Urna a zápach zo sprejového kondicionéra

patusikk
9. apr 2021

Potrebujem poradiť pretože, neviem doslova na akého odborníka sa obrátiť s týmto.
Umrela mi mamina, prišla urna domov a bola som doma sama. Otvorila som dvere zo svojej izby a išla do obyvačky kde bola urna. A vtedy som zacítila smrad. Taký ktorý som dovtedy necítila. Povedala som si pane bože veď to smrdí ten popol z tej urny. Utiekla som k priateľovi. Prišli sme večer k nám a smrad v celom byte. Samozrejme ocino to necitil. Ale keď sa vyvetralo už bolo fajn a nebol v byte smrad. Na druhý deň som ani nevyšla zo svojej izby. Keď prišiel ocino domov tak bol ako keby v byte ešte väčší smrad. Začala som mávať neskutočné úzkosti z toho smradu a tak urna u nás bola len 4 dni a už je v pivnici vyše mesiaca.
Samozrejme som si povedala, že sa mi to v hlave poštelovalo a cítim len troška inak cigaretový dym, pretože ocino je fajčiar.
Ale čo mi nejde do hlavy, že ten zápach dokážem tzv. umelo vytvoriť tým, že si na hlavu postriekam môj nový kondicioner ktorý vôňa sladkou vôňou a ako náhle si ho z hlavy zmyjem tak ten zápach necítim.
No vôbec vám neviem povedať či vtedy keď to začal ten zápach či som vtedy s tým kondicionerom striekala. A ja len dúfam, že tú úzkosť na psychiatrii som si neliečila kvôli nejakemu hlúpemu kondicioneru.

ss1908
10. apr 2021

to je zaujimave, ale myslim ze popol z urny by nemal smrdiet. ak ano tak urcite nie tak vyrazne. ja niekedy citim taku specificku jednu vonu ked som vo velkom strese, neviem ci to je aj vas pripad, niekedy si mozog zapamata jednu vonu pri nejakom vyraznom novom pocite a ked sa ten pocit zopakuje znova, tak interpretuje aj tu vonu. ale len polemizujem, no mam aj ja s tymto skusenost ze tu jednu vonu kludne citim aj z viacerych veci, ktore tak dovtedy vobec nevonali..

patusikk
autor
10. apr 2021

@ss1908 no veď ťažko to je určiť. A vlastne z tej urny by ani nemalo nič cítiť lebo je to pevne zatvorene... No moja dedukcia je taka, že keď sa zmieša cigaretový dym s tým kondicionerom tak to citim... Včera tiež som si s nim postriekaala hlavu, že uvidim a znova som to citila v každej miestnosti až pokial som si hlavu nezmyla ale až ma roztriaslo celú...

anka246
13. apr 2021

Úprimnú sústrasť . Urna nepatrí do bytu a už vôbec nie do pivnice. Nech maminka odpočíva v pokoji, na cintoríne.

patusikk
autor
13. apr 2021

@anka246 ďakujem no ved v byte ju mať tých pár dní bolo pre mňa utrpenie...áno áno pozajtra podľa počasia asi už ju pôjdeme zakopať....neviem na čo sa vlastne čaká či na platňu, dosku alebo čo....