Upratovacie plány

7. júl 2022

Ahojte dievčatá chcem sa opýtať máte niektorá upratovaci plán? Nikde som videla taký na Vianoce ale ja potrebujem taký týždenný, kde si odškrtnem čo som už urobila. Aby som teda neumyvala kuchyňu 5x do týždňa. Ďakujem

casavina
7. júl 2022

Nemám ale aký problém? Sadnem, napíšem, urobím, vyškrtnem... veď každý to má inak...
Ja robím priebežne všetko aby potom toho nebolo tak veľa...

autor
7. júl 2022

@casavina no priznám sa chcela som si to trošku uľahčiť že si upravím niekoho plan😊 ale zrejme si ho napíšem sama. Tiež som doteraz upratovala priebežne ale maly začína byť náročnejší tak to chcem nechať už len na sobotu keď je manžel doma.

viestta
7. júl 2022

Jednoduché. Každý týždeň jedna miestnosť dôkladne od podlahy po strop vrátane triedenia skrin, k tomu zvyšok bytu ako bežne. Začínam kuchyňou aby som mala prehľad co treba dokúpiť, posledná je ešte raz kuchyňa keď sa dopečie, ale to už nemusí byť hĺbkovo, stačí dôkladne.

h2
7. júl 2022

Prihlás sa na terapiedomova.cz . Každý deň o 6:00 ráno ti budú chodiť maily s tým, čo máš v ten deň urobiť. Teda, aspoň dúfam, že to ešte funguje, cca pred 2 rokmi som sa odtiaľ odhlásila.

mimikarol
7. júl 2022

Skús pohľadať aplikáciu. Ja síce takú nepoznám ale teraz sú už aplikácie na vsetko

waggi
7. júl 2022

Tak asi podľa toho čo všetko potrebuješ mať umyté a do kedy 🙂 Ale tiež by som si to asi sama najradšej keď tak spísala 🙂

dskjhfdlkdjhl
7. júl 2022

Mame vyse 300m dom a nejako neviem, preco by som mala siahat po nejakych cudzich planoch. Upratujem priebezne a nastastie este netrpim sklerozou, aby som na niektoru miestnost zabudla, resp. inu upratala viackrat😉

autor
7. júl 2022

@dskjhfdlkdjhl tak to je super mne sa v priebehu týždňa aj dvakrát stane že umyjem kuchynskú linku 😜 pred 3ma mesiacmi sme sa presťahovali a teraz mi trvá si to tak zorganizovať, doteraz sme žili u rodičov tam sme sa s upratovaním striedali.
@h2 ďakujem za radu, vyskúšam
@viestta aj toto sa mi veľmi pozdáva musím si zrejme nájsť nejaký taký systém, doteraz sme bývali s rodičmi tak sme sa striedali v upratovaní, ale pred 3ma mesiacmi sme sa presťahovali a malý je taký náročnejší, tak chcela som si to nejako zorganizovať.
Ďakujem všetkým za rady 😊

viestta
7. júl 2022

Nevidím žiaden problém v tom, že 2x v týždni upraces linku. U nás sa varí, jej by sa zišlo aspoň dvierka poutierat aj 2x denne 😃 Ja zvyčajne upratujem tam kde treba. Toto hĺbkové upratovanie miestnosť po miestnosti absolvujem tak 2x, maximálne 3x do roka. Ináč sa upratuje priebežne aspoň raz v tyzdni. Teda upratuje v tom zmysle, vysávač, prach, podlahy. Viac upratovania ani netreba, lebo udržiavame poriadok, kazdy za sebou.

dskjhfdlkdjhl
7. júl 2022

Tak ja kuch. linku prejdem po kazdom vareni, teda minimalne 7-krat za tyzden, ale toto ja nepovazujem za upratovanie, to u mna patri k vareniu. Ja kazdy den upracem jedno poschodie dokladne (vysavanie, zmyvanie, prach, zachod, kupelna) a zvysne poschodia len tak zlahka prebehnem, to prebehnutie mi zaberie max. 15 minut, to upratovanie jedneho poschodia max. hodinu. Ale nemame ziadne zbytocnosti-teda ziadne lapace prachu, takze to ide rychlo.

autor
7. júl 2022

@dskjhfdlkdjhl áno ja tiež po každom varení umyjem linku, ale nevaríme často keďže sme 3ja manžel nosí obedy z práce. Ale už som identifikovala problém tie lapače prachu a tých teda máme dosť. Ďakujem

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
8. júl 2022

@mamadievcatiek cez víkendy. Kedy inokedy? Nikdy nevyplytvam dovolenku na upratovanie. Keď to máš dobre zorganizované a nedrzis doma zbytočnosti tak za pol dna dáš jednu izbu. Kuchyňu riešim na dva krát. Raz vrch, druhý krát spodok. Kúpeľňa sa dá hociktorý deň po robote, tam nie je roboty viac ako na hodinku.

dskjhfdlkdjhl
8. júl 2022

@mamadievcatiek ja zasadne upratujem cez pracovny tyzden, cez dovolenky travime zvycajne cas mimo dom, vikendy viem aj lepsie vyuzit ako na upratovanie. Treba si to rozplanovat tak, aby si kazdy den urobila nieco, co Ti nezoberie vela sil a casu. Ked napr. umyjes jedno okno, tak ho mas umyte kvalitnejsie ako keby to bolo jedno okno z piatich a nezaberie to tolko casu. Dolezite je vediet si zorganizovat cas a nedrzat doma hovadiny.

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
8. júl 2022

@mamadievcatiek pozri sa, u mne veľké a hĺbkové upratovanie prebehne v zime a pred letom. To je max 5 sobot, ktoré tomu venujem. Po zvyšok roka sa upratuje keď vyjde čas a toľko koľko stíham. Nie nepodkyname sa o bordel, proste treba sa naučiť všetko po použití dat na miesto, udpratať za sebou ak sa niečo po čom ostáva neporiadok robo, nedrzat doma zbytočnosti. Potom "týždenne" upratovanie pozostáva z vysávania, utierania prachu, dlazok. K tomu sa pridá prezliekanie posteli. Občas väčšie upratanie kuchyne, kúpeľne. To sa dá stihnúť za pol dna. Periem keď prídem z roboty, nenecháva to na víkendy lebo práčka asistenciu nepotrebuje. Netravim každý víkend s handrou a vysávačom. To ani omylom.

viestta
8. júl 2022

@mamadievcatiek vytriedit zbytočnosti je prvá podmienka rýchleho upratovania. Pri hĺbkovo upratovaní sú najdôležitejšie dve vrecia. Jedno na to co sa vyhadzuje, druhé na to co sa posunie. To na vyhodenie ide hneď z domu.