Uštekaný psík

martina2109
28. feb 2021

Prosím o radu. Mame ročného maltezáka-fenku. Ale je strašne uštekana, mam pocit ze steká stále ale najviac na prechádzke na ľudí. Nepomáha nič a to sme s ňou vonku každý deň, prechádzame sa po ceste. Štekala aj na autá ale to sa odnaucila. Keď príde návšteva tak skáče po návšteve a teraz začala normálne hrýzť keď si ju nevšímame. Prosím o radu ako ďalej. Mali sme at aj stretko s trénerom, ale v tejto situácii sa nedá 😔

simona92101
28. feb 2021

@martina2109 a ako reagujete,ked robi nieco co nema?aka bola socializacia? Moze to byt vsak aj povahou,tito psici byvaju dost ustekany.

martina2109
autor
28. feb 2021

@simona92101 razne povieme fuj, socializacia bola ale doniesli sme ju v čase 1 vlny korony kde sa nemohlo nejako medzi ludi, tak si myslíme že tam je chyba. Ale teraz moji rodicia prídu k bam a stále steká. Po novom si teraz manzel da opasok da ju voditko keď príde návšteva a pusti ju až keď sa upokojí. Ale ak si ju nevšímame tak normálne ako keby chcela ukusit. Neviem ako ďalej.

simona92101
28. feb 2021

@martina2109 ono je v puberte takze teraz skusa hranice.treba byt tvrdy,ale vediet aj pochvalit.ak pride navsteva,ona steka,povedat fuj raznym tonom.ak zostane ticho,velmi pochvalit a dat odmenu.ak neposluchne,pohresit,a poslat bud na miesto,alebo zatvorit do izby.ak je v izbe ticho,prist,pochvalit,dat pamlsok.
Socializovat mozete aj teraz,vencit sa chodit moze ci je korona alebo nie.brala by som ju na rusne miesta,vela chvalit,odmenovat.
To kusanie- tu treba razne zakrocit,pohresit.ocividne si robi co chce,skusa kam az moze zajst.