Urobila som chybu za volantom a skoro som spôsobila nehodu

24. aug 2024

Ahojte,

Pár dni do zadu sa mi stalo za volantom to že som sa prípajala ako bežne na diaľnicu. A v takej vzdialenosti ako bol ten motorkár sú bežne autá a zvyknem sa pripájať. Ale teraz som to asi neodhadla. Ja som išla rýchlosťou 100 už v tom pripájacom pruhu, dostatočne v čas som dala aj smerovku a pripojila som sa lenže on bol zrazu tesne za mnou a musel sa preradiť do druhého. Strašne má to štve že sa mi toto stalo lebo mohla byt z toho tragédia… išiel strašne rýchlo možno aj 150. Hneď ako som sa pripojila má obehol a hneď aj išiel na výjazd z diaľnice. Som rada že sa nič nestalo, len normálne mám už strach sadnúť za auto. Som vždy obozretna koľko krát mne sa ľudia pichnu do pruhu atd tak dávam vždy veľký pozor.. ale toto som asi neodhadla.. ako sa z tohto spamätať..

janai1
24. aug 2024

Každý normálny človek sa pri pripajacom pruhu dá do ľavého aby sa ľudia v pohode mohli zaradiť.
Žiadnu chybu si neurobila

tundra
24. aug 2024

Nadych,vydych,nic sa nestalo,tak na buduce davaj väcsi pozor.Takych situacii,este bude.Dolezite je,ze to vnimas ako,chybu a poucis sa.Prajem vela km bez nehody😉

michaelam2
24. aug 2024

Neznasam ked sa niekto ma moznost preradit do laveho pruhu ked vidi, ze je niekto v pripajacom ale aj tak sa nepreradi. Zvlast ked ide ovela rychlejsie ako ma. Kasli na to, neprezivaj to tak, taketo situacie vidim na dialnici kazdy den.

bluka2
24. aug 2024

Mne sa zda, ze chybu spravil skor on, ked isiel na motorke 150...

danieli
24. aug 2024

Urcite sa tymto netrap, zazijes este kopu roznych situacii za volantom, spoliehaj vzdy na seba a nekonecne predvidaj, ze nie kazdy vie dobre jazdit, nie kazdy si pamata predpisy a nie kazdy ta vidi, aj ked by mal, stalo sa mi, ze ma pan na dialnici skoro zramoval, prechadzal do mojho pruhu a nevidel ma, brzdila som ako o zivot a on ma na poslednu chvilu zbadal, videla som na nom, ze ma jednoducho len nevidel, zlaknuty bol a ospravedlnoval sa rukami nohami blikackami, aj ja som nie raz takmer vletela do kruhaca ci cesty a zbadala auto kolobezku bicykel dieta psa, zabrzdila, je husta doprava, je narocne jazdit, ale da sa, chce to vela predvidavosti a kopec tolerancie, ratat aj do 100 miestami

minenkak
24. aug 2024

Úplne normálna situácia na diaľnici.Horsie je keď si to užívaš v ľavom pruhu,ideš si dvesto dvadsať a drbne sa ti tam Opel, čo ide sto tridsať, nič zle si nespravila . Nemusíš sa stresovať, každý jeden musí prispôsobiť spôsob jazdy situácii na ceste

autor
24. aug 2024

Ďakujem Vám za povzbudenie.. nejako to na mna doľahlo neskôr. Dnes ráno som sa zobudila a uvedomila som si dôsledky a cely deň na to neviem prestať myslieť. Mám 26 rokov cely život pred sebou a takúto somarinu spraviť a niekomu ublížiť to by som si nikdy neodpustila…bežne chodím cez D1 je tam pomaly každý deň nejaká nehoda aj v ten deň ráno akurát odpratávali 2 autá a išla som namiesto 15 min hodinu do prace ja si myslím že som už bola z toho rana taká že sim musela takú sprostosť spraviť… nemám rada tieto pripajacie aj odpájacie pruhy v BA.. vždy sa tam niečo takéto stane.. mna len najviac zarazilo že on nezmenil absolútne rýchlosť a preto dom z toho taká vykoľajená.. musím sa spoliehať len na seba a fakt 100 krát predvídať čo sa môže stať

