Úspešní konikári

annyejnji
21. aug 2022

Ja keď čítam modrého koníka, tak mám pocit, že každý tu je taký že „od 18 zarábam sama, pracujem na full-time, ale k tomu som vyštudovala dobrú vysokú školu a do 23 som stihla nielen kúpiť vlastný dom so záhradou – novostavbu, ale aj mať 3 malé deti. Do 30 prenajímam ďalšie 2 byty, ktoré mi patria, mám manžela top manažéra/podnikateľa, ktorý mi na počkanie masíruje nohy a plat 2000+ eur netto.

Popravde mi čítanie fór modrého koníka pekne zobralo sebavedomie :D Ja tu som zmaturovala v 19 na gymku, šla som na výšku, nedoštudovala som ju, lebo som si vybrala zle a mením odbor v 23. Žijem v dvojizbovom bytíku a s priateľom vôbec nevieme, či nám to vydrží. Dovoliť si môžem občasné brigády na letisku a v obchode za DO 900 v hrubom. A to som nebola zlý študent :D

Tak som sa asi len chcela zveriť, že pohybujú sa tu aj takéto stvorenia :D

bessie12
21. aug 2022

@annyejnji nikdy nevies aky problem sa za tou "dokonalostou" skryva. Socialne siete vela znesu. Nic nie je take ako sa na prvy pohlad zda.

kitycat
22. aug 2022

Ja som dalsi smrtelnik do radu.
Ja som si vybrala po SŠ aj VŠ bez prijimaciek, kam ma aj vzali, ale vzhladom na to, zevto boo uplne mimo moj odbor a nesla som z gympla nemala som ani sajnu co je to samostudium a VŠ velmi rychlo skoncilo. Nakolko caate stahovanie v detstve utuzilo moju tuzbu po vlastnom bývaní nakoniec som v nejakých 22 rokoch odisla do zahranicia robit. Za ten plat som vybavila hypo na byt. V tom byte byva moja rozvedena mama, co plati hypo a energie a ja z toho ziaden zisk nemam. Ale lepsie ako prstom do oka.
Ostala som potom v zahranici, nevrátila som sa domov, tam sttetla frajera a po case sme aj v tom zahranici kupili byt. Cize mam 2 byty na hypo.. Hm

Za chvilu sa berieme.
On ma celkom OK plat, ale robi tiez pracu smrtelnika... V porovnani s jeho kamaratmi bankarmi sa ja citim ako daka chudina a on asi tiez, lebo odhadujem ze ked scitame nas prijem,tak oni maju od nas platy aspon dvojnásobné. Do toho idem za chvilu na matersku takze sebabedomie pojde este nizsie.

Mam uz ale co to po 30ke, takze opustat sa ty este nemusis :'D

mell27
22. aug 2022

@annyejnji čo ti poviem, život na sociálnych sieťach veľa znesie 😃 ja napr. som vysokú školu skončila, mám dobrú prácu, ale tiež žijem v nájme. Od 26 som rozvedená, prešla som si neverou v manželstve, teraz riešim anuláciu. ... Vzťahy v rodine máme dosť komplikované. Mne život najviac zmenila moja práca,kde sa často stretávam s ľuďmi na sklonku života. Veľa mojich pacientov je už na druhom svete. Vidieť ich pomaly zomierať ma naučilo naplno využiť každý jeden deň, ktorý mi bol daný. Neporovnávať sa, nezávidieť, neodsudzovať, lebo naozaj nevieme,čím si ľudia prechádzajú,... Nečakám na víkend,že si oddýchnem, ale snažím sa prežiť najlepšie ako sa dá každý deň. Každý deň ďakujem Bohu za zdravie a za ľudí okolo seba, za to, že žijeme v krajine bez vojny a hladu. Zameraj sa v živote na to, čo máš, verím, že je toho veľa. Ono nikto sa ti nebude chváliť na instagrame s negatívnymi vecami v živote, ale ťažkosti, žiaľ nikoho neobídu ...

moonlight1210
22. aug 2022

@annyejnji
Hm, ibaze ty si zhrunula od roznych osob dokopy veci, z ktorych LEN CAST stihala do nejakeho veku kazda.
Malokto, naozaj malokto to ma naraz vacsinu z toho, ako si ty opisala.
A ak ti aj to malo ludi vadi, aby si sa citila dole - tak nad tym porozmyslaj.

Lebo to je uz naozaj problem v tebe, ze takto narabas s informaciami.

