Upomienka za elektrinu

kikales
3. jan 2018

Ahojte, stala sa mi velmi neprijemna situaci...omylom ..nezaplatili sme jeden mesiac elektrinu a prisla mi upomienka ktoru som mala v schranke, ja som vsak bola odcestovana pocas sviatkov prisla som az dnes domov a splatnost uz zaslanej upomienky bola vcera..2.januara 2018, kedze som sa hned vystrasila pretoze tam pisalo ze nas odpoja volala som do elektrarni ale vobec som sa nemohla dovolat vraj z dovodu extremneho pretazenia ..tak som pisala mail, nikto mi neodpovedal...co mam teraz robit...prosim vas chcem len nejaku radu, mozno podobnu skusenost nie ziadne narazky ze platit treba vzdy nacas ze si zato mozem sama...ano mozem...prosim ak.mozte ozaj iba poradfe co robit..nechcem.aby ma vypli

lilyianka
3. jan 2018

@kikales elektrinu zaplat a zajtra volaj cely den...sice som nebola v podobnej situacii, ale nemyslim, ze hned na druhy den od splatnosti upomienky by vas odpojili...

sissy27
3. jan 2018

@kikales nabehni hneď ráno do banky, v ktorej má tvoj dodávateľ elektriny vedený účet, vlož tam potrebnú sumu a potvrdenie choď zaniesť osobne na pobočku. To je maximum, čo môžeš ešte urobiť. Ak už dali dnes pokyn na odpojenie, tak je možné, že ťa zajtra prídu odpojiť, potom budeš musieť okrem dlžnej sumy zaplatiť aj znovupripojenie, cca 60€. A daj si na účet trvalý príkaz na úhradu záloh alebo inkaso a máš po starostiach.

kikales
autor
3. jan 2018

@lilyianka hlavne dufam ze sa to v banke bude dat zaplatit ..hned rano pojdem do mesta. A radsej rovno zajdem aj do elektrarne....boze len sa tak bojim aby nas medzicasom nevypli...vraj sa potom na elektrinu caka 2, 3 dni...

kikales
autor
3. jan 2018

@sissy27 prvy krat sa mi stala takato situacia som z toho neskutocne nestastna.no ten trvaly prikaz rozhodne musim hned poriesit

lilyianka
3. jan 2018

@kikales neda sa ti to zaplatit aj cez internetbanking? Nemusis ist do banky, cez netbanking by si zaplatila fakturu a vytlacila ju...
Inak tiez radim inkaso ci trvaly prikaz a nemusis sa bat do buducna, ze sa ti to znova prihodi...a ak by ta aj odpojili potom platis este nejaku sumu za znovupripojenie

kikales
autor
3. jan 2018

@lilyianka prave som citala na internete ze prikaz na odpojenie sa vydava hned na druhy den po splatnosti upomienky co bolo uz vcera, cize 3.januara....neviem ci je to platne je to z roku 2003 ...ale strasne sa toho rana bojim...banking nemam co je hrozna smola pretoze by som to riesila presne takto uz dnes...resp.vcera...kedze uz je po polnoci

lilyianka
4. jan 2018

@kikales ak ta odpoja nic neurobis, ale ako bolo pisane vyssie. Rano naklusaj do banky a hned potom s potvrdenim do elektrarni..uz ako bude tak bude, ale ja verim, ze bude dobre ☺

sissy27
4. jan 2018

@kikales no do "elektrárne" zbytočne pôjdeš, musíš ísť k svojmu dodávateľovi elektrickej energie, im dlžíš peniaze, oni vydávajú príkaz na odpojenie distribučke, oni ho môžu stiahnuť. A áno, znovupripojenie môže trvať aj 3 pracovné dni.
A keď už budeš v meste, tak si zriaď aj internetbanking, to som úprimne prekvapená, že v dnešnej dobe niekto nevyužíva, pripojenie na internet očividne máš, účet v banke hádam tiež.
@lilyianka cez IB to trvá dlhšie, to by musela mať rovnakú banku ako príjemca. Takisto potvrdenie keď zašla na email, tak pár hodín, možno aj viac potrvá, kým sa dostane k správnej osobe. Už keď má problém, tak je lepšie to riešiť síce menej pohodlne, ale rýchlejšie a osobne.

lilyianka
4. jan 2018

@sissy27 ano jasne, ze je lepsie ist to riesit osobne, hlavne ked sa jedna o taku dolezitu vec...
Myslim si vsak, ze ak by to zaplatila aj cez IB a priniesla vypis, tak by to postacovalo....viem, ze aj ja som niekedy platila veci " na hrane" tym myslim posl.den splatnosti a bolo to ok, lebo sa bralo do uvahy kedy som peniaze poslala, nie kedy sa pripisali na ucet...kedze ako pises ty, ak nie je rovnaka banka, transakcia trva den, dva

dankovicova
4. jan 2018

Základ je to čo najrýchlejšie zaplatiť aby tam nenaskakovali nejaké ďalšie penále a snaž sa tam dovolať, keď to nevýde dnes tak zajtra znova až kým sa to nevyrieši

