Ahojte,
vedeli by ste mi poradiť, či máme na SR útulky, karanténne stanice a pod, kde sa utrácajú psíky, ak sa dlhšie neadoptujú? Poznáte nejaké konkrétne zariadenie?
@cukrikovavila to nefunguje tak, že dáš do útulku utratiť psíka....utratí ti ho veterinár...útulky majú inú funkciu...
Ježiši kriste ja nechcem dať psa do útulku na utratenie!!!!!!!!!!!!!!
Ja psíka nemám ad 1 a ad 2 by som to v živote nikdy nespravila!!!! Na základe čoho ste toto takto pochopili?? Podľa seba súdim...???
Pýtam sa preto, že viem, že v USA existujú tzv. High kill shelters, kde keď je psík z ulice a nenájde domov, utratia ho. Pýtam sa, či aj u nás také existuje..... a môj zámer bol nejako pomôcť ale zrejme som položila otázku veľmi vecne....
@cukrikovavila jáj USA...
čo funguje v USA - nefunguje u nás...
@deti95060810 kiež by to tak bolo.... ďakujem ti i za takúto arogantnú odpoveď teda.
@cukrikovavila ja nepoznam, ale dufam, ze take ani neexistuju 😳
Ahoj, ja som o takom čítala na fb, tuším Československý kastračny program zdieľal reportáž o danom útulku. Ale bolo to cca 1-2 roky dozadu, možno keby sa pohrabeš na ich fb, nasla by si o tom informácie.
@cukrikovavila ja robím v útulku, u nás takáto varianta neexistuje, sú u nás bolhužiaľ psíky aj doživotne , keď sa nepodarí nájsť nový domov :/ .. no prednedávnom sme prevzali jednu fenu , ktorá patrí pod iný utulok a bola viac ako rok v odchytových kotercoch a nakoniec dal zriaďovateľ nariadenie, že musí ísť preč lebo zaberá miesto, keby ju nevezmeme tak bohvie čo by s ňou bolo ... keďže viac ako rok o ňu nikto nezavadil
@cukrikovavila Aj mne to tak prislo. Ze chces dat utratit psa v utulku ked sa pytas na konkretny a nie len tak vseobecne, ci to takto v utulkoch funguje.
Jeden poznám , utrácajú tam zvieratá ktoré sú problémové , po prijatí nespolupracujú alebo majú iné zlozvyky. Za veľké prachy ich aj predávajú do zahranicia ale.tvaria a, že nemaju ani na vodu pre.tie chudence. Je to na juhu viac nenapíšem , keďže som už prišla do konfliktu s pani majitelkou.
@beata_k Tak som to asi fakt nešťastne sformulovala. Nepýtala som sa všeobecne lebo o veľa útulkoch viem ako to u nich funguje a nerobia takéto hrôzy, tak ma to zaujímalo z opačného konca, že ktoré to robia a či sa dá nejako pomôcť.
@chupakabra Rozumiem, prečo nechceš písať viac, ja som si aj myslela, že podobné praktiky budú najmä v týchto oblastiach alebo niekde východne.
Chápem, že si si asi chcela z takého útulku psa zobrať.
Prišla som do styku s takou informaciou.Podla mňa asi v každom jednom.Hoci som bola šokovana tym, asi nevedia, ako to riešiť..Netrap sa nad tym.
@zoro9836 Musia? Agresívne sú psy, ktoré majú zlú skúsenosť s človekom, boja sa. Väčšinou sa to dá správnym prístupom napraviť, aj veľmi ťažké prípady. Presne na také sa špecializuje KS Nová Baňa. Tam prevychovávajú psov kalibru stredoaziat, kangal. Vďaka nim sa vrátilo do života niekoľko desiatok doslova beznádejných prípadov, žijú dnes šťastne v nových domovoch. Pozri si ich videá na FB.
ale tak cia je to chyba ze sa stake viacej psov tula ?Len ludi a nasledne co maju utulky s takymi osami robit?Kedste take humanne preco radsej si tych osov nevezmete domov namiesto takehoto vyjadrivania?Uz aj tie utulky su preplnene.Alebo ak vam je luto tych osov tak sup kazda,jedna si ponerte domov aspon po 3
@zuzanaam a ty sinkolko takych osov sama zachranila,urcite mas doma sama utulok
@zuzanaam
@dominikamacakova áno, aj to, ale aj skúsiť nájsť nejaký spôsob ako pomôcť tieto praktiky ukončiť. Hneď som oľutovala, že som to nenapísala takto polopatisticky komplet všetko info. No nič, zistila som, že sem buď ozaj radšej nepísať alebo fakt všetko do detailu vysvetliť, lebo inak to dopadne takto aku u mňa :((
@cukrikovavila a preco sama teda si nebezmes s urulku aspon 20 psov a nestaras sa o ne?Ako to vhces ukoncit??
Na Slovensku neviem, ale v Grécku niekedy takto zmiznú pouliční psi, asi aj za účelom turizmu
Momentálne dvoch, tretí zomrel pred mesiacom vo veku 19 rokov. Mám ešte zachránenú mačku, bývam na dome, všetky zvieratá žijú s nami dnu. Teda mačka a psy, sliepky., kačice a včely nie 🙂, tie majú svoje "domy". Momentálne uvažujem nad dočaskovaním tretieho, ide zima.
@zoro9836 čo to tu prosím Ťa splietaš, aké zhadzovanie zodpovednosti na niekoho iného? Myslíš, že za momentálny stav sú zodpovední ľudia, ktorí tie zvieratá zachraňujú? Nie sú. Ale žiaľ sú takmer jediní, ktorí s tým niečo robia. A presne toto sa musí zmeniť. Keď štát nie je nič ochotný spraviť s množiarňami, cigánskymi osadami, bezcitnými tyranmi a idiotmi, ktorí si myslia, že šťeňa je výborný vianočný darček, tak na mesiac. Toto sú najväčšie zdroje nechcených a trpiacich zvierat. A rozhodne to treba riešiť, zastaviť zdroj a nie už len hasiť "požiar". A to je rozhodne záležitosť štátu a celej spoločnosti.
@cukrikovavila si normálna?