Dobrý deň,
chcem len upozorniť na nákup tovaru z dr.Max aby ste nepochodili ako ja. Objednala som si kozmetický výrobok, ktorý mi prišiel s dvojmesačnou spotrebou. Pri kontaktovaní lekárne mi odpísali nasledovné:
Produkt Vam bol doruceny v poriadku.
Minimalna doba exspiracie, ktora musi byt pri expedovani vyrobkov zo skladu e-shopu Dr.Max, je 2 mesiace, co produkt splna.
Takže výrobok musím vrátiť na vlastné náklady kedže nie je možné ho spotrebovať za taký krátky čas.
Veľmi neprofesionálny prístup.
2 mesiace je ešte OK... mne raz dali liek týždeň pred exp. - len to nebol dr. Max. a bolo to celkom slušne dávno...
načo vracať keď ti e nevrátia...koľko spotrebuješ - toľko spotrebuješ.
moja mama kupila v Dr. Max covid test za 4.99e a v Benu lekarni taky isty za 1.99e...
@deti95060810 žiaľ jedná sa o olej, ktorý keď je starý prestane byť funkčný plus začne smrdieť. 100ml neminiem za dva mesiace..a lacný nebol.
No mne z Dr má u poslali devit, kde som ho kupovala v apríli asi 20223 a spotreba bola do 05/23le oni svine ju prelepili na 05/24 n krabičke, na fľaštičky bola 05/23,vsimla som si to až neskôr,ale objednala som dve balenia, nuž budem používať aj po expidacii
@hortenziaj nie som fanusik maxa, ale v tomto boli nevinne- firma, ktora vlastni a distribuuje devit dostala vynimku na predlzenie doby exp. o rok, teda do 5/24. Z hyg. dovodov sa menil iba datum na vonkajsom obale, teda krabicke. Dane sarze su teda uplne ok, prelepovalo sa to na urovni vyrobcu/ distributora, takze tentokrat na to “svine v maxe”, rovnako ako akykolvek ini lekarnici nemali vplyv ;)
@tini27 aha, nevedela som, a to preco dostali výnimku?
@anonymnasnazilka pred kúpou si vždy treba porovnať tie isté produkty a ich cenu vo viacerých lekárňach. Aspoň ja to tak robím.
@hortenziaj podrobnosti nám neozrejmovali, ale predpokladám, že zistili, že uvedené šarže sa určite nestihnú minúť, tak im následne dali dorobiť testy stability, … atď a na základe toho dostali povolenie na posunutie doby použiteľnosti
@tini27 ďakujem za info, takže aspoň mam kľudne svedomie ze je to dobre aj po expiracii tej predtým.
@hortenziaj jasné, nemusíš sa báť 🙂
Ja poznam majitelov jednej sukromnej lekarne u nas a kedze tam uz roky chodievam, tak lekarnicka mi povedala, ze niektore lieky sa mozu este minimalne par mesiacov po expiracii uzivat.
veď vrátiť vieš v ktorejkoľvek dr.max lekárni, tak na aké náklady? 😀
@zuzanka.zuzu Ahoj, to naozaj?
@labkosuch @zuzanka.zuzu myslím,ze nie. Ak je to objednané cez eshop, tak kamenná lekaren tovar späť nevezme.
@hortenziaj to bola iba chýba z výroby, exp. toho devitu je naozaj 2024, lekáreň nepochybila, ...pracujem v lekárni a tiež nám takéto devity naviezli..
Kozmetický výrobok má dátum spotreby?
Väčšinou sa na nich uvádza, dokedy spotrebovať od otvorenia.
Na iných výrobkoch sa uvádza minimálna doba - to znamená, že sa pokojne môžu používať aj po tomto dátume, nič sa im nestane.
Ja by som nevracala späť, maximálne už od nich v budúcnosti neobjednala, keď s niečím nie som spokojná.