A vsimni si, co robis este z toho - okrem toho, ze to vsetko dokopy nechas takto zhrnuto posobit na seba (a vtedy to ma ucinok, ze ta to premaha, je toho vela), zacinas si k tomu budovat postoj skryto vysmievacny (alebo nebodaj porazenecky).

Vies, co mas spravne urobit?

Nechat to na seba posobit “one by one” ako inspiraciu. Pozitivnu inspiraciu. Nemusis mat nikdy vsetko z toho. Ale vybrat si, cim sa chces inspirovat a to pouzit. Zvysok odlozit bokom.

Vediet selektovat.

To, co robis ty, nie je napravanie si posramoteneho sebavedomia (lebo kto ti ho posramotil? Ti nejaki uspesni Oni? Nie. Tvoj zly pristup vo vnimani informacii. Takze i tvoj skryty sarkazmus - hoci je to obranny reflex - nie je spravny postup. A ani to menovanie svojej priemernosti, ako protivahy.)

To, co robis, je velmi zle zvoleny pristup k narabaniu s informaciami. Nezenie ta dopredu, neinspiruje. Brzdi ta.

Medzi kamoskami by to nebola pozitivna forma zavisti (aj ja take saty chcem, nemam na ne peniaze, tak si ich hoci aj usijem), ale ta negativna.

rude_baby
22. aug 2022

Mňa prekvapuje to, že takmer každej muž je manažér, na vysokej pozícii atď... Keď sa nájdu cudzie vlasy, z princípu na košeli, nikdy nie na tričku 🙈 môj je tesár a košele nosí len na svadby 😆

majamat
22. aug 2022

samozrejme, internetovy svet,a le realita je castokrat ina

dadis
22. aug 2022

Ahoj, nemozes ocakavat, ze na brigade na letisku alebo v obchode ocenia, ze si dobry student. Ludia sa vedia presadit aj bez VS, ALE musia preukazat na pracovnom trhu svoje kvality. Napr. su ITckari bez VS, alebo su uctovnicky bez oficialneho vzdelania, marketeri bez vystudovaneho marketingu, v pracovnom zivote je bezne, ze sikovni ludia sa presadia aj mimo svoj odbor. Zameraj sa na nieco, co ta bavi a na pracovnim trhu to vedia aj financne ocenit. Vzdelavaj sa, naberaj prax (brigada ako junior s platom ako predavac 🤷‍♀️), nehladaj najjednoduchsie cesty (ano brigadu v obchode najdes na profesii, brigadu ktora ti karierne pomoze - to musis rozprestriet siete, napisat maily znamym i neznamym a snazit sa predat - aj ked to usilie sa ti zda na zaciatku marne, lebo rovnako penazi by si dostala i v tom obchode).

liljana
22. aug 2022

Taketo nieco napise tak 20-30 z 5000-10000 uzivateliek, co je velmi male %. Vacsinou su maju prehlad, su skusene a preto aj casto citas (opakovane) ich nazor a rady. Vacsina zien zije normalny priemerny zivot, alebo ma iba stastie, ze sa iba vezie popri schopnejsom zazobanom manzelovi, ktory tiez nemusi byt ziaden lumen, ale iba nieco tuneluje v politike.

dadis
22. aug 2022

@liljana Ano, su tu uspesne zeny (aj ked tazko posudzovat dobry vydaj za uspech zeny 😅😂), ale ze by niektora mala vsetko vymenovane autorkou, neviem, ja osobne si neviem spomenut, no nevylucujem to. Poznam osobne vsak jednu taku uspesnu zenu, je v top manazmente znamej nadnarodnej firmy, ma uspesneho manzela a krasne deti. Takych zien je naozaj velmi malo a ja osobne jej to prajem a hlbsie sa nad tym nezamyslam. Ja som sama so svojim zivotom spokojna, i ked mam len niektore z vymenivanych veci.

elizabet173
22. aug 2022

@annyejnji ja mám zase pocit, že si si vybrala len to, čo si si vybrať chcela. Ja zase viem, že je tu žena s malým dieťaťom, ktorej nedávno zomrel manžel, nie málo žien, ktoré sa práve rozvádzajú, žijú o svokry a žerú sa tam, ženy samoživiteľky, ktoré zadávajú otázky, ako vystačiť s príjmom pri súčasných cenách....To, že niekto skončil VŠ, našiel si výborné zamestnanie, má nový dom a super zarábajúceho manžela, neznamená, že je aj šťastný. Viem, o čom píšem, môj život tiež vždy nebol prechádzkou v ružovej záhrade. Trošku cítim z tvojich písmeniek závisť. Si mladučká, máš celý život pred sebou, more možností, ako dosiahnuť to, čo dosiahnuť chceš. Tak šup do toho, držím palce, aby si o pár rokov bola spokojná a šťastná a to bez ohľadu na to, či VŠ dokončíš alebo budeš mať dom či byt

