Ukulele akordy na detské piesne

kirsten_45
16. nov 2021

Milé žienky, márne na internete hľadám ukulele akordy na slovenské detské pesničky. Nájde sa medzi vami prosím nejaká ukulele nadšenkyňa, ktorá má akordy na detské pesničky? Budem vďačná za hocičo, aj keby to boli len odfotené rukou napísané akordy. Rada by som deťom hrala pesničky na ukulele, ale nie som až taká zdatná, aby som si akordy podľa melódie domyslela sama. Vopred moc moc ďakujem!! 🙂

viera77
16. nov 2021

Tiež ma toto isté trápi už nejaký čas. Na nete som našla len noty na piesne Prší, prší a Pec nám spadla. Keď sa nejaké detské piesne spievajú v týchto melódiách, tak to využijem. Ale viac si už neviem poradiť.

emalka
16. nov 2021

Najrychlejsie bude ked budes hladat gitarove akordy. Akordy su rovnake (zvuky, nie "prstoklad") ci gitara alebo ukulele, Acko je vzdy len Acko. Ak mas detsku pesnicku kde mas napisane gitarove akordy, tak na ukulele hras rovnake akordy. Jediny rozdiel, akusticky, je v tom ze ukulele hra tie akordy o zopar tonin vyssie, kedze ma struny napatejsie a nema basove struny.
Detske pesnicky su vacsinou uplne jednoduche zakladne akordy, ziadne sialenosti, takze vystacis so zakladnymi akordami

emalka
16. nov 2021

Teraz som si len tak narychlo zahrala pesnicky co su tuto v nahlade https://www.martinus.sk/?uItem=534557 a znie to tak ako verzie z youtubu. Takze ak by ste si kupili nejaky spevnicek, na ukulele zahrate takmer vsetko.

Jedine co moze trosku robit problemy su pokombinovane akordy ako D/A, alebo nieco zlozitejsie ako C#m7, vtedy sa to transponuje, ale to je na pokrocilejsiu debatu.

paulinaz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
paulinaz
6. feb 2023

@kirsten_45 Neviem, či je to pre vás ešte aktuálne, ale ja som pri svojom vyhľadávaní práve našla, že onedlho začne štvordňový online kurz hry na ukulele zdarma, ktorý je určený predovšetkým pre mamičky s deťmi, kde sa budú spoločne učiť hrať a spievať detské piesne. Skúste sa pozrieť, možno vás to zaujme, tu je link https://zdenekhladik.cz/minikurz-vesele-s-ukulele/