Univerzita vedomého života - temná stránka

bighit
18. jún 2024

Mne táto univerzita znicicila život, moja partnerka nedávno ukončila 3.ročník, a zaroven aj somnou ukoncila vzťah, bez priciny, ide podľa náuky. Moja láska k nej je neustále silná. A jednoducho nevie to pochopiť, že sa bez nej nedá fungovať, ale ona je k tomu ľahostajná a, ako by jej to bolo všetko jedno, nepočúva ma ako, keby bola posadnutá a ide si svoje. K všetkým sa tak správa, nie len k umne. Po každom takomto stretnutí na univerzite prišla ako posadnutá niečím, jednoducho vidím to, že nie je v poriadku, nočné psycho výkriky. Prosím Vás ľudia, dávajte si veľký pozor na túto univerzitu!!! Mnoho nevinných ľudí trpí, rodiny to rozbíja, vzťahy a všetko ostatné. Poznám x ľudí, ktorý popri takýchto absolventoch si chcelo siahnuť na život. Mne je z toho veľmi smutno a neviem, čo mám ďalej s ňou robiť, úplne ma ignoruje a ja len trpím. Ale podľa univerzity je to pre jej OSOH a človek sa môže aj zblázniť. Jej odpoveď prečo ma nechce, bol som veľmi dobrí na ňu.

sisa_s
18. jún 2024

To je nejaka sekta?

sisska96
18. jún 2024

Aká je to univerzita? Kde?

gribka1
18. jún 2024

Možno máš pravdu s tou univerzitou, no ty si tiež ňou posadnutý.

babovecka20
18. jún 2024

@sisa_s Tiež ma to ako prvé napadlo😄

daniela099
18. jún 2024

@gribka1 áno, možno treba problém hľadať niekde úplne inde 🤣

saraxyz
18. jún 2024

@bighit "Moja láska k nej je neustále silná. A jednoducho nevie to pochopiť, že sa bez nej nedá fungovať..." toto je tiež posadnutost. Ona nie je tvoj majetok

majkabambulik
18. jún 2024

Nevycitajte mu nic prosim. Vy neviete z vlastnej skusenosti co je to dostat sa do pazurov sekty. Tie sekty sa hlavne v USA pomenuju ako vzdelavacie institucie, lebo inak by tam tak jednoducho nemohli existovat. No a potom idu po peniazoch, predavaju naucne literatury a kurzy a zmanipuluju aj takych co by oci vyskriabali, ze im sa toto v zivote nemoze stat. Cesta von nie je nemozna, ale je hlavne velmi bolestiva. Casto bez pomoci to neide, pretoze spolusektari sprevadzaju obet sekty takmer na kazdom kroku, odstrihnu obet od rodiny, priatelov, blizkych-jednoducho kazdeho, kto by mohol vobec nieco zle povedat o sekte cize tejto vzdelavacej institucii no a potom obet psychicky vydieraju, vycitaju nevernost sekte - len to inak pekne povedia. Niektore obete sekty casto koncia pod vlakom, maju obojok na krku a za ten obojok taha niekto iny, tam kam oni v podstate ani nechcu, ale su slabi nato, aby si ten obojok dali sami dole. Obete su mili a laskavi ludia, mozno dovercivi a to sektari lahko vycitia.

gribka1
18. jún 2024

@majkabambulik No v USA nič nezvyčajné, ale tu na slovensku?

bighit
autor
18. jún 2024

@majkabambulik ďakujem že si ma podržala , vážim si to

daniela099
18. jún 2024

@bighit prepáč, ale z toho opisu to tak vyznelo, že manilupacia z ich strany nie je jediný problém.

rozculena
18. jún 2024

@bighit pre boha,to sú neskutočné žvásty.....koľko peňazí za to chcú...?

gribka1
18. jún 2024

Žvásty to môžu byť, ale sekta?

oli18
18. jún 2024

@bighit ake uplatnenie ma absolvent tejto "univerzity"? Co ta presvedcilo, ze si sa na to "studium" dal?

gribka1
18. jún 2024

@oli18 On asi nie, ale priateľka.

