Udať alebo nie? Otcov kamarát šoféruje často opitý

ivmila
15. mar 2010

ahojte...
mam velky problem a neviem si dat rady..neviem co mam robit...
Ide o to, ze kazdy den vidavam jedneho cloveka, ktory permanentne chodi autom opity...Keby sa ma to netykalo, tak to neriesim ale je to kolega mojho otca a popiaju spolu..ked ich vidim spolu, tak sa mi nozik otvara vo vrecku...Po robote pridu k nam, stiahnu neviem kolko piv, prelozia to vodkou a on sadne do auta a ide domov 15km. Aj by som mu nieco povedala, ale bojim sa ze sa moj otec na mna nahneva... velmi ma to trapi, lebo keby nemal otec takeho kamarata, mozno by tak nepil ani on...uz som mala tolkokrat chut ho udat, zavolat 158, aby si ho pockali ale stale myslim aj na to, ze ma rodinu aj on a ked mu zoberu vodicak, pochybujem ze prestane pit, len jeho deti budu trpiet, lebo im ubudne z rozpoctu balik penazi na pokutu. Ja uz neviem. Co by ste robili na mojom mieste? Otcovi som to uz povedala ze preco mu leje, ked vie ze je autom ale on mi len povedal, ze on nieje male decko a ze zodpoveda sam za seba..

lenkavano
15. mar 2010

ivmila tvůj otec sice řekne ,že on zodpovídá sám za sebe ,což je jistě pravda,ale představ si ,že cestou v opilosti může způsobit obrovské neštěstí ,zničit život nevinným lidem a zabít .otec mého syna se při autonehodě zabil.v krvi měl 3,16promile alkoholu.bylo velké štěstí že nikoho nepotkal.syn by měl otce vraha.já bych ho na tvém místě udala už jen z tohoto důvodu. 😒

sasulec
15. mar 2010

mozes to urobit anonymne,aby si ho pockali po ceste domov.teda ak vies, po kt. ceste pravidelne chodi od vas..
ale ze by to zabranilo ich pitiu,to neviem,mozno mu len vezmu vodicak,mozno ma znameho na policii, kt. ho z toho vyseka..preto si to dovoli...kazdopadne je to smutne,takto hazardovat a nielen so svojim zivotom 😠 😔

beruska2x
15. mar 2010

to je tezky...
jeho deti to sice postihne ale co muzou mit z taty ktery je skoro, ne-li denne nality....
navic muze cestou zabit nekoho jineho, treba take dite... nebo tvyho tatu az s nim zase sedne do auta..

ja jsem na tohle vysazena, takze bych zjistila jestli nekdo nema mezi znamymi policajta, at ho postrasi, kdyz to nepomuze, tak je neponaucitelnej a bezohlednej a nad takovym mit soucit nemusis 😖

vcelka77
15. mar 2010

ahojky, to je opravdu smutné. Na jednu stranu ti do toho nic není. Ale až pojede opitý a někoho srazí tak si budeš vyčítat že si to neudělala. Je to těžké.
Já osobně bych ho udala, protože nemám rada akohol za volantem. nalitý lidi si prostě za volant nemají sedat. Pak by třeba nebylo tolik nehod a kolik lidských životů by nemuselo vyhasnout.
Ale nevím jestli by to pomohlo tvému otci.

lenkavano
15. mar 2010

popravdě tvého otce ani nechápu že ho v tom ještě podporuje.můj otec tohle vždy odsuzoval. 😒

beruska2x
15. mar 2010

no, to je pravda, zkus mu rict co by delal kdyby ten blbec srazil jeho vnouce.. snad si to nebezpeci uvedomi 😝

silne mi to pripomina myho ex 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

vcelka77
15. mar 2010

ale určitě bych to hlásila anonymně, protože pak z toho můžeš mít ještě problémy a výslechy apod.
nejlepší by bylo dát echo nějakému známému policistovi.

lenkavano
15. mar 2010

taky bych to nahlásila na otce bych nebrala ohled a čím víc o tom přemýšlím tím větší mám vztek.můj ex umřel v 28 letech,mohl tu být, užívat si syna,kterýmu je ted už pomalu 17,když se to stalo bylo klukovi teprve 5.škoda mladého života díky chlastu za volantem,bylo jen opravdu štěstí ,že nevzal nikoho sebou. ☹

rimmel
15. mar 2010

jasne ze udat!

reisi
15. mar 2010

nahlas anonymne. Skor ci neskor zapricini nestastie...treba ho stopnut.

jonatanka
15. mar 2010

nerozmyslat a udat, ja som mala susedu ktorej chlap denne nasaval v krcme a potom s nou a malym deckom nasadli do auta dieta bez sedacky v tom case asi rocne, niekto ho udal a je bez papierov, nastastie, inac by sa mozno stalo nestastie 😔

jabber
15. mar 2010

Já bych ho taky anonymně udala, bez nejmenších výčitek, pořád je lepší, když jeho rodině zmizí peníze za pokutu než když jim otec půjde sedět do báně a bude za vraha 😅

A tátovi se docela divím, je pravda, že ten člověk zodpovídá sám za sebe, ale jako ještě mu nalejvat 😝 😅 kdyby se něco stalo, tak bych si připadala jako spolupachatel 🙄

mirka099
15. mar 2010

udat anonymne 😒 !!!!