marsmykkok
24. aug 2024

Mne sa stalo v meste, že som odbočovala doľava a na hlavnej bol jeden daleko a ked videl že nečakám dosť pridal a potom ma vytrúbil. Ja som síce už bola zaradená vo svojom pruhu, ale aj tak ten pocit, že nevieš na akého blázna natrafíš. A potom mám problém aj ked odbočujem doľava čo vlastne robiť? Ako čakať ked nevidíš auto ani v dialke aby si nenatrafila na takého blázna (čo nejde na niektorých úsekoch)? Zase je kopa čo ak aj sú blizko tak spomalia a zbytočne čakám, lebo ma vidia a proste prispôsobia tomu jazdu. Ale ako môžeš vedieť na akého šoféra narazíš? či na takého čo ešte pridá aby ťa vyľakal a vytrúbil? Alebo na takého čo pôjde predpisovo svojou rýchlosťou a ty ho nezaujímaš? Alebo najlepší prípad na takého čo vníma premávku a spomalí a snaží sa aby bola premávka plynulá? Premávka je veľká a bláznov plno a je to ťažké. Ja sa vždy snažím predvídať a myslieť aj na iných že môžu urobiť chybu, nepoznať cestu a tak.
Rovnako to máš aj v týchto pruhoch. Sú takí, čo ešte pridajú, aby si zvýšili ego, že ťa nepustili. Sú takí, čo si pôjdú v pravom pruhu 110 a ty ich nezaujímaš. A sú aj ľudia čo spomalia aby si sa mohla zaradiť alebo prejdú do ľavého pruhu.

ss1908
24. aug 2024

No moja posledna prihoda s pripajacim pruhom na dialnici bola ze som isla za nejakym fiatom v pravom pruhu, z prava zrazu bol pripajaci a islo sa auto priradit, isli sme s fiatom normalou rychlostou takou ze by sme v pohode presli a auto by sa pripojilo za nas. Fiat zrazu prudko zastavil a daval prednost autu ktore sa pripajalo 🙂 nechapala som ani ja ani to auto ktore sa chcelo pripojit. Takychto chyb sa denne udeje x y treba proste davat pozor

pralinka86
24. aug 2024

Nic proti nim , ale vacsina motorkarov jazdi velmi nebezpecne. Obiehajú jedna radosť, neprimerana rýchlosť, raz sa tlacia vpravo, potom vlavo, obehnu aj v takych situáciách, ze človek nechápe... Ach a este cyklisti na ceste, hlavne ked hned vedla je cyklochodnik....tak radsej sa budu v premávke tlačiť, asi je to kratsie alebo neviem..
Pardon za vylev, ale mame kopec aut na cestach, cesty uzke, derave a niektori vodici hocijakeho dopravného prostriedku idu vlastnym stylom jazdy...
A teda, podla mna si neurobila nic zle, pripajala si sa, koncil ti pripájací pruh, aj ten motorkar ta videl, mohol prispôsobiť svoju jazdu okolnostiam

sono2
24. aug 2024

Kľud.
Pouc sa z chyby, ak si urobila nejakú.
Celkom som to nepochopila. Ja som tiež na začiatku párkrát zaváhala alebo urobila skoro chybu, nič sa nestalo, pripadne by sa mohlo, ale nebolo tam auto. Akurát manéver nebol až tak optimálny, čiže som sa z toho poučila a ďalšíkrat po dávala dvakrát tak pozor.
Za volantom sa chyby nesmú stávať.
Určite ale neprestávaj jazdiť!

sono2
24. aug 2024

V zahraničí je taky zvyk radšej opustiť pripájaci pruch pre autá čo sa pripájaju. Vyhneš sa pripadne kolízii s autom pred tebou alebo autom čo sa pripája

autor
24. aug 2024

@marsmykkok toto sa stalo aj mne v stredovom pruhu z diaľnice že som si pekne pockala kým sa všetci poprepájaju na diaľnicu a nič nešlo a zrazu niekto za mnou nalepený a vytrubil má celým pruhom. To som tiež bola dosť toho taká že ako som si ho nemohla nevšimnúť…

lonely66
24. aug 2024

autorka, to bude vekom, že to takto prežívaš. neboj, časom sa v tomto smere tvoje prežívanie otupí. skúsenosť je to výborná, hoci si myslím, že ty si chybu neurobila, ale on. skúsenosť je dobrá v tom, že nabudúce budeš ešte o niečo opatrnejšia a budeš predvídať viac chyby iných. čo mne osobne zachránilo moje plechy nie jedenkrát pred pokrčením 😀 to bude dobré, neboj...

