Ukončený pracovný pomer počas materskej dovolenky. Kam sa mám hlásiť?

rebekinka
4. nov 2019

Mamičky keď som na materskej dovolenke a skončil mi pracovný pomer treba ísť na úrad či netreba ? Pomer mi skončil 31.9.2019 lebo som s toho mongol každý tvrdí že netreba keď som na MD a teraz mi jedna písala že treba ísť na dôchodkové poistenie sa prihlásiť 😱a ja o ničom nevedela.. Ďakujem

andy1985
4. nov 2019

Ahoj netreba nič. Ja som bola tak isto. Počas materskej mi zrušili miesto tak som nikam nešla len po ukončení materskej bola sa prihlásiť na úrade.

rebekinka
autor
4. nov 2019

@andy1985 Ďakujem

sapetka
4. nov 2019

@rebekinka ale ako ti mohol skoncit pracovny pomer ked si na md? Nechapem

nana8989
4. nov 2019

@sapetka keď mala zmluvu na dobu určitú. Aj ja som to tak mala

3petka
4. nov 2019

@rebekinka ale na to dôchodkové sa ti treba ísť prihlásiť do socialky. Aspoň ja som musela.

sapetka
4. nov 2019

@nana8989 no ale nepise ze ma 🤷‍♀️Ale moze mat.. lebo mne zrusili prac miesto ale neriesim dochodkove lebo som na rd este. Dufam ze je to ok😁

maccmacc
4. nov 2019

@sapetka no ak bola na dobu určitú... Co je na tom zvláštne?

rebekinka
autor
4. nov 2019

@sapetka Doba na urcito preto a nepredĺžili

rebekinka
autor
4. nov 2019

@3petka Ďakujem pôjdem sa prihlásiť 😱

3petka
4. nov 2019

@sapetka No ja som sa bola nahlásiť teraz neviem či hneď ako som šla na md alebo na Rd na to dôchodkové. Viem že som to našla na nete že musím ale tiež som v práci skončila neviem ako to je keď robíš. No bolo mi povedané že ak by som mala nejakú brigádu alebo prácu mám sa prísť odhlásiť aby nebol súbeh ( ale to by som mala zase nejaký príjem). Myslím že je to kvôli tomu aby sa aj Rd (md) počítala do dôchodku, inak tam budeš mat hluché miesto... radšej si zavolaj na socialku.

jana005
4. nov 2019

@rebekinka ahoj, zisti si, či máš nárok na podporu.
Ak áno, tak rodicak prepíš na muža a vyčerpi si podporu.
Lebo neviem či spätne sa nedá len do dvoch rokoch, to si zisti. Tak ak chceš mať peniaze navyše, skús si to zistiť

sapetka
5. nov 2019

@3petka no ale za mna by mal zamestnavatel platit predsa

3petka
5. nov 2019

@sapetka no keď si zamestnaná píšem že neviem ako to je ale keď skončil pp ako mne tak som musela ísť. Ale keď si na Rd určite nič neplatí...