Čaká ma najťažšia vec v živote
Musím zo zdravotných dôvodov dať utratiť môjho psíka. Chcem ho dôstojne pochovať u nás na záhrade. Potrebujem sa opýtať čo všetko je k tomu potrebné ? Myslím, keď ho budem pochovávať. Je potrebné ho dať do niečoho? Zasypať hlinou?
Vôbec netuším ako to urobiť.
Ďakujem
No a hlavne to nehovor každému....totižto zakopať hocijaké zviera na záhrade je zakázané.Ked ťa bonzne sused alebo iná dobrá duša,tak budeš mať ešte opletacky
Nechceš sú ho spopolonit a dať do psej urnicky?
neviem preco, ale nad telo sme este 2 polozili kratsie dosky vedla seba, iba presne na zakrytie. a zasypali hlinou
Oficialne sa to nesmie, netusim ci kvoli hygiene a tak, lepsie sa zda spalit. Ale ked si rozhodnuta, daj niekam, kde nebudete sadit, lenntak prirodzenecdo hliny, a hlavne sa s tym nechval, ludia vedia byt “ prajni”
Nam veterinar odporucil zasypat vapnom
Pochovat na svojom pozemku zviera môžeš, nesmie sa pri hranici pozemku, alebo pri vodnom zdroji. Bez truhly alebo iného obalu. Ja vystielam dno čečinu. A úplne naspodok môžeš vysypať vápnom . Minimálne 50cm pod povrch.
V dnešnej dobe už máš možnosť psíka dôstojne spopolniť. Sú zvieracie krematória. Môžeš si tam hneď vybrať aj urničku. A potom sa rozhodneš, či "pochováš" urničku s popolom, alebo popol rozptýliš niekde na obľúbenom mieste/les, lúka.
@zuzanaam A aspoň 50cm pod povrchom...Ináč sa to nesmie, je na to nejaký zákon...My sme našu fenku nechali spopolniť (200€) a máme ju doma..
áno je to tak. My sme tiež volili kremáciu, práve kvôli vysokej spodnej vode a ochrannému pásmu vodného zdroja.
Ja som svoju fenocku zabalila do deky.