Ukončili by ste takéto kamarátstvo?

26. nov 2023

Ahojte. Mam na vas otazku, ci je podla vas na mieste ukoncit taketo „kamaratstvo”? Ake dojmy by u vas vzbudzovalo taketo spravanie vasej kamaratky?
Ide o dlhorocnu kamaratku, s ktorou sa poznam od detstva, vzdy sme si rozumeli, po dokonceni strednej sa nase cesty trochu rozisli, ale stale sme ostali v tom istom meste. Kontakt zacal byt prirodzene sporadickejsi, casom mi prisla, ze uz ten kontakt az tak nesili, nepisala, nespomenula si na moje sviatky, ale potom ma zrazu sama od seba zavolala von, uprimne sa o mna zaujimala. Vzdy ma trocha mrzelo, ze som jej nestala ani za blbu gratulaciu k narodeninam, ale nemala problem predo mnou raz rozoberat, aku oslavu chysta pre nejaku svoju novu kolegynu. Ako cas plynul, stretavali sme sa minimalne az vobec, ale ked sme sa stretli, mala som pocit, ze sme stale tie dobre kamaratky. No poslednou dobou sa mi zda, ze sa mi vyhyba. Dokonca sa mi uz dvakrat stalo, ze sme sa stretli nahodou v meste a robila sa, ze ma nevidi. Pride mi to dost podle od nej. Zaroven si neviem vysvetlit, preco posobi, ze nestoji o kontakt, nezaujima ju pocas roka, ako sa mam, nespomenie si na mna a potom zrazu navrhne raz-dvakrat do roka stretnutie, zvacsa ked nema co ine na praci, a vyzera byt rada, ze ma vidi. Ukoncili by ste take kamaratstvo?

xsimonkax
26. nov 2023

Ja si myslím, že sama dobre vieš, že to nie je kamarátstvo. Takže nemáš čo ukončiť. Nechaj to tak, pokiaľ sa Ti nepáči ako sa správa a ozýva tak ju nerieš, vypusť z hlavy a mysle.

pribinak
26. nov 2023

Toto je už dávno ukončené kamarátstvo

daulet
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
muchotrafka298
26. nov 2023

Ty uz podla mna nemas co ukoncovat, lebo uz to bolo davno z jej strany ukoncene. proste to ber tak, ze to co ste si mali povedat a zazit sa uz stalo a je cas ist dalej. bez tejto osoby.

autor
26. nov 2023

Chapem, ze toto uz ani nie je kamaratstvo. Verim vsak, ze sa mi opat len tak z nicoho nic ozve ako by ma rada videla a porozpravala sa o tom, co mam nove. Pritom sa vzdy na stretnuti tvari, ako ma rada vidi, je otvorena, rozprava o comkolvek, nema problem sa sama zdoverit s cimkolvek. Preco to potom robi? Taka dvojtvarost z jej strany, nechapem to.

lujza123
26. nov 2023

Podľa mňa to berieš príliš vážne, budto naj kamoska alebo nic. Akokeby neexistuje žiadny medzistupeň.

Podľa mňa je normálne mať aj kamosky s ktorými sa stretneš pár krát do roka. Sama také mám, proste už nieje čas ako za mladi sa len tak poflakovat a kecat. Mám ich rada, ľudsky si veľmi rozumieme, rada ich vidím ale niesme spolu tak často, mozno aj preto ze nemáme spoločne záujmy kde by sme sa stretli, s veľa kamarátmi sa stretnem ideme na turistiku, behať, na koncert.

Priznám sa ze tak isto často ľudí nevidím. Chodievam často zamyslena a môj mozog nejako blbo rozoznáva tvare, ja naozaj spoznám človeka až ked stojí preto mnou. Niekto je naopak tak všímavý ze registruje svojich známych aj ked idú v aute oproti, toto sa mne v živote nestalo 🤷🏼‍♀️

Ja by som dlhoročne kamarátstvo úplne nezahadzovala, ked si máte stále o čom pokecať a rozumiete si. Z môjho pohľadu nic strašne tvoja kamoska nerobí

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonula
26. nov 2023

@stellarphoenix ano, da sa hladat pomoc ak na Chat GPT, ale odporucam tu platenu verziu a zmenit konverzacny ton🙂

nika23t
26. nov 2023

Nerozumiem tomu, ako sa ukončuje kamarátstvo. Proste keď tam nie je kontakt, kamarátstvo je skončené. Alebo co, odstránis si ju z priateľov? Keď s nou nechceš ísť von raz za rok, nechoď. Neviem, naozaj nerozumiem otázke. A píšem len preto, lebo by som to chcela mať vysvetlene, nerypem ani nic. Tiež som mala veľa kamošiek, postupne sa naše cesty rozišli, vekom, časom. Ale nikdy som nič nešla ukončiť. Ze ako vlastne máš na mysli to ukoncenie.

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
azzflo
26. nov 2023

Tiez nie celkom rozumiem co chces ukoncovat a co ti vadi. Suhlasim s komentarom vyssie, existuju rozne vztahy, nie len najlepsia kamoska a kazdodenny kontakt alebo nic. Ak je tato osoba k tebe mila, cas s nou je prijemne straveny, tak nechapem co riesis. Nedlzi ti nic, ziaden castejsi kontakt ani gratulacie k sviatkom, iba preto ze kedysi to tak bolo. Ked sa raz za cas ozve a uprimne sa zaujima, tak ocividne na teba nezabuda a je rada, ze sa raz za cas stretnete. Vsak ju skus pozvat von niekedy aj ty a uvidis, ci sa ti naozaj vyhyba alebo nie. Ale to, ze sa s niekym stretnem len raz za rok teda u mna vobec neznamena, ze by som toho cloveka mala menej rada a nechcela ho uz nikdy vidiet a ze sa mu vyhybam. Je mozne ze uz ma blizsie kamosky a travi cas s nimi, ale vsak to je uplne normalne.

sonula
26. nov 2023

@stellarphoenix hej na zaklad staci, ak nepotrebujes viac🙂

h2
26. nov 2023

@nika23t Ja som sa takto "rozišla" s kamarátkou. Normálne sme sa dohodli, že sa už nebudeme kontaktovať, aj sme si hneď jedna druhú vymazali z telefónu. Pritom to nebolo nejako v hneve, len sme už boli časom každá niekde úplne inde.

mk1111111111
26. nov 2023

Nepostrehla som, ze si sa jej Ty ozvala, ani ako casto. Ci len necakas, ze sa Ti ma ona ozvat? Ak si sa ozvala, ako zareagovala?

mamina7070
26. nov 2023

a ty ako ty jej volas gratulujes knsviatkom prides s darcekom ?

autor
26. nov 2023

@mk1111111111 Ozvala. Vzdy jej napisem k sviatku, to podakuje a tam to konci. Co sa tyka toho, aby som ju volala niekam von, tak s tym som skoncila po jednej „milej” skusenosti, ked sme boli dohodnute na stretnuti, no ona sa neozvala, proste sa na mna vyprdla tesne pred a nedala vediet a potom o dva mesiace sa ozvala, ze na to uplne zabudla.
@mamina7070 Ano. Aj preto ma mrzi, alebo skor mrzelo, ze ona si nespomenie… ale uz to necham vysumiet a nebudem uz ani ja reagovat na nu..

mamina7070
26. nov 2023

tak to potom nechaj tak neries