Dobry den,chcem sa spytat, ako mam dalej postupovat pri ustnej dohode s mojim byvalim priatelom ,ktoremu som vzala pausal na svoje meno ?Kedze je z cudziny a jemu by ho nedali. Uz tri mesiace to platim za neho a nechce mi dat zato peniaze a ani to nechce prepisat na svoje meno . Lenze mam nahrate hovori a smsky kde potvrdzuje nasu spolocnu dohodu . Je mozne to nejak riesit a vymahat sudnou cestou od neho peniaze ? Vopred dakujem za odpoved.
Urcitw nie.. v hovore by muselo odzniet, ze je nahravany a suhlasia s tym obe strany...
Sla by som k operatorovi, dala zablokovat sim s dovodu kradeze a nasledne vystavit novu sim
.. aspon ti neurobi ma pausale majland.. a zaplatis len dohodnutu sumu...
Nemozes ten pausal proste zrusit? Ci si sa zaviazala na 2 roky?
Ak nic z toho, mozes nahlasit simku ako stratenu a nech ti daju novu a pouzivaj ten pausal ty. To by bolo riesenie, ak svoj pausal mozes zrusit.
Alebo poziadaj o zmenu cisla, proste ho nejako blokni, nech uz netelefonuje za tvoje €.
toto by sa trebalo opýtať právnika, lebo niekde som čítala že aj ústna dohoda platí ak s ňou súhlasia obe strany. No viac ti neviem povedať. Skús popozerať, dá sa položiť právnikovi otázka aj cez internet.
Neviete mi poradit niekto,dakeho bezplatneho online pravnika u ktoreho by som to zistila presnejsie ?
Mam nahraty hovor kde súhlasí s tym aj on ze tam pojde a prepise to na svoje meno . Lenze slovo nedodrzal.
Z právneho hľadiska aj "ústna dohoda je dohoda", takže by mala platiť, ale najlepšie by bolo keby mala aj konkrétnych svedkov. Mala by byť vymožiteľná, ale na súde by to bol beh na dlhé trate a súdne trovy by iste tiež neboli malé. Skús pozrieť túto stránku https://www.advokatnawebe.sk/riesene-otazky/197.... Možno ti to trochu pomôže.
Dakujem 🙂
@kikus5353
a) ťahaj sa pre pár € po súdoch s ním
b) zruš paušál
Chod do orange,alebo tam skade mas telefon
Skôr nie ako áno, pouc sa z toho.