Utratenie psíka

8. feb 2023

Čaká ma najťažšia vec v živote
Musím zo zdravotných dôvodov dať utratiť môjho psíka. Chcem ho dôstojne pochovať u nás na záhrade. Potrebujem sa opýtať čo všetko je k tomu potrebné ? Myslím, keď ho budem pochovávať. Je potrebné ho dať do niečoho? Zasypať hlinou?
Vôbec netuším ako to urobiť.
Ďakujem

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
8. feb 2023

No a hlavne to nehovor každému....totižto zakopať hocijaké zviera na záhrade je zakázané.Ked ťa bonzne sused alebo iná dobrá duša,tak budeš mať ešte opletacky

luccija
8. feb 2023

Nechceš sú ho spopolonit a dať do psej urnicky?

janetinka27
8. feb 2023

neviem preco, ale nad telo sme este 2 polozili kratsie dosky vedla seba, iba presne na zakrytie. a zasypali hlinou

tenerifka
8. feb 2023

Oficialne sa to nesmie, netusim ci kvoli hygiene a tak, lepsie sa zda spalit. Ale ked si rozhodnuta, daj niekam, kde nebudete sadit, lenntak prirodzenecdo hliny, a hlavne sa s tym nechval, ludia vedia byt “ prajni”

trema
8. feb 2023

Nam veterinar odporucil zasypat vapnom

zana134
8. feb 2023

Pochovat na svojom pozemku zviera môžeš, nesmie sa pri hranici pozemku, alebo pri vodnom zdroji. Bez truhly alebo iného obalu. Ja vystielam dno čečinu. A úplne naspodok môžeš vysypať vápnom . Minimálne 50cm pod povrch.

selema
8. feb 2023

V dnešnej dobe už máš možnosť psíka dôstojne spopolniť. Sú zvieracie krematória. Môžeš si tam hneď vybrať aj urničku. A potom sa rozhodneš, či "pochováš" urničku s popolom, alebo popol rozptýliš niekde na obľúbenom mieste/les, lúka.

zuzanaam
8. feb 2023

@doriiis na svojom pozemku si zviera pochovať môže, nesmie len ak majú vysokú spodnú vodu.

mandarinka555
8. feb 2023

@zuzanaam A aspoň 50cm pod povrchom...Ináč sa to nesmie, je na to nejaký zákon...My sme našu fenku nechali spopolniť (200€) a máme ju doma..

zuzanaam
9. feb 2023

áno je to tak. My sme tiež volili kremáciu, práve kvôli vysokej spodnej vode a ochrannému pásmu vodného zdroja.

majkakvet
9. feb 2023

Ja som svoju fenocku zabalila do deky.