kikales
autor
4. jan 2018

Vsetko je chvalabohu vybavene zaplatene poriesene....boli fakt ustretovi dokonca mi este dakovali nakoniec ze som prisla....tak som bola prekvapena asi videli ze som sa fakt snazila to od toho druheho riesit pisala som im asi 3 maily 🙂 dakujem kocky za pomoc velmi

deti95060810
4. jan 2018

neviem, ale môjmu otcovi sa to stáva pomerne často. má ročný rozpis od elektrárni ako má platiť a on niekedy zabudne zaplatiť za daný mesiac, tak potom zaplatí 2 krát v ďalšom mesiaci...a na konci roka mu príde vyučtovanie....ale keď nezaplatil mesiac, tak ešte ho nikdy neprišli odpojiť....

sandral
4. jan 2018

Nikto vás neodpojí. Po uplynutí lehoty na upomienku ešte čakajú 14 dní.
Ja som mala podobný problém, akurát s rozdielom, že sme nevedeli uhradiť včas nedoplatok a povedala mi to pani na zákazníckom centre.
U mňa sa jednalo o VSE, každý dodávateľ má iné podmienky.

kikales
autor
4. jan 2018

@sandral lenze mne uz prisla upomienka ktora bola 2.januara splatna...tym myslis moj pripad? Ze aj po splatnosti upomienky cakaju este 14 dni? Ano ano vse mam aj ja 🙂

sandral
4. jan 2018

@kikales Áno, takže čakajú do 16.1..

kikales
autor
4. jan 2018

@sandral jaj tak no preto oni dneska uplne v klude so mnou ja celu noc nespala koli tomu lebo som si myslela ze ma rano vypnnu....zas som o cosi mudrejsia velni krasne ti dakujem 🙂

sandral
4. jan 2018

@kikales Nie je začo.

evittam
7. jan 2018

@deti95060810 No to ako kde. Mne sa tiez roky dozadu stavalo,ze sme nestihli zaplatiť jeden mesiac v roku-nic sa nestalo, zuctovali to v rocnom zúčtovaní. No a jedenkrat pekne krásne žiadne upozornenie-hned na druhý den od posledneho mozneho dna zaplatenia (t.j. u nas k 1.v mesiaci) niekto zaklopal a ani som nestihla otvorit uz sme boli odpojeni -ja doma na PN s teplotami tak dávaj najskôr som musela ist na postu zaplatit neuhradenu zalohu a potom na SSE odpojenie a znovu pripojenie. A este sa tam so mnou veduca oddelenia hadala,ze to je takto uz roky-co nebola pravda.

deti95060810
7. jan 2018

@evittam tak teraz dám nato pozor....

evittam
7. jan 2018

@deti95060810 Mi hovor. Keby sme vedeli,ze nas odpoja tak to zaplatim. No boli sme v tom,ze ved v pohode ako aj minule roky. Keby tak odpajali chronických neplatičov....🤐

sandral
7. jan 2018

@evittam
@deti95060810 Ľudí, ktorí patria medzi chránených odberateľov odpojiť nemôžu.

evittam
7. jan 2018

@sandral A? Tak asi nie sme chráneni. A btw.to sú ktorí-ta "cierna cvarga"?! Co rozkradne vsetko a este ich aj 10x za rok znovu pripoja a maju to zadarmo?! A tí čo poctivo platia,maju preplatky tak ta prídu odpojit a robia ti problémy?!

sandral
7. jan 2018

@evittam Pozor, lebo zraniteľný, t.j. chránení odberateľ, je niečo iné. Skupina, ktorú spomínaš Ty, je o niečom inom, ale s tým už mi nič nespravíme, žiaľ.

evittam
7. jan 2018

@sandral A co to je? Kto to je? Na co si mam akoze dávať pozor?

sandral
7. jan 2018

@evittam to sú ZŤP, ktorí využívajú elektrinu na vykurovanie a majú aj iné sadzby a takisto, ktorých životné funkcie sú závislé od elektriny.
Ja som " pozor " myslela tak, že nie každý patrí do skupiny chronických neplatičov.

evittam
7. jan 2018

@sandral Tak to ano. To ma nenapadlo.😉 Ale vies ako som to myslela, poctivo platis, mavas preplatky a raz nestihnes zaplatit a uz ta prídu odpojit a este ta presviedčat o tom,ze nemáš pravdu?! Chcem vidiet sko sa odvazi niekto odpojiť ineho nasho spoluobčana...

sandral
7. jan 2018

@evittam To áno. My sme boli na tom podobne. Vždy preplatky, všetko načas platené a raz sme sa dostali do problémov (nenabehli peniaze včas a čo sme mali odišlo na synčeka) a po 4 dňovom strese a vyhrážkach sa mi podarilo natrafiť na ochotnú pani, ktorá bola ochotná aj pomôcť.
Vieš, najlepšie na tom je, že mnohí ZŤP ani nie sú skutočne ZŤP. Ja poznám jednu rodinu s 2 ročným autistom a boli odpojení 2 mesiace, popritom aj kúria elektrinou.