Úplná slabosť

martinkaadominik
7. jan 2018

Dievčatá, neviete mi prosím poradiť ohľadom zdravotného stavu? Asi pred mesiacom som prekonala bežné silnejšie nachladnutie s bolesťou hrdla, kašľom... Bola som u obvodnej lekárky, ktorá skonštatovala, že antibiotiká nie sú potrebné, že nebudeme zaťažovať organizmus. Tak som nebrala žiadne lieky, 3 dni som zostala doma a potom som išla do práce. No po 2 dňoch ma chytila taká slabosť, že som nebola schopná chodiť, všetky svaly ma prestali poslúchať. Chodila som len myšacími krokmi, pomaly a slabo. Presne takú slabosť som zažila po obidvoch pôrodoch. Dostala som vtedy pár tabletiek železa. Tušila som, že niečo s tým bude aj teraz. Medzitým mi robili odbery na preventívke a sestrička mi potvrdila, že mám opäť miernu anémiu. Keď som však išla znovu k doktorke, lebo som nemohla chodiť a bola som veľmi slabá, povedala, že to s tým železom nemá nič spoločné, že to nebýva a že mám nejaký vírus. Zostala som na PN a pomaličky sa mi vracali sily. Po týždni som išla znovu do práce. Stále som však cítila, že ešte nemám toľko síl ako predtým. Chcela som opäť cvičiť, ale necítila som sa ešte dosť silná. Nejaké ponáhľanie alebo mierny beh neprichádzal do úvahy. Odvtedy prešli asi 3 týždne, poctivo beriem železo. Boli sme pár dní na horách, no moje niekdajšie sily stále v nedohľadne, ale brala som to ako normálne. Včera večer som sa cítila ako vyšťavený citrón, cez deň som robila bežné domáce práce, ale zdalo sa mi, že som nadmieru unavená. A ráno som znovu nevládala chodiť, svaly slabé, telo pomalé. S námahou som urobila obed. Bežne mávam nízky tlak, teraz 103/54, ináč možno o trošku vyšší. Urobila som si rozmarínový čaj na zvýšenie. Týmto pádom je vírus vylúčený, veď inak nie som chorá. Ale neviem, čo mi vlastne je. Neviete mi poradiť z vlastných skúseností?
S doktorkou nie som veľmi spokojná, ale momentálne to nezmením. Neviete mi poradiť, čo si mám žiadať, aké vyšetrenie?
Ďakujem za rady.

lucia.t
7. jan 2018

No, ja teda nie som odborník, ale povedala by som, že si nedoliecena a možno si už dávno mala brat nejaké antibiotiká. Nerobila ti obvodná žiadne testy? Ani ten CRP na prítomnosť bakteriálnej infekcie??

martinkaadominik
autor
7. jan 2018

@lucia.t
Hovorila, že urobí aj CRP, ale nedozvedela som sa, ako to dopadlo.

sasanja
7. jan 2018

Mas aj dusnost alebo bolesti na hrudi?Ked ti ta unava neprechadza... pytala, by som sa k internistovi na podrobnejsie vysetrenie...Skore uzdravenie!

zalka
7. jan 2018

@martinkaadominik chod k dr. a pýtaj nech ti urobí testy na boreliozu, aj tá má také príznaky viac menej, a dlho si nemusí človek uvedomiť že niečo také môže mať.

martinkaadominik
autor
7. jan 2018

@sasanja
Dýcha sa mi iba trošku ťažšie, ale bolesti na hrudi nemám.

hettinka
7. jan 2018

@martinkaadominik ja som mala tieto stavy pri anémii, tiež som brala železo, ale ono ho treba nielen brať, ale aj vedieť užívať správne + doplniť to stravou
železo sa nevstrebáva ak sa konzumuje s mliekom, ani s megneziovými tabletami, mal by tam byť odstup aspon polhodina, aj viac ... ja som si davala skoro ráno, okolo 5:30 a jedla som až po hodine od užitia. Ak som si dala večer, bolo mi ťažko, tak som to takto riešila.
Naopak, lepšie sa vstrebáva, ak sa prdá vitamín C, takže ideálne zajesť nejakým citrusom, alebo zapiť čerstvou šťavou. K tomu som jedla ešte ja kyselinu listovú, stav sa mi upravil do 2 mesiacov a to som mala ja ťažkú anémiu.
Odšťavovala som si citrusy s mrkvou a to som pila, vela jedla jahody, čučoriedky, listovú zeleninu ... ale ak si spravíš špenátový prívarok so smotanou, alebo mliečny jahodový koktail, to akoby si aj nič nezjedla.

sasanja
7. jan 2018

@martinkaadominik
Tak unava a slabost je naozaj nespecificky symptom...moze to mat ozaj roznu pricinu ci uz infekcnu alebo endokrinologicku ci inu internu pricinu...Potrebujes podrobnejsie testy. Vela stastia!

ninusa7
7. jan 2018

Co je to u nich mierna anemia 😀 z miernej anemii clovek takto unaveny a slabost urcite nepocituje

lenka267
7. jan 2018

Ja mávam takúto slabosť keď porusim dietu, aj mesiac má drží. Som na bezlepkovej, bezmliecnej a nizkohistaminovej diete. Takže dôvod môže byť hocico, aj intolerancia alebo alergia na.potraviny