Určuje IQ test aké rozumné sme?

airamka25
13. jún 2017

No, musím sa vykecať. Dnes som bola pri psychologičke pre jedno potvrdenie ohľadom istej záležitosti. Robila mi IQ test, ktorý mi vyšiel v pásme priemeru. No neurobila ho celý, ešte pred testom som jej spomínala že som študovala na FMFI a na konci testu že matematickú časť nemusíme robiť, že toto jej stačí na potvrdenie a že to číslo nie je konečné, ale aj tak mi tam napísala že moje IQ je v pásme priemeru, aj keď nerobila so mnou kompletný test. No normálne ma nasrala. Pointa žiadna aby sme si rozumeli. Len sa cítim ako debil :D

lubi40
13. jún 2017

@airamka25 primer nie je debil, priemer je priemer🙂
Podla mna sa vobec necit zle. Ved to, co clovek dosiahne nezalezi len od IQ, ale aj od vytrvalosti, cielavedomosti a dalsich atributov. Je velmi vela nadpriemerne inteligentnych ludi, ktori su v podstate loosri, lebo so svojim darom nevedia nrabat.

vroni
13. jún 2017

@airamka25, no, ale ak sa len potrebovala uistit, ze nie si kompletne alebo niektorej casti podpriemerna, tak jej to naozaj mohlo stacit. Predpokladam, ze pre dalsi postup nepotrebuje vediet, ci si matematicky genius a tak tu cast vynechala. Ak chces presne nameranu celkovu vysku IQ, tak jej to jednoducho povedz a hotovo.

admet
13. jún 2017

a ty si cakala, ze si nadpriemer...

domak2
13. jún 2017

@airamka25 mozno psychologicka testuje ako sa vyrovnavas s tym ze nieco nedokoncis 😅

mischelin89
13. jún 2017

@airamka25 to znie ako ranene ego 🙂 priemer znamena predsa, ze je vsetko v poriadku. Co ta na tom hneva? Povazujes sa za nadpriemer alebo preco ti tak vadi predstava, ze si priemerna ako drviva vacsina ludi okolo teba?

Lebo ako si dobre na konci prispevku zhodnotila, pointa ziadna, pretoze o nic nejde. A ak ta vyvedie z konceptu, ze podla tabuliek si 'priemerna', treba rozmyslat preco 🙂

Ak si chcela kompletne vysledky, mala si trvat na kompletnych testoch.

tiper24
13. jún 2017

@airamka25 vies kolko VS vzdelanych ludi je hlupych a sprostych? 😅😅😅 STRASNE NIECO 😅😅😅 a o psychologoch si myslim svoje ale nic pozitivne to nie je 😅😅 kasli na IQ tes sa zo zivota 🙂

jajka257
13. jún 2017

@airamka25 a preco si to potrebovala? Ci si si chcela nieco dokazat? Tak chod inde a sprav kompletne cely.....

moni73
13. jún 2017

Mne v robili v 16tich pri problemoch na gympli. Vyslo dost slusne cislo, ale ja som bola straaaaasne nestastna. Cakala som, ze vsetci spadnu na rit😆. Nech mi je ospravedlnenim moj pubertalny vek. Dnes mi je to uplne fuk.

santafe
13. jún 2017

Bola si U psychologičky, nie PRI psychologicke, preboha

samulet
27. jún 2017

@airamka25 Ja si robil minule na Internete test IQ a vyšlo mi len 85🙂, tiež ma to nejako vzalo, ale neskôr som si pomyslel, aké ťažké je riešiť úlohy s ktorými som sa nikdy nestretol. Mám doma aj knihu, kde je osem testov IQ, od najľahšieho po najťažší. Keď som robil ten prvý a najľahší, dosiahol som IQ90, asi hlavne preto, že som sa s tipmi úloh v teste nikdy nestretol. Potom som nad nimi uvažoval, znova si prebehol očami ten prvý test a v tých ďalších testoch boli vlastne rovnaké typy úloh, ale so stúpajúcou náročnosť a čím ťažší test som robil, tým viac aj stúpalo moje IQ🙂, lebo som si zvykol na tie typy úloh a už som ich chápal🙂