Ak nie ste vysoké a máte štíhlejšiu postavu, kde nakupujete hlavne nohavice, sukne, šaty atd.?
Vrchná časť oblečenia aspoň pre mňa nie je až taký problém, dá sa kúpiť aj XS o a to väčšinou ako tak sedí. Ale spodná časť je väčšinou len od s/36 a taká veľkosť je napríklad pri nohaviciach veľká aj na dlžku aj na šírku.Napríklad KIK alebo Bonprix má veľkosť nohavíc 34, ale tie sú podľa mňa väčšie ako inde 36.Preto sa pýtam hlavne takých, ktoré takú postavu majú a poznajú nejaký obchod, kde sa im dá nakúpiť.
Riešenie je aj detská konfekcia, ale chcela by som niečo ženskejšie a nie v krikľavých farbách.
@dada1212 u nas je to fakt tazke. V Kiku alebo Takku maju velke cisla, tam som si kupovala 38-cky a nosila som ich ked som bola tehotna 😝
ale par dobrych nohavic som si kupila v Camaieu. A tricka a podobne sa mi obcas velmi dobre podarilo kupit v HM, v detskom. Tie vrchy sa v podstate daju kupit podstatne lahsie ako nohavice a sukne 😒 Vacsinou si to davam presivat, skracovat, zuzovat... ale nebavi ma to. Dufam, ze niekto prida nejake tipy este.
No ja si tiez davam skracovat.. Este v Tescu v detskom, alebo obcas v Madarsku, tam mam jeden obchod, kde zvacsa dostat i na mna. Pred tehotenstvom som este vyhladavala Orsay, tam mi to sedelo asi najlepsie. Teraz nosim zvacsa veci spred tehotenstva, kedze potrebujem skor ihriskove starsie veci 🙂 no som zvedava, ked si budem musiet kupit viac noveho a elegantnejsieho.. To sa zhana najtazsie. A ako ste vysoke a vahovo? Lebo ja mam len 155 cm 🙂
@hradnapani no v tom Camaieu kupujem rada tričká a iné vrchné oblečenie, lebo to xs je fakt xs. A okrem toho veľmi vynikajúci pomer ceny a kvality 🙂
takže tam chodím často, ale priznám sa, nohavice som tam ešte neskúšala, lebo žiadne mi nepadli až tak do oka, príde mi skôr že sú tam také "jednoduchšie" nohavice, ktoré kúpim napríklad inde aj v tom detskom.
ja mám okrem toho veľmi štíhly pás, takže radšej už nekupujem nohavice napríklad v tej veľkosti 36, lebo ked to dám zúžiť polku pása, niečo z bokov, niečo dole a potom si to oblečiem tak celé je to deformované a na stehnách to visí a vyzerá to strašne. 😒
a presne ako píšeš, napríklad ešte okrem spomenutých aj tesco má strašné číslovanie, v takých obchodoch je tá 36 ako 42 alebo 44. ja neviem čo je to za stratégia takto blbo to číslovať, ale ked to tak robia, mali by vymyslieť aj nejaké číslovanie na tie kusy čo kedysi boli 36 alebo 38. lebo dnes pri takom číslovaní tú 36 alebo S v takých obchodoch ani nenájdeš.
a to teda ani nie som nejako veľmi štíhla, len som nižšia, mám okolo 163cm a mám normálnu hmotnosť na svoju výšku. myslím, že je nás dosť, čo sme nižšie a nemáme nadváhu alebo obezitu, len obchody ako keby na nás úplne zabudli. a to si radšej nechcem predstaviť aký problém majú tie, čo sú nižšie a okrem toho aj viac štíhle.
@dada1212 ja som zatial ani jedny nohavice z Camaieu nemusela davat presivat. Sedia mi uplne dokonale, ako v uzkom pase, tak na dlzku, to sa mi naozaj snad nikde nestalo. V detskom napriklad nekupis neutralne lanove nohavice na leto a podobne, odporucam ti popozerat sa tam. Aj rifle odtial perfektne padnu.
to cislovanie u nas je strasne, co obchod, to diametralne odlicne normy na konfekcne cisla. Za to v zahranici mi isli oci vypadnut nad cislovanim XXXS a XXS... to je naozaj uz pre malilinke cinanky, ale clovek si tam fakt vyberie podla svojho rozmeru. Tu je este zavedene, ze tu ziju zeny "krv a mlieko", v preklade od 38/ 40 vyssie, tak ako za cias nasich mam a starych mam...
@siska53 ja mam 165 cm a podvahu, takze aspon vyskovo sa mi lepsie urcite zhanaju veci ako tebe 😒 Detske Tesco teda uz zachranilo neraz aj mna... ale citim sa ako truba, ked na ihrisku behaju okolo mna male baby v rovnakom tricku 😀
ahojte kočky, ja mám 166 cm a normálnu váhu, nepatrím ku chudotinám, mám širšie boky, ale tiež sa mi nohavice ťažko zháňajú čo sa dĺžky týka. keď som potrebovala jeden čas do práce elegantné, tak som si nohavice a sukne nechávala šiť. teraz už elegantné nepotrebujem, ale tiež je des niečo zohnať. nedávno som objavila C&A, kde majú aj dĺžku short a prvýkrát za x rokov som nemusela dávať rifle skracovať. 😉
V Tescu má F&F značka aj veľkosť 34, čo je XS, ale tiež je to podľa mňa trochu väčšie, skôr ako 36. Niektoré veci mi tam sedia, niektoré nie, určite sa tam oplatí ísť a vyskúšať.
Inak v Terranove a v takých tých klasických obchodoch v nákupných centrách majú niekedy aj XXS veľkosti.
@dada1212 teranova ma velkost xxs, H&M detske 164, atd. atd🙂
ahojte mozem sa opytat ze co je vacsie S alebo XS?? uz mam s toho hokej
Dobrý deň,
pozrite si náš tovar na stránke www.promifashion.sk kde máme či už veci pre vaše detičky ( na sklad pribudne do konca novembrového mesiaca vyše 100 produktov, ale vyberete si aj teraz a nebojte sa mysleli sme aj na Vás. 🙂
Ja si najradšej kupujem v Tally Weijl, Bershke..v týchto sú je veľkosť na mňa ( XXS) 😉 a dá sa v pohode aj Stradivariuse. Celkom dobre tam sedia rifle 🙂 Aj ked niekedy sú tie ceny troška vyššie ale čo neurobím pre pekný kúsok 😝
no co nakupuj v Chanel :D ti myslim vacsie ako 38 ani nerobia 😀
ne vazne, ja mam tiez 36, z niecoho 34, cize som v tej mini velkosti a nemam problem, vacsina tych beznych co su aj pre 17tky maju aj XS alebo dokonca New yorker ma aj XXS. Tiez topshop viem,ze ma aj mini velkosti, potom mango ma mini velkosti, tam je to skor o velkost posunute,lebo tam uz ja casto skusam 38. Tiez nemam problem so Stefanel, ci Lacoste. Este aj Escada a CK ma pekne veci v mensich velkostiach. Prave ja mam taku skusenost,ze tie mensie mi vzdy ostanu,lebo vacsina ludi ma asi velkost 38- 40. Jedine co moc nesedi je HM, neviem ale to mi je vacsinou velke.
Ja mám veci xs aj s a niečo som vyhodila reku nikto take nechce.
@dada1212 v cinaku 🙂