Neviete mi poradit v situacii ak som ukončill studium na VS vo february ( uz som sa bol hlasit na urade 2/3 krat ) a nutia ma chodit na nejake expo prehliadky prace na ktore musim cestovat autobusom uradu niekolko hodin co samozrejme nechem inak budem vyradeny z evidencie ci tam musim chodit aj ked uz som prijaty na dalsiu VS a mam to aj pisomne napisane i ked som este nemal zapis ale ta listina o potvrdeny je oficialna ako je to potom teda s tym hlasenim dakujem za odpovede a prajem prijemny zvysok vecera 🙂 .
Určite sa v prvom rade informuj u svojej konzultantky. ☺️ Lebo my ti tu povieme a ona povie iné... Mal by si mať na ňu číslo na tej kartičke s ktorou sa chodíš hlásiť 🙂
Ako príklad ti poviem seba 😁 som v 4.mesiaci, vidno na mne že čakám, aaaaaale zákon nepustí, nevadí že logika je úplne iná vec 😂 takisto musím nosiť potvrdenia o hľadaní práce, napriek tomu že už len z logického hľadiska ťa nikto tehotnú nezamestna a to im môžem mávať pred xichtom aj troma tehotenskymi knizkami 😂😂😂
Ako to je?? Ony ta viradia ale ty sa aj tak mozes zahlasit ako poberatel davky v hmotnej nudzi..vyradia ta z evidencie..ale aj tak budu platit soc.poistovnu za teba..ale v telke sa budu chvalit ako im klesla nezamestnanost..to je dovod vyradenia.
Kým nepôjdeš v septembri na zápis, tak nie si študentom. Takže bud budeš na úrade, alebo si budeš platiť 60 eur zdravotku mesačne.
vykašli sa na nich, bud "dobrovoľne nezamestnaný" nájdi si brigádu a zdravotné poistenie 63,84 si plať sám. inak si povinný zúčastňovať sa na aktivitách, ktorí ti navrhnú, inak ťa vyradia, štát pritvrdzuje stále viac, kedysi stačilo nosiť potvrdenia o hľadaní práce, teraz človeka naháňajú po pohovoroch, pošlú ťa napríklad na školenie ohľadom práci v zahraničí hoci si v papieroch uviedol že záujem nemáš-len aby človeka preháňali, prípadne na to zabudol alebo sa vykašle na to a budú štatistiky nezamestnanosti lepšie. tieto veľtrhy práce boli donedávna skôr na dobrovoľnej báze-išiel kto sa zapísal, ale zjavne šikanujú stále viac a ak odmietneš vyradia ťa
Cestovné na tie expo prehliadky sa dá preplatiť len sa jej pekne opýtaj nech ti k tomu dá papiere
@rajona však nepôjde linkovym busom ale zadarmo bude mať autobus z úradu práce
samozrejme za gramatiku sa ospravedlnujem :D