Umývačka zle umýva. Poradíte?

meluela
23. aug 2014

Ahojte, máte pls nejaký tip čím to môže byť, že umývačka zle umýva - na riade ostávajú kúsky špiny a tablety na čistenie a taniere vŕzgajú?
Je to asi 15r umývačka, návod už neexistuje. Používam tablety all in1 z dmka, daľšiu soľ a leštidlo už nepridávam. Sitko pravidelne čistím, keď je na tanieroch veľa nečistot, tak prepláchnem. Riešili (a vyriešili) ste niekto podobný problém? Vopred ďakujem za rady.

siska53
23. aug 2014

No my mame 4r. A este sa mi nestalo,ze by vsetko bolo vzdy super umyte..prosto vzdy daka lyzicka ci pohar,obcas i tanier...a to teda pouzivame rozne pripravky,muz i sol ci lestidlo doplna...umyvacku mame kvalitnu,bosch by mal byt kvalitny...asi tie pripravky nie su az take dokonale..
Raz sme sa o tom bavili s kamoskou,ta ma tu istu skusenost..ale neviem,aku ma znacku umyvacky.

katarinamarkova
23. aug 2014

prve co ma napadlo - vycistit filter....ale cistis takze neaktualne
skus pridat aj sol okrem tabletky, resp.uplne zmenit prostriedok - podla toho ze ti taneire vrzgaju sa ti zrejme cely nerospusti - tam bude asi najvacsi zadrhel 🙂
pozor aj na upchatu, zanesenu odtokovu hadicku z umyvacky co vedie do odtoku, to sikovny manzel raz dva zvladne pozriet 🙂
15r. :( vacsinou to pri spotrebicoch byva tak ze funguju presne tolko kolko su v zaruke 🙂 aby sme potom kupili novy 🙂 :(

zita19
23. aug 2014

Aj mne sa niekedy stane, ze sa vsetko neumyje, ale vacsinou je na pricine to, ze som blbo naskladala riady. Ja pouzivam iba prasok, s tabletkami som nemala dobre skusenosti. Casto krat som ich nasla nerozpustene a ked som si spocitala pomer cena / vykon, lepsie mi vychadza prok. Vrzgajuce taniere som mala zo zaciatku, ja som to pripisovala tomu, ze konecne sa v umyvacke poriadne umyli od kazdej mastnoty, co sa v dreze asi nedialo. Mne osobne to vrzganie nevadilo a teraz to uz ani nejak nevnimam.
Pouzivas aj prípravok na cistenie umyvacky? Zvysky jedal sa mozu usadzovat aj v potrubi a umývacích ramenách. Aspon raz za 50 - 60 umývacích cyklov by sa mala umyvacka vycistit aj "zvnutra" pri najvyssej teplote specialnym cistiacim prípravkom. Ja pouzivam bud Somat alebo ten z DM.
Podla mna je zbytocne v 15 rocnej umyvacke pouzivat tablety All in One, lebo pokial umyvacka nema program na tieto tablety (tie nove maju) tak aj sol aj lestidlo mas prakticky v dvojnasobnej davke.

belllinka
23. aug 2014

Ani ta najdrahsia umyvacka ti riady vzdy dokonale neumyje, to je normalne.

pribinak
23. aug 2014

Existuje aj taky prípravok na umytie umývačky, kúpila som to v predajni, kde som kupovala aj umývačku, ono sa všetko časom zanesie, takze treba niekedy umyť umývačku, to mi tam poradili, okrem toho mi este povedali, ze je dobre striedať značky umyvavich tabliet a gelov, niektore su viac zamerané na ochranu umývačky a iné menej

1bambulka1
23. aug 2014

Dievčatá a ako je to s tým čističom do umývačky?Ja som ho už raz kúpila,píše sa že dať do umývačky dole hlavou a zapnúť program.Ale ja som tú flaštičku otvorila a všetko z nej vytieklo.Ako sa to má správne používať?

bajana
24. aug 2014

@1bambulka1 asi si neporozumela navodu na pouzitie...ja som skusila asi 3 rozne pripravky a na kazdom to bolo jasne polopatisticky napisane a nikdy sa mi nic nevylialo, prudom teplej vody sa folia rozpustila a na konci cyklu ostala len prazda flasticka

simsalabim
24. aug 2014

Mne toto zacala robit umyvacka po 10 rokoch pouzivania. nech som robila cokolvek, riad bol s povlakom. Ine tablety, kombinacia prasok/lestidlo/sol, 2x do mesiaca som pouzivala cistic umyvacky, umyvala som na najsilnejsom programe pri najvyssej teplote.... Manzel ju rozobral, vycistil, hadice preplachol, aj tak to nepomohlo. Opravar povedal, ze po 10 rokoch uz proste umyvacka ma narok umyvat zle....Trapila som sa s nou asi tristvrte roka. Nakoniec som kapitulovala, lebo umyvat riad v umyvacke a opat ho umyt rucne je od veci. Kupili sme novu.... a je po probleme.

BAMBULKA z cistica sa odstrani iba ta vrchna folia ci uzaver, vnutri potom este ostane taky akoby voskovy povlak...a s tym sa to dava dnu hlavou dolu. Tiez sa mi to nikdy nevylialo.

aspinka
24. aug 2014

aj v DMke maju cistis na umyvacky dokonca my kupujeme v Lidli su to taky samorozpustne saciky... pouzivas aj sol aj lestidlo? Nam sa teda raz za uhorsky rok stane ale vacsinou ked je chyteny hrniec a ja som bola hnila ho predtym odmocit 😀

klincek
25. aug 2014

@meluela, prejdi na prasok, sol a lestidlo zvlast, mojej umyvacke aj riadu to velmi prospelo🙂. a vrzgajuci riad aspon u mna znamenal, ze som predavkovala lestidlo. ak sa da uvolnovanie lestidla na tvojej umyvacke regulovat, nastav si to v strede, resp. este kusok menej. a este skus davat menej riadu, tak aby sa medzi neho pri umyvani dostalo viac vody. ak nic z toho nepomoze, asi mate dovod na novy spotrebic 😉

lucyka1
25. apr 2015

baby prosim viete mi poradit? umyvacka mi zacala v poslednom case nechavat take uschnute kvapky vody, neviem preco ved vsetko robim stale dookola tak isto.... 😕

martina323
25. aug 2016

treba vyčistiť filter, skontrolovať ... vlastne tuto je všetko http://www.mamickaren.sk/2016/07/19/biely-povla...