Ahojte, ako prosím uskladňujete bylinky na čaj? Čo odporúčate, aké máte skúsenosti? Ďakujem. Pekný dník
Ja mam v tych laboratornych sklenenych flasiach so zabrusom.
@skalnicka02 tiez v skle
@pribinak a čím sú uzatvorené? A skladujete v tme alebo môže byť aj v kuchyni na parapete?
@janetinka27 preto sa pýtam, lebo keď som bylinky sušila v sušičke a dala do pohára s viečkom bolo to ok. Ale ak som sušila bylinky na vzduchu a dala som ich do pohára s viečkom na parapetu tak sa mi to celé sparilo, všetko som vyhodila (presušené to bolo dobre). Tak teraz rozmýšlam nad látkovými vreckami. Len zas aby sa tam mole nedostali.
@77daniela77 ahoj, odkial ich zhanas ? Ja po nich velmi tuzim.💛
@skalnicka02 inak ja uskladnujem tiez vo velkych 4-litrovych zavaraninovych flasiach, ale da sa aj vo viacerych 0,7 litrovych klasickych.
@skalnicka02 skus si ich po suseni na par dni dat do tych poharov, prikrytych handrickou a previazanych gumickou, nech sa este prebytocna voda odpari. A urcite nedavat bylinky na parapet, mali by byt uskladnene v tmavsom kute, bez pristupu priameho slnka. Jednak sa ti mozu sparit a jednak sa znehodnocuju na slnku.
@skalnicka02 mam veľké poháre, ktoré sú oblepene servitkami (Synova praca v družine), uzatvorené sú dreveným vrchnakom (dosť ťažký) a mam ich odložené hore na kuchynskej skrinke (pri plafone) tam slnko nesvieti
Ja som ich kupovala uz pred rokmi,ale su aj tu https://www.fisherww.sk/index.php/view/productd...
@77daniela77 Dakujem ! 🌟🌷
@domculik Som rada ze som ti pomohla😉
@skalnicka02 v susicke obcas susim zelerovu a petrzlenovu vnat, len listy bez stoniek, stonky dlho schnu. caje - hlavne lipu a bazu bez stoniek susim na povale,kde je otrasne teplo.su uplne suche az sustia.damdo poharov a hore sacok,gumicka,dam do pivnice.
Bylinky suším len na vzduchu a skladujem len v sklenných pohároch, väčšinou v dózach z Pepca. Ale vždy mimo slnečného žiarenia a zdroja tepla.
@skalnicka02 veľké sklenené poháre