daniela099
18. jún 2024

@bighit ja tiež na tieto témy "vedomeho života" čítam veľa kníh, počúvam veľa ppdcatov atď a nemyslím si, že by ma tí ľudia chceli zatiahnuť do nejakej sekty 🤣 skôr som si na základe toho uvedomila veľa veci, ktoré ma dokázali v živote niekam posunúť a áno, tiež som veľa vzťahov ukončila lebo viem, že mi do života nič dobré neprinášali a že ma len oberali o energiu 😀

sisska96
18. jún 2024

Iba ja nechápem, čo to je za školu? Aké uplatnenie má absolvent? Táto škola či čo zďaleka nie je univerzita, nedostaneš ani titul. Vyzerá ako sekta

gribka1
18. jún 2024

@sisska96 Ak niekoho tieto témy zaujímajú, tak vlastne len pre seba. Nie je to škola klasického charakteru.

viestta
18. jún 2024

@bighit aj keby nebola na vine ta skola, preco by mal s tebou ostavat niekto kto nechce? Len preto, ze ty ho miljes? Nie, na lasku treba dvoch, dvoch, ktori chcu byt spolu. To, ze jeden chce nestaci. Zacni riesit seba, pretoze ak niekto napise "že sa bez nej nedá fungovať" znamena, ze v poriadku nie si ani ty. Myslim si, ze si zrely na odbornu pomoc, pretoze toto je uz za hranicou normalnej lasky k druhemu. Mozno ta univerzita pomohla tvojej priatelke pochopit, ze ty nie si partner pre zivot a si pre nu len gula na nohe a pomohli jej zbavit sa tej gule, ktora jej nedala zit.

bighit
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisska96
18. jún 2024

@gribka1 aha chápem už. Neviem prečo ale normálne mam zimomriavky z tej "školy"

dominikamacakova
18. jún 2024

Ak vás zaujíma táto téma, odporúčam pozrieť... Nikdy neviete kedy tam skončí vaše dieťa.

andreatytler
18. jún 2024

@bighit Zaujimave ze aj na Slovensku operuju sekty. Vyzera to ako sekta. No skoda ze sa s nimi zaplietla. Pre rodiny to urcite musi byt znicujuce ked nejaky clen rodiny vojde do sekty a potom sa odstrihne od rodiny. Kasli na nu. Urobila svoju volbu. Viem ze to bude boliet ale urcite to po case prejde a najdes si inu.

bighit
autor
18. jún 2024

@andreatytler ďakujem za povzbudivé slová

caroline_
18. jún 2024

@bighit mne príde ze jediný problém máš ty, ona sa možno dáva dokopy... Ta univerzita znie super, akurát od nich čítam knihu

anketkarka
18. jún 2024

Partnerka pod vplyvom informácií zistila, že vzťah k nej máš chorobný a vôbec nie partnerský, tak sa oslobodila zo záväzku, ktorý ju možno ničí a vyčerpáva. Vedomé žitie je o tom vedome prijímať všetky životné situácie

daniela099
19. jún 2024

@anketkarka áno, povedzme, že jej možno len pomohli otvoriť oči. Preboha, veď človek hneď nemusí byť v nejakej sekte len preto, že sa zaujíma o osobnostný rozvoj 😀

bighit
autor
19. jún 2024

@daniela099 Vy ste si to nezažili, tak prosím nevyjadrujte sa!!!A ani ste nezažili život mojich známych, ktorí si chceli vziať život kvôli takýmto osobám. A všetky tieto osoby majú ten istý spôsob psychického týrania a šikanovania

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bighit
autor
19. jún 2024

@viestta
@bighit nebudem sa baviť s ľuďmi ktorým sa ľahostajné životy ľudí. A sú námocený vo vedomom rozpoznávaní. Vy ste si to nezažili, tak prosím nevyjadrujte sa!!!A ani ste nezažili život mojich známych, ktorí si chceli vziať život kvôli takýmto osobám. A všetky tieto osoby majú ten istý spôsob psychického týrania a šikanovania !!!!