bodka13
15. mar 2010

kľudne ho udaj ...aspoň na jeho hlúposť a nezodpovednosť nedoplatia nevinní ľudia
ale určite nezabrániš tomu,aby ďalej popíjal ☹

renka9
15. mar 2010

ked sa stane nestastie, potom budes banovat, a lutovat, ze si tomu aspon trochu nezabranila ☹

zuzana76
15. mar 2010

aj ja by som ho udala, opily clovek nema co za volantom hladat, tu nejde len o peniaze, jemu by mali vziat aj vodicsky

sasulec
15. mar 2010

este ma napadlo kedze pozeravam sudnu sien,ze tvoj otec by mohol byt kludne v pripade, ze by sa nieco stalo spoluvinnik,pretoze mu nalieval a vedel ze bude este vodic.. 😖
tak isto ako beru zodpovednost ti ktori nalievaju detom,teda neplnoletym,tiez su za to stihani.. 😔

sayast
15. mar 2010

anonymne udat. tohle nikdy nepochopim. tyhle lidi neohrozuji jen sebe 😔

meandra
15. mar 2010

určitě nahlásit. Kdyby šlo o zdraví nebo život jen jemu, tak ať se třeba za volantem uchlastá, ale bohužel to většinou odnese někdo jiný.

milocka29
15. mar 2010

urcite nahlasit a to cim skor, kym nezapricini nestastie nielen sebe ale mozno aj nevinnym. Teraz ti je luto, ze jeho rodina pride o peniaze, ktore zaplati na pokute, ale mozu prist o cely jeho prijem aj o otca, ked niekoho zrazi alebo zabije a pojde sediet do vezenia.

latunka
15. mar 2010

Já bych ho taky udala - jeho rodina možná přijde o peníze,ale jiná rodina může příjít o blízkého člena 😔 Nesnášim alkohol za volantem, můj tchán u mě děsně klesnul,když se chlubil,že jel vožralej a stavěli ho policajti,tak je uplatil,aby mu řidičák nechali 😠 A kdyb jel ožralej třeba od nás,tak bych udala i jeho - jsou to bezohledný lidi,tak nevim proč bych s nim měla mít já nebo někdo jiný nějaký soucit 😠

zuzana76
15. mar 2010

ja som si teraz spomenula na to malinke 5-mesacne babo Jakubka co este v januari 2008 zabil jeden 😠 😠 tiez bol opily a este ani nesedi, stale sa to vlaci po sudoch, rodicia tusim este nemaju druhe babatko. Je mi ich tak luto, toho by som zavrela v momente do basy a nikdy nevypustila.

lenkavano
15. mar 2010

tuzko nechápu jaktože ještě nesedí? 😠

zuzana76
15. mar 2010

lenka, no nesedi, ja tiez nechapem, stalo sa to tu v Nitre, nedaleko, kde byvaju moji rodicia, ked tadial ideme, vzdy si na to babatko spomeniem, rodicia boli normalka na prechadzke a on vybehol na chodnik a zrazil ich 😢

vinka
15. mar 2010

Ja by som ho tiež udala.Nie pfreto,že by potom sedel ak niekoho zrazí ale práve preto aby nevzal niekomu otca,matku alebo oboch rodičov.Lebo potom už nikomu nevysvetlí,že toto nechcel.Je to nezodpovedné. 😠

lenkavano
15. mar 2010

zuzko tak to nechápu.chudáci rodiče.
v Kutné Hoře na kruháči má pomníček krásná blondatá kudrnatá holčička,vždy když jedem okolo ,tak se ve mě všechno sevře ☹

emilyz
15. mar 2010

podla mna to treba nahlasit, lebo co je horsie?
co ak niekoho zabije a potom aj tak pojde do vazenia a rodina pride o zivitela.
takto pride len o vodicak.

maznacik007
15. mar 2010

udat a cim skor.. tiez sme mali takeho znameho.. co pil jazdil.. poriadne opity.. a nakoniec na to doplatila zivotom mlada baba par mesiacov po svadbe.. 😔

ivmila
autor
15. mar 2010

baby dakujem vam za prispevky... paradoxne...dnes mojho otca doviezol domov prave ON, ten ozran...ale moj otec bol este v horsom stave.a to isli z práce..ja uz neviem co mam robit, som zufala...mam otca rada, ale ked vypije...je ako vymeneny...ako keby ho brali vsetci certi... nespoznavame ho... a to urcite bude trvat minimalne tyzden...potom bude nejaky cas pokoj...a potom zas a znova to iste...
Ked este raz uvidim jak sa tu pride ten chudak ozierat...prasknu mi nervz a zavolm na neho policiu. Myslite ze ked zavolam na policiu tak nebudu chciet moje meno? ma s tym niekto skusenosti? nechcem aby sa dozvedeli ze som to bola ja... je to strasne..take veci nerada robim, ale zvolim asi mensie zlo.

lenkavano
15. mar 2010

ivmila nebudou chtít tvoje jméno,dej si na mobil inkognito,nejsi povinna jim své jméno sdělovat.uděláš dobrou věc 😉