natalienka12
22. aug 2022

@annyejnji To vazne? Ja naopak tu skor citam príbehy mamiciek, co maju 2-3 deti, nevadi im, ze nie su vydate a ked ich “priatel” vykopne, pytaju sa co maju robit, preco nemaju narok na “priatelov” byt….alebo potom druha početná kategoria su take, co su v kuse na MD, RD, PN, podpora v nezamestnanosti, pandemicky rodicovsky prispevok a kadejake ine davky, podstata je NEROBIT lebo doma je dobre predsa a ona do prace ist NEMOZE, lebo jej nema kto deti zo skolky vyzdvihovať. Milujem take 😂😂😂 a tieto potom zavidia. Ale treba zavidiet aj to, ze mamina sa sustavne vzdeláva do prace isla v 1.5 roku veku dietata, pracuje na sebe a realizuje sa inak ako varením príkrmov pre dieta. Tam sa pozri do tych radov, kde ludia so sebazaprením nieco dokázali, pretrpeli, preskákali. Ano, su tu aj uspesne doktorky, pravnicky, vedkyne, mudre zeny, ktore maju mudrych a úspešných muzov. Ale preto, ze nesedia doma a pracuju. A sorry, ty si v 23 rokoch zistila, ze si si vybrala zlu skolu? Alebo ta z nej vyhodili?

dusankomoj
22. aug 2022

Autorka iba ironicky (a podľa môjho názoru v mnohých prípadoch aj veľmi trefne) opísala prezentáciu na MK. Iba ešte zabudla dopísať o deťoch,čo v 8mesiacoch samostatne chodia na nočník😉 a táto časť mamičiek potom diskutuje na 5 strán,ako je možné ,že niekto nemá dosť peňazí tesne pred rodičákom.

dadis
22. aug 2022

@dusankomoj Mozno ironicky, ale je to taka ironia cez slzy 😂😂.. Nerozumiem tomu pristupu, ze porovnavat sa s niekym, uz to mi je cudzie, ale porovnavat sa s niektm na anonymnom fore je hrot 😂😂..ja som si tiez nevsimla tie mega uspesne zeny, pamatam si ivkuzba a ta tu uz nie je. Takze je to i o vnimani. Ja tu skor vnimam zeny v depresii, uzkostnymi poruchami, panickymi atakmi, vytokmi, exekuciami, potratmi, neuspesnymi ivf, vzdorovitymi detmi, co maju podvadzajucich manzelov, narcisov, lakomcov..ozaj mi nenapadlo nikomu tu zavidiet

h2
22. aug 2022

@annyejnji Ahoj, ja som tu na koníku už prečítala tisícky príspevkov a vôbec nemám pocit, že sú tu všetci mega úspešní a majú celé majetky. Súhlasím s @dadis , nejdem vymenovávať všetko, čo tu ona napísala, lebo by som sa opakovala, podstata je v tom, že fakt tu vidím oveľa viac mamičiek, ktoré majú problémy (či už finančné, vzťahové, pracovné...) než tých, čo sú na tom tak, ako si ty napísala.
Druhá vec je, že máš 23 rokov. Ja mám viac než dvakrát toľko a je tu veľmi veľa prispievateliek okolo 40-50 rokov. Čiže naozaj nemôžeš porovnávať, čo si dosiahla ty za pár rokov kariérneho života a čo ženy o generáciu staršie.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2022

@annyejnji No, ja teda neviem, ale ja asi citam ineho modreho konika, lebo to, co si popisala, to tu velmi nevidim. Ale doporucujem a to nielen na MK, ale najma v relanom zivote-s nikym sa neporovnavat, nestracat cas a energiu tym, ze budem premyslat, ze preco ten/ta ma viac/lepsie ako ja, ale makat na sebe, venovat sa tomu, co ma bavi, prosto venovat sa svojmu zivotu v prvom rade.

onedaynick
22. aug 2022

@dadis miesto ivky tu mame melantu. 😊 "zeny s vytokmi" 🤣

eeffka
22. aug 2022

Ja sa nad takymi osobami akurat pousmejem, ale mam 45tak mi uz mozog primerane dorastol.

moonlight1210
22. aug 2022

A este sa na takyto “narek” da odpisat aj velmi skaredo.

