Umelý stromček smrdí plastom

zuz0110
29. nov 2021

Kupili sme full 3d stromcek a teda riadne smrdi. Ak mate skusenost aj vy, vypachol postupne? Alebo ho mam rovno vratit?

vemi23
29. nov 2021

@zuz0110 nemam tqku skúsenosť bud by som ho dala vonku niekde aby na neho neprsalo ci to nevyprcha alebonurcite vratit

staronova
29. nov 2021

Vypachol

flimelka
29. nov 2021

podla mna by vypachol, dajte ho niekde von nech sa vetra a malo by to byt ok. to je pri takychto umelych asi bezne.

ivanaks
29. nov 2021

Ten zápach sa časom zmierni, ale aj po rokoch má umelý stromček svoju vlastnú arómu, nepodobnú živému. My sme od môjho detstva mávali len umelé stromčeky (odkedy otec nevedel zliezť z jedle, na ktorú ho vyslal svokor, aby z nej odrezal vrchovec 🙂 a mne sa už navždy bude vôňa Vianoc spájať s vôňou umelého stromčeka. Vždy, keď ráno otvorím dvere do obývačky, dýchajú na mňa Vianoce. 😉 Až ho necháte "odvetrať" a ozdobíte ho čokoládkami, do izby dáte živý adventný veniec alebo aspoň kyticu z čečiny, nejaké medovníčky, vanilkové rožteky a iné, ten zápach to zmierni.

loldi2
29. nov 2021

To sa vyvetrá to sa neboj, daj niekam kde nebude vadiť ten puch, do garáže alebo tak a ono sa to vyvetrá a nebude to cítiť.
Ale teda toto je tiež jeden z dôvodov prečo by som chcela ísť do živého.

dagika21
10. dec 2021

@zuz0110 tiez mam tu skusenost, kupila som 3d jedlicku a priserne smrdi, to som ju par dni vonku vetrala, osprchovala, navonala prirodnou esenciou, stale pachne hnusnym plastom…

daisylucky
10. dec 2021

@zuz0110 svokra tiez kúpila taky smrad ľavý, pár rokov ho mala vonku na terase pod prístreškom a už ho máva normálne dnh a nesmrdi.

zuz0110
autor
10. dec 2021

@dagika21 z akeho obchodu? My mame od artium. Stale smrdi, asi ju ozdobime na balkone.

natikasim
15. dec 2022

@zuz0110 Ahoj môžem sa spýtať ako to nakoniec dopadlo s tým stromčekom z artium? Ja som ho objednala včera myslela som že to prekonám no dnes som ho už musela vyhodiť na terasu vyvetrať lebo z toho zápachu ma od rána bolela hlava. Premýšlam že ho vrátim. Počkám ešte čo mi napíšeš ty či ten zapach zmizol. Ďakujem

zuz0110
autor
15. dec 2022

@natikasim nezmizlo. Mali sme ho niekolko mesiacov na balkone, dufala som, ze to prejde. Smrdel rovnako. Medzitym si ho objednala aj moja mama, ze ci to bol len nas kus. Ale nebol, ona ho vratila. My sme to nestihli, zobral si ho stryko na terasu 🤦‍♀️

natikasim
15. dec 2022

@zuz0110 dakujem ti velmi pekne pritom na stranke same dobre recenzie. Cim skor stromcek vratim. Ďakujem krasne

zuz0110
autor
15. dec 2022

@natikasim nie je vobec za co. Ja tomu tiez nerozumiem. Aj ked ho rodicia vracali, volali tam a "pan majitel" sa cudoval, ze vsak nikto sa nestazuje.