autor
24. aug 2024

No taká som z toho bola že som si išla na hodinu zajazdiť po BA rôzne obchvaty mosty. A išla som aj na to miesto, proste tam sa tak radi. A jednoducho keby má byt neviem aký extrémny odstup medzi autami tak sa tam poobede o 4 nepriradi nikto… potrebovala som sa v tom utvrdit. Budem di tam samozrejme dávať pozor extrémny. Ako jasne stalo sa mi že som sa chcela preradiť a naschval má vodič nechcel pustiť lebo nemám BA značku s tým som sa už zmierila. Ale tu tiež z jeho snahy nebola absolútne žiadne prispôsobenie on proste absolútne nebrzdil a išiel du svoje a toto musím predvídať. On keď sa preradil tak mi ukázal svoje tak som mu aj ja.
Nechcem prestať jazdiť mám vodicak od 18 a dosť mi trvalo kým som sa rozjazdila. Jazdím aktívne od začiatku roka chodím aj na služobných ale toto som proste musela predýchať..

tetapetra
24. aug 2024

Toto vôbec nemusela byť tvoja chyba! Tiež sa mi stalo, nikto za mnou nebol a keď som šla obehnúť auto,zrazu tam bolo auto. Ako asi rýchlo išiel? Určite viac než dosť

sisska96
24. aug 2024

Stáva sa. Každá jazda je riziko

autor
24. aug 2024

Každopádne motorkarom sa idem tak vyhýbať ako sa len dá. Už sa aj môjmu mužovi stalo že sme išli na diaľnici zrazu havária všetci brzdili a vsunul sa medzi nas a kamión , no boli sme radi že sme dobrzdili.. nechcem tieto situácie brat na ľahkú váhu a chcem sa vždy z nej poučiť. Vždy si tak poviem že toto proste nesmieš nikdy robiť 😂 a väčšinou to zaberie, na tom konkrétnom mieste sa mi to zz nestáne. Len ja som strašne úzkostliva a všetko si beriem osobne,

tramtada31
24. aug 2024

Prosim Tá, hlavne nemaj tento mimo Ba komplex, práve veľa ludi tých z mimo Ba ŠPZ pusta, lebo to tu nepoznaju a neberu ich ako miestnych vychcancov, ktori sa zaraďujú naschval na poslednú chvíľu, aby sa popredbiehali. A z motorkára si tiež nič nerob, rýchla jazda znamená adrenalin a ten zvysuje aj koncentráciu, určite bol pripraveny reagovať (brzdit, preradiť sa). Práve pomaly jazdiaci vodici chytajú mobil do ruky, ladia radio a nevenujú sa mysľou soferovaniu, tam máš vacsie riziko, že si tá nevsimnu.

autor
24. aug 2024

@tramtada31 nemám vyslovene že komplex len to už dosť dlho pozorujem 😂 keď idem na služobnom s BA značkami tak môžem ísť aj dialbicou 50 a nikto nič 😂 a na svojom to vždy pozorujem že sa niekto nájde. Ale máš pravdu väčšina vodičov je ohladuplnych na nemiestnych to tiež pozorujem. A hej ssu máš pravdu hneď sa preradil a možno mi len chcel dať na javo že sa musel preradiť a ja mám z toho teraz blby pocit.

