Ukazujete návšteve byt/dom?

lolazmola
13. júl 2020

Ahojte ženy matky, cakatelky...
Zakladám túto tému len tak aby reč nestala aby sa tu stále neriešila iba nevera, testiky a ovulky.
Ako je to u vás, mate zvyk privodiť návštevu po byte/dome? A všetko im poukazovať ako bývate? My máme teda byť po rekonštrukcii nemám sa za co hanbiť ale mne je to celkom trápne robiť aj keď niekedy vidím ze by si návšteva rada obzrela.... Co je vlastne slušnosť? Poukazovať Cely byt?

smejko25
13. júl 2020

@lolazmola podla mna ak vidis ze navsteva ma zaujem poobzerat si byt tak sa opytam chcete vidiet aj zvysok ? 🙂 inak by som ich do toho nenutila lebo tiez nieje slusne odmietnut 🙂

ajka0207
13. júl 2020

@lolazmola ak niekoho pozvem za účelom ukázať byt tak ukazujem, inak nie.

lindusss2016
13. júl 2020

@lolazmola ja neukazujem a nemam rada, ked mne ulazuju. Osobne mi je jedno, ci sa navsteva urazi alebo nie, ale ja k nam ludi pozyvam za ucelom spolocneho posedenia, nie na okukavanie. Mna vobec nezaujima, ako vyzeraju spalne mojich priatelov...

asia83
13. júl 2020

@lolazmola Ja to milujem. Máme poriadok, takže kľudne, veľmi radi ukážeme celý dom, ak je záujem. Aj ja obzerám všetko, keď niekde prídem. Som zvedavá.

soldi
13. júl 2020

ja ukazujem priatelom o ktorych viem, ze ich to zaujima. a cudzie si vzdy rada pozriem. ale u nas nemame poriadok nikdy 😂 takze vacsinou navstevy pozyvam na den, kedy tu mam upratovacku, vtedy sa to este da zniest 😀

sabina1864
13. júl 2020

To ste ešte na tom dobre 😃 my keď sme 4 roky dozadu prerobili vrchné poschodie (bývame zatiaľ u svokrovcov) som myslela, že svokra zavolá všetkých susedov aby prišli pozrieť ..🤦🤦 každú jej návštevu nám ťahala hore 🤦🤦

voucher
13. júl 2020

ak to navstevu zaujima, teda aktivne sa pytaju na to a chcu vidiet - tak ukazem, ak ich to nezaujima, tak nie.

balkica
13. júl 2020

My toto práve absolvujeme s každou návštevou 😀 Všetko poukazujeme, od záchoda až po spálňu 😀

laguna28
13. júl 2020

@balkica 😄😄😄

laguna28
13. júl 2020

@balkica no patrí sa aby návšteva vedela kde máte záchod, keby náhodou 😉. Aj ja im ho vždy ukážem 😄

balkica
13. júl 2020

@laguna28 hlavne, že v každom byte je väčšinou na tom istom mieste, hneď prvé dvere od vchodu. Ale aj tak sa každý opýta radšej 😂

nyusika
13. júl 2020

nie a nemam rada ani to, ked ma vodia po celom dome

elzus
13. júl 2020

@balkica my tam mame spajzu 😂navsteva by nebola nadsena ked rozsvietia

marygk
13. júl 2020

Nemám to rada keď ma niekto vodí po svojom domove. Keď chcem prehliadku idem na výlet niekam na zámok, kúpim si lístok a mám prehliadku. A ani ja nikomu prehliadky nerobím, určite sa nemám začo hambit, ale najradšej sa stretávam na neutrálnej pôde, kaviareň, cukráreň... Kvôli nikomu nebudem upratovať celý dom, aby nikde nebola ani smietka prachu, omrvinka... A ani to od nikoho nežiadam aby to robil kvôli mne.

