Dobry deň zelam,, prosím Vas o radu,, mam na záhrade 3 kocurikov, jeden ma 5 rokov a je vykastrovany, druhy bude mat 6 mesiacov a aj ten pojde a najmensi ma 3 mesiace, \Ide o to, ze ten prostredny usiel, neviem ale kde,, boli sme na dovolenke a krmila ich suseda, Vravia ze siel za mackami.. prosim vas ako dlho mam byt este v klude ak je na vohladoch a nieje mozne aj to ze usiel lebo ma pri sebe starsieho kocura,,, prosim vas o radu ,, moc dakujem,,
Príde,,, volajte ho, aj večer, to sa ozýva- on počuje váš hlas,,, nám sa vrátila mačka po 2 týždňoch
rati s aked obstastni macky v okoli a ak sa mu dovtedy nic nestane... ak sa vrati tak ho dajte hned kastrovat
nám sa záletník vrátil po mesiaci
suseda vravela ze ho krmila v stredu... vcera sme behali po zahr. osade tam ich mame a ukazali sa na cicikanie a jeho meno len 3 macky ale on nie,, kolko sa tak asi tula,,,
zooeynika ja verim ze to bude toto,,, ale bojim sa ze nepride,,, a mam podla Vas chodit vecer a volat ho,,,
len v to dufam uz som podozrievala starsieho kocura ze ho vyhnal este ma zaujima ked je na zaletoch co zerie kde spi a ci aj trafi domo
@ml1976 taký malý kocúrik sa nemá vôbec nechávať pobehovať sám vonku ,hlavne keď je nekastrovaný,,
@ml1976 kocur zaspi kdekolvek a nazerie sa bud u kohokolvek alebo chyti mys ci nejakeho maleho vtaka... Na sa vratil kocur po 8mes neverili sm eked prisiel... Mal asi 4-5mes ked zmizol... Takze ak zije tak pride ak nie neirobis s tym nic....
@micusa2222 a co s nim ako ma niekto urobit aby nepobehoval vonku hlavne na dedine? Dat mu retaz a priviazat o budu???
my sme mali teda požehnane kocúrov aj mačičiek, ale do určitého veku sme ich mali v dome,aby vonku také malinké neprišli o život a môžem povedať, že z 45 kocúrov a mačičiek sa nám to vždy podarilo..
@kulumulu123 nie, je v dome, v izbičke , kde má záchodík...
a keď je väčší ,pustím ho na záhradku ,keď prídem z práce, príp.mama na dôchodku ho zvláda..
My tiez nase 5 mesacne nepustame este same.. mame ich na voditku ,ked ideme s nimi na dvor😂😂pokym sa naucia a vyrastu trosku… a nasi väčší byvajú aj sami na dvore.. mačka rok a pol nevychádza vôbec na ulici ,z dvoru sa ani nepohne.. a kocúr ten zmizne aj na 5 hodín ,pobehá a potom sa vráti😂🤷🏽♀️
ja mam kocurikov v zahradkovej osade,,, kastrovat sme ho mali buduci tyzden,,, nic neviedlo k tomu ze uz znackuje,, tak sme boli v pohode,,,
Ja neviem, či sem píšu ľudia, ktorí o mačkách nič nevedia, ale som ja tá blbá... Jedná sa o kocúrika, ktorý ešte nemá ani 6 mesiacov. Tak o akom obšťastňovaní mačiek sa tu píše? Veď to je ešte "decko".
@micusa2222 macka nie je pes ze 3x za den vyvencim a zavriem do izbicky kde ma zachodik 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Doniesli sme si domov kocúra maličkého do cca pol roka bol len a len v dome,pár krát sa stalo že ušiel von hlavne večer,volala príroda 🤣,deň pred kastráciou ušiel cez dvere,to bola sekunda a nebolo ho.uz sme ho oplakali a za dva týždne ráno na terase v plechu krásavec zmoreny ,doranany spal.vas sa vráti pokial ho nezrazi auto alebo nezabije iny kocúr ,ono tie boje medzi nimi sú naozaj hrozné.nas je už len vonku do domu si ide len odpočinúť ale najšťastnejší je keď môže labzovat tak sa netrápte ,je to bohužiaľ tak keď je mačka vonku môže sa stať hocičo
lolita dakujem...dava mi nadej ze pisete o dvoch tyzdnoch,,, aj ja sa bojim bojov,,, nejako nebol priebojn,, chudy tak neviem snad ak Boh da,,, moc dakujem..
nám hajzlík zmizol den pred kastrovaním. Mali sme íst s 2-bratia. Aj som hovoril veterinárovi po 3 dnoch,ked som k nemu kvoli čomusi išiel,že si nerobím nádeje,že sa vráti. Na 5 den dokvitol domov,ako keby sa nič nestalo. Nemal ešte ani 5 mesiacov.
Tak neprestávaj verit.
@kulumulu123 áno, ale keď je malinké mačiatko a nie je so svojou mamou mačkou, tak to je ako malé dieťa,..kŕmiť,dávať pozor a všetko ostatné..pokiaľ ho necháš vonku len tak , tak musíš s tým počítať,že ho niečo zrazí alebo chytí alebo sa samo zatúľa...môjmu priateľovi sa nikdy nevrátili malé mačiatka, raz jedno dokonca zrazilo auto...
@micusa2222 vies moja ptide absolutne barbarske odstavit male maciatko od jeho matky kym na to nie je pripravene iba preto ze niekto ma potrebu ho vlastnit skor ako by mal.. V urcitom veku uz aj macacia mater sa prestane o macata starat a ver nie je to v roku ani tak.... Ale ok ides si svoje dookola takze asi nema zmysel s tebou argumentovat.... Male mac apotrebuje matku do urciteho veku a potim slobodu a nie byt zavrrte v izbicke so zachodikom 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Malé mačiatka musia byť na očiach, a večer zatvoriť do šopy, alebo niekde, kde majú i vzduch a nič z vonku sa k nim nedostane... Aj májové mačiatka do 3 mesiacoch sa musia zatvoriť, lebo sa neubárnia korúrom,,, stáva sa, že ich potrhajú. Aj taká je príroda
no bud sa vrati alebo nie, kludne sa mohlo stat, ze si ho niekto vzal alebo sa mu niekde zapacilo (nas kocur 3r sa takto rozhodol ze proste domov nejde a ostal u babky, kde si nasiel nejaku susedu ktora ho roky rokuce mala...) a kolkokrat prisiel dobity od inych kocurov ani nehovorim. Inak moze byt hocikde. napr. susede zavrel kocura iny sused v garazi, bol tam tyzden, nakoniec ho zrazilo auto o par mesiacov. Proste macky behajuce volno vonku, maju vela moznosti ako sa "stratit".
Este lokalne stranky FB mozes pozriet, zavesit fotku, ci niekto nevidel/nenasiel./nezobral.
@kulumulu123 všetky mačiatka máme buď bezdomovčatá alebo nájdené vonku..no nechaj to tak a nech zomrú..ani omylom,o všetky sme sa postarali,mali a majú sa u nás ako králi..aj ten posledný čierny Macko, prišiel na dvor, hladný, vysilený..a tak sme mu poskytli domov, že je stále u nás, ani sa od nás nehne,zlatíííčko...
Ako dlho je prec?