Mm ma vysoku poziciu. Mam ho poziadat, aby siel robit do skladu? Alebo si zrusit konto na mk?
Aby si sa tu citila stastna vo svojej priemernosti, ze si medzi svojimi a nikto nad teba nevytrca?

Vidis - asi ani toto nechces. Chces sa mat tak dobre, ako pises o tych druhych, ze to maju. Aspon z casti tak dobre. Preto ti to taha oci.

Pritom sa mas dobre. Vynikajuco. Len to nevidis. Alebo nechces.

Fakt je, ze ked sme my dvaja zacinali, mali sme menej, nez ty s priatelom teraz.

Takze - nasad si tie spravne okuliare.
Neponizuj druhych, ze maju viac a (v porovnani s tebou) dokonaly zivot.
Nepovysuj ani svoju priemernost. Je fajn citit sa dobre, s tym, co mas, ale moze ta to tiez potom brzdit.

Proste zacinas este len zivot a pred tebou je sto otvorenych dveri (nadnesene, ale pravdive). Tiez mozete byt spolu raz uspesni a stastni.

dusankomoj
22. aug 2022

@dadis máš pravdu! Takých je tu väčšina. Ale pod každým takýmto príspevkom si prečítaj prvých pár komentov. Tam sa vždy nájde mamička,čo radu nemá,ale nezabudne poukázať na to,že: mať 3deti s debilom, splácať dlh,alebo nič neušetriť s minimálnej mzdy... no hrôza! Jej by sa to nestalo!

20erika07
22. aug 2022

Každý je strojcom svojho šťastia 😊
Ja velmi nežijem soc.sietami, nevidím denne moc úspešné ženy, a ked ano tak to so mnou nic nerobi, zivot cudzich uspesnych ludi je mi ukradnutý a úspešný život mojich najbližších je pre mňa inšpiráciou, aj ked mam dobrý zivot 🙂 2zdrave deti, dobru pracu, dobre manzelstvo, byt a len SŠ 😁 mohla by som ist dalej, mat vyssie ciele, ale mne sa paci taky kludnejsi zivot 😊
Hlavne bez zavisti 👍

anonymous87
22. aug 2022

Necitala som komenty. Ale za seba: VS nemam, momentalne som na RD s druhym, ale stale zamestnana s normalnym platom, muz pracuje tiez ako smrtelnik, mame 3i mezonet so zahradkou, auto mame skodu octaviu (ta je ale dovoz zo zahranicia, cize trosku ina vybava ako u nas). Biedu netrieme. Vieme aj usetrit s zijeme si normalny zivot strednej vrstvy… ale teda, ja ked citam taketo fakt uspesne zeny/rodiny, tak ma to nakopne. Nestracam sebavedomie, ale poviem si: vidis Saša da sa to, tak sup sup nieco robit, abs sme sa aj my mali zasa o kusok lepsie 🤷‍♀️ Cize treba sa nato pozerat inac a teda ako na inspiraciu a hnaci motor. Nie sa utapat, ze ako to, ze oni maju/mozu/chcu a ja nic…. To nie je spravny uhol pohladu. Vzdy si poviem oni maju/mozu/chcu, tak aj ja budem mat/mozem/chcem.
Mna napr.pekne zeny na MK inspiruju, aby som sa neprestala o seba starat 😂 lebo ked sa mi nechce poviem si, hen Mara zasa vycapila aku peknu foto, no nic, idem aj ja zo seba urobit cloveka… a tak to mam zo vsetkym. Pohar vidim vzdy poloplny a nie poloprazdny. A kde je vola, tam je cesta 💪

Cize aj ty sa mozes mat ako prasa v zite, len sa nevzdavaj. Nikdy

kormino
22. aug 2022

@eefka súhlasím s tebou,mám 52 a tiež sa nad tými nadštardmymi príjmami a majetkami pousmejem.Mne by to bolo maximálne trápne vymenovať čo všetko vlastním,to ale neznamená ,že nič nemám🤣

zmrzlinka2021
22. aug 2022

@annyejnji
Ja som tu sice take zeny nezaregistrovala.