yoxinka
24. aug 2024

Takých situácií zažiješ ešte xy. Ja som spravila pár prúserov, ale všetci svätí pri mne stáli a nič sa nestalo, ale mega som sa z toho poučila!!! Zato, mala som 3x nehodu, vo všetkých prípadoch bol na vine vodič, ktorý do mňa narazil. V jednom na mňa vyletel z vedľajšej, vôbec nekukal hlavnú, nabral ma zboku, v druhom vychádzal z dvora ja na hlavnej, on neviem kam pozeral, narazil ma zboku a v treťom som stála na červenej a zrazu rana jak delo, len ma heglo a mala som v kufri auto, ktoré nedobrzdilo - ten neviem, čo robil, lebo široko ďaleko nebol nikto a na tom semafóre som chvíľu stála, takže sa asi len rútil a čumel do mobilu alebo čo ja viem 🤷‍♀️. A pokiaľ ide o BA, ja som rok jazdila so Z na riti auta. Šoféri v BA boli super. Úplne som videla v tých kritickejších situáciách, ako sa snažia mi pomôcť, spraviť viac miesta, pustiť ma, hocičo. Jasné, boli aj debili, ale to bolo minimum. Takže tak, no. Držím to palce!

autor
24. aug 2024

@yoxinka máš pravdu aj pri mne stoja zatiaľ všetci svätí! 🙏🏻 A súhlasím aj s tým že sú viac ústretoví ako v iných mestách. Napríklad taký Martin, Žilina atd, tam je to oveľa horšie. Za mna sa v BA najlepšie učí na cestách to nepopieram len niekedy sa nájdu šoféri ktorí ti to dajú pocítiť, ale tak musím si len na to zvyknúť a dávať veľký pozor. Ďakujem.😊

yoxinka
24. aug 2024

Môj muž je skvelý šofér. On jazdí 30 rokov, prešoféroval Európu, jazdí fakt super, vie presne, v ktorej situácii si čo môže dovoliť, zbytočne neriskuje a aj jemu sa stalo, že na Prístavnom moste skoro sundal motorkára, lebo motorkár šiel ako debil. Vieš … niekedy urobíš všetko správne a nepomôže ti to.

3petka
24. aug 2024

Netráp sa tým, ak by bol normálny tak sa zaradí do iného pruhu i keď to nemusí ale no. Stalo sa a všetko dopadlo dobre, máš z toho ponaučenie.
Ja som minule mala tiež skoro kolíziu ale s chlapom na kolobežky-skútri. V neprehľadnej križovatke kde bolo zrkadlo som videla autá tie som pustila a ako som už bola kúsok v križovatke tak zrazu tam bol on. Našťastie pribrzdil ale naozaj som ho tam nevidela lebo však ani svetla to nemalo a just bol tak oblečený divne.

autor
24. aug 2024

@yoxinka to máš pravdu..

autor
24. aug 2024

@3petka ved toto že nemusí a preto má to tak hnevá.. ale poučím sa a idem ďalej, budem di dávať na motorkárov extrémny pozor, nikdy nevieš..

tramtada31
24. aug 2024

A nie je to hodnotou auta, že Sluzobne je lepsie/drahsie? Ja som parkrat išla na fabii a normálne som mala konflikt s blbcami, kde som ani ja nebola na vine a mám pocit, že má mali za chudacku, na ktorú si môžu dovoliť, aj keď sme to mali “pracovne” auto na psov, aby sme si chlapmi nešpinili naše. Keď jazdim na premiovych autach, možno 2x sa mi stalo, že by niekto po mne trubil, či mal so mnou konflikt.

hankab
24. aug 2024

Nepanikar prosim ta kvoli takej hluposti, lebo budes jazdit vystresovana a to je to najhorsie. Mal sa jednoducho preradit do laveho pruhu a pustit ta, tak to robi 99% soferov. Neurobil to a ty sa teraz nad tym budes tyzden premyslat kde si urobila chybu 🙈 netryzni sa.
Inak opravte ma ak sa mylim, ale na D1 pri odbocke smer TN neexistuje ani pripajaci pruh. Je tam iba prednost v jazde, takze clovek ide rozbehnuty 90 a ma sa pripojit na dialnicu po ktorej idu auta minimalne 130, rozhlad tak na 50% a cista katastrofa sa tam trafit. Tam keby sa nieco take stalo sa vobec necudujem, lebo snad ani tie auta co idu rovno po dialnici nemaju tusenia ze sa tam niekto pripaja kvoli velmi zlej viditelnosti.

autor
24. aug 2024

@tramtada31 môže byt aj to, služobne mame hybridy Toyoty tak to sú už iné ceny.. ja mám 17 ročne auto. Tak jasne že skôr vytrubia to.

medda_beda
24. aug 2024

Preradil sa aby si sa vedela zaradiť