Utajená priateľova pôžička

11. júl 2022

Dobrý deň. Môj priateľ, s ktorým máme aj dieťa, mi celý čas tvrdil, že nemá žiadny dlh voči banke. Sme kúsok pred podpísaním hypotéky v banke, nejde o horibilnú sumu a v papieroch pri jeho údajoch som si všimla, že už jeden dlh spláca. Ide síce len o 166 eur, ale klamal mi v tom. Po konfrontácii mi povedal, že peniaze požičal svojmu otcovi, ktorý medzičasom zomrel. Navrhol splatiť zvyšných 3000 z jeho dlhu, z našej hypotéky. Mám právo cítiť sa sklamaná?

hyhypotekyhypotéky.hypotekyCitim

elizabet173
11. júl 2022

áno, máš právo sa cítiť sklamaná, lebo ti nehovoril pravdu. Na tvojom mieste by ma zaujímal dôvod, prečo ti ju nehovoril

matullienka
11. júl 2022

Urobil chybu, že ti to nepovedal, no dlh by som zo spoločnej hypo nedovolila splatiť niečo sa medzi vami stane hypo pôjde na polovicu a ty budeš splácať ešte aj jeho dlhy.

maranta_leuconeura
11. júl 2022

Ja by som z kupy bytu uplne vycuvala a casom by sa videlo ci nie aj zo vztahu. Klamal ti, ma dlhy, o ktorych nevies a teraz este chce, aby si mu to defacto zaplatila polovicu tohto dlhu? Za mna velky vykricnik

lienka.7
11. júl 2022

Urcite nie. Nech si svoje dlhy splati sam

tomas115
11. júl 2022

Ano je to smutne, ale ak sa skutocne jedna iba o 3000 eur ktore pozical svojmu otcovi a inak ta nikdy nesklamal tak asi by som toto vedel prepacit.

autor
11. júl 2022

@tomas115 bolo to vyše 10 000, niečo zo svojich a ostatok z banky a už len tých 3000 chýba splatiť. Mňa sklamalo to, že mi to nepovedal resp vždy tvrdil, že on nemá žiadny dlh. Hovoril, že si myslel, že to hneď splatí, ale kvôli korone sa mu to nepodarilo a teraz, keď potrebujeme peniaze, tak sa to dozviem..

elizabet173
11. júl 2022

čo bolo na tom také tajné, že ti to nepovedal? Na čo potreboval jeho otec 10000 eur? A prečo si nezobral pôžičku sám? Máte spolu dieťa, nepoznáte sa dva mesiace, toto nie je fér a ešte navrhol, že to splatíte zo spoločnej hypo? To myslí vážne? Čo takto navrhnúť, že si zoberie brigádu a splatí to z nej? Nie je to veľa, ale zase ani málo, ale o sumu ani tak nejde. Čo ak o nejaký čas zoberie zase nejakú pôžičku, o ktorej ti zabudne povedať?

sissy27
11. júl 2022

Pre mňa by to bol problém a veľký. 166€ nie je pri dnešných priemerných platoch málo peňazí, veď za tie prachy ste ako rodina mohli mať napr lepšie auto, niekoľko dovoleniek, novú kuchyňu… koľkokrát si od neho počula “toto si nemôžeme dovoliť / musíme šetriť/ nerozhadzuj zbytočne/ toto ti netreba”? Dúfam ani jeden jediný raz… aj keby mal extra robotu aby splatil dlh, tak zase vás ako rodinu okráda o spoločne strávený čas.
A teraz ešte bez hanby si chce uliať tri litre zo spoločnej hypo na svoj dlh?? A to ešte bohvie či to bolo naozaj pre otca…
Za mňa by toto nebol partner do života, ani náhodou…