Ale vyjadrim sa k praci, k prijmu: Pises o prijme, o postaveni, ale nepises nič o drine ktora je za tym, o casu, o energii, ktoru clovek musel vynalozit na to, aby bol tam kde je. Vacsina ludi zvykne zavidit vysledky, ale malokto, skutocne malokto chce makat. Tym, ze uz mam skusenosti habadej, vidim to v realite. Cloveku das nastupny plat 2 tis. EUR a po 5 mesiacoch dava vypoved, ze on tolko nebude pracovat. A toto vobec nie je vynimocne.
Za kazdy vysokym prijmom viď:
- celozivotna priprava a praca na sebe
- v praci davat viac ako ostatni, praca nie je len "na peniaze", ale aj na sebarealizaciu
- pozitivne vlastnosti ako vytrvalost, huzevnost, ochota, lojalnost
- odmietnut typicke slovenske vlastnosti ako zavist, neprajnost, porovnavanie sa...

Ty namiesto toho aby ta to nakoplo, tak stracas sebavedomie. Lebo ty nechces realne na sebe makat, ty chces tie penaize a prachateho manzela. Lenze takto to v zivote nefunguje 😉

mandzula
22. aug 2022

@moonlight1210 perfektne napisane. Toto treba ponaliepat po zastavkach a skolach.🙂

simona20201309
22. aug 2022

@rude_baby bud rada! Nemusíš toľko žehliť 😃

panelacikova
22. aug 2022

@annyejnji porovnávaš neporovnateľné.
kým ty si maturovala v 19, potom šla na VŠ, ktorú si si z rozmaru vybrala zle, tak poniektoré z nás maturovali už v 18.roku života a šli do práce. čiže áno, od 18 sme zarábali. a nemysli si, že pred 27 rokmi, keď sa to týkalo mňa, sme mali horibilné zárobky. ale na začiatok to stačilo. mnohé z nás tiež brali hypotéky alebo v tom čase obľúbené a dostupnejšie úvery zo stavebných sporiteľní a kupovali si byty za (v tom čase) tiež veľké peniaze.
mnohé z nás si robili VŠ externe, alebo si robili VŠ po SŠ, ale popri tom pracovali (podobne ako ty teraz). akurát mnohé z nás sa tešili z toho, čo majú a neľutovali sa.
ja som si tiež napríklad prvý byt kúpila v takej hodnote oproti platu, že ak by platy nestúpali rokmi, tak ho splácam takisto cca 15-20 rokov (pozor, horšia lokalita).
takže vôbec by som to nevidela tak čierne, ako to píšeš ty.
v súčasnosti mám priemerný zárobok, žijem v 1-izbovom byte aj s pubertálnou dcérou a teším sa, že mám, čo mám. ale vy, mladí, mám taký dojem, žeby ste chceli všetko naraz a hneď.. ale to nejde. niektorí svoje pozície či majetky budovali 10-20 a viac rokov. takže pohoda, klídek, tabáček... času máš habadej...

anonymous87
22. aug 2022

A este dodam. Nezameriavaj sa na “majetky” a “mamon”. Ano peniaze su treba. Ale nie vzdy ta urobia stastnou a ani nie su zarukou stastia.
Ja som vdacna za zdrave deti (lebo ani to nie je samozrejmost), za to, ze mame co do ust a strechu nad hlavou. Taktiez som vdacna za mojho muza. Aj keby som ho niekedy roztrhla ako zabu a utopila v lyzicke vody, po precitani mnohych diskusii mam chut mu ja tie nohy za 2000€ umyvat 😂😂😂😂😂😂
To su podstatne veci v zivote 🤷‍♀️ Aspon teda pre mna

mandzula
22. aug 2022

Na Statistickom urade SR sa, prosim, pre dobro nas vsetkych nezamestnaj.🙂 Netusim totiz, ako si prisla k zaveru "kazdy tu je taky...". Staci si precitat par diskusii (ktore vacsinou nezakladaju zeny s tym, ze "idem sa pochvalit, ze...") a zistis, ze mnohe nieze nemaju to, co si opisala, ale maju obavy, z coho idu platit elektrinu, potraviny, boja sa, ze okrem modrin odidu od muza s holym zadkom a x detmi na chrbte.
To svoje si si vypichla preto, ze mas pocit, ze ty na taky zivot nemas. Mas dve moznosti - makat na sebe, alebo sa s tym zmierit.
Ale musim sa priznat, ze obcas "zazavidim" aj ja, pretoze by som chcela mat viac, no vzapati si uvedomim, ze jednak mam nadpriemer a tiez nemam schopnost mat viac. A idem dalej.🙂

solange7
22. aug 2022

@rude_baby dobry postreh. 😀 Zasmiala som sa. 😅

ariannazara
22. aug 2022

Ja som po materskej nezamestnaná na úrade práce 😁 niet sa s čím chváliť 😁