77daniela77
13. júl 2020

nie

ankare
13. júl 2020

Ked je niekto u nas 1.x, poukazujem mu byt. 😊

titla
13. júl 2020

Zalezi, kto prisiel na navstevu. Ak je to blizka rodina, pripadne dobri kamarati, tak ukazem, halvne ked vedeli, ze prerabame. Ale bezne navstevu po byte nevodim.

danim
13. júl 2020

Toto je podľa mna úplne dedinský zvyk.. a hlavne žien na materskej a žien v domacnosti.. zeny pracujúce žijúce v meste s xy aktivitami by toto ani nenapadlo.

fokuska
13. júl 2020

Nam chodi na navstevu len rodina, alebo priatelia, s ktorymi si skvelo rozumieme, preberame spolu rozne temy a teda maju "prehlad" o nasom zivote a my o ich. Ked niekto z nich prerabal, tak nam poukazovali co ako urobili - kedze sme sa predtym o tom rozpravali, ze co ako riesia, aky nabytok zhanaju a pod. Rovnako ked sme my prerobili a boli u nas po tom prvykrat, tak sme ukazali. Tak isto to bolo pri stavbe domu - bezne sa o tom rozpravane, kto je v akom stadiu, vymiename skusenosti, inspiracie, cize ked sa potom stretneme na navsteve, tak si poukazujeme vsetky izby a "pochvalime" co uz mame.

Nemavame navstevy, ktore su nam "cudzie", len take, s ktorymi nemame problem bavit sa o hocicom a tym padom nemame problem ani s tym aby videli cely byt/dom.

mirage
13. júl 2020

Ano. Ak su prvy krat ukazem. Ale spalnu nie.

janeninka
13. júl 2020

@lolazmola mna napr taketo interierove veci bavia takze si rada pozriem.

lucyluv
13. júl 2020

Keď sú ľudia zvedaví, jasne, že ukážem, spýtam sa, či sa chcú ísť pozriet, väčšinou sa všetci na dom vypytuju, sú zvedaví, lebo sami to riešia, či byt, dom, alebo už majú pozemky a chystajú sa stavať, chystajú navrhy. Samozrejme nezavolam hocikoho z ulice dnu, kto sa pýta na náš dom :D ale tak dnu ku nám chodia len nám srdcu blízki, nemám problém ukázať hocikomu, nemám problém ani s menším neporiadkom, aby videli.

lucyluv
13. júl 2020

@fokuska presne ako u nás 🙂

saja1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tatiana1329
13. júl 2020

Ked som prisla kamoske prvy krat do bytu odkedy sa nastahovala sama som jej povedala nech sa pochvali bytom 🙂

laila22
13. júl 2020

@lolazmola ja si rada pozriem nový prerobený byt, inak to nevyžaduje na nejakej návšteve.. Tiež som rada ukázala svoj dom, keď som sa nasťahovala, ale začala som si viac strážiť súkromie, lebo medzi ľuďmi sú aj zavystlivci.. No a vyšší level bol, keď moja kamoška žijúca v zahraničí, príde raz za rok na návštevu a vždy dotiahne niekoho s tým, že prišla som ukázať XY tvoj dom... Tak to mi sánka padla.. Na jednej strane som rada, že ju po roku vidím a na druhej by som ju otočila rovno pri bráne... 😂 Lebo to nemám rada..

anickaaa6aaa
13. júl 2020

Och nie... Neznášam keď sa mi niekto prechádza po byte. Je to moje súkromie ešte že k nám veľa ľudí nechodí. Celkovo nemám rada návštevy. Aši som divná. Jedna nám dokonca ešte aj skrine pozerala...

betulinka1
13. júl 2020

@lolazmola som rada ked mi niekto ukaze svoj dom/byt ja nemam problem povodit po dome ale nepytam sa. Skor ma desi, ked idem na navstevu a niekto mi povie ukazeme ti par fotiek z dovolenky a dve hodiny musim sediet a pozerat stovky fotiek 😂😂😂😂

chrisencore
13. júl 2020

Pred 2 rokmi sme sa nastahovali do postaveneho domu, tak samozrejme kto k nam prisiel bol zvedavy a chcel vidiet a ja som ochotne a hrdo ukazovala kazdu izbu, bars aj technicku miestnost taka som bola pysna ze mame uz konecne svoj nadherny domcek 😁 tak isto aj ja ked som prisla k niekomu rada som sa pozrela a naverpala pripadnu inspiraciu ako budem ja zariadovat. Ale samozrejme, nebudem vodit po chalupe navstevy ktore su u nas casto a uz priehliadku urobenu raz mali 😁

zonjushe
13. júl 2020

Jasne ze ukazem a aj sa rada pozriem..nevleziem nikomu do skrine samozrejme,ani ma to nezaujima..a navstevujem sa len s ludmi,s ktorymi nemusim hrat hru na nejake oficiality..rodina,kamarati,ktori ak u nas prespia,nemam problem im ponuknut nasu spalnu a my s manzelom spime na gauci..ak s dotycnymi taky vztah nemame,nenavstevujeme sa,max kava v kaviarni..