Neviem, ci som jedina alebo je nas viac, ktorym to vadi, ale dnes som si 1. krat vsimla co vsetko sa zobrazi zamestnancom v obchodoch, ked skenuju citackou covid pasy. Zrazu uz GDPR netreba dodrziavat. Meno, priezvisko,datum narodenia, rodne cislo.. Ci bydlisko, to som si nestihla vsimnut.
Tie udaje im tam ostavaju, neviete?
Boze kam sme sa to dostali..citim sa ponizena doslova z tychto praktik. Myslite, ze to takto bude aj v lete?
Nie si jediná, aj mne to vadí.
Na stránke korona.gov je možnosť stiahnuť si app overpass, čiže tam môžete pozrieť, čo sa objavuje pri načítaní QR kódu. Teraz zhodou okolností som bola pri bráne základnej školy a majú tam vylepený papier ze osobne údaje v rozsahu meno priezvisko info o očkovaní/testovaní atď spracovavaju len formou nahliadnutia v súlade s vyhláškou, nikde tieto údaje neukladajú atď... Čiže tým papierom bolo GDPR odbavene. Celé GDPR je predsa len o informovanosti, že niekto bude spracovávať tvoje osobné údaje. Pokiaľ sa ti to nepáči, máš právo neukázat, ale potom nemôžeš využívať služby daného miesta
Keď sme v minulosti na toto poukazovali, boli sme na smiech, že aký covid pass, čistý hoax a nemáme sirit bludy. Tento pass sa stal rýchlo realitou. Stačí oskenovat QR kód a cudzí človek sa dozvie aj to čo ho nemusí vobec zaujímať. Iné sa čakať nedalo, netvarme sa prekvapene a naštvane. Nikto vám ten pass nevnucuje, rozhodli ste sa ísť na ihlu dobrovoľne, tak znasajte všetko čo k tomu patrí. Vratane otázok týkajucich sa vašej identity.
Rodné číslo sa tam nezobrazuje 🤨 ani adresa
rodné číslo tam nie je.
V covid pass sa da odkliknut "skyt osobne udaje", dobré ránko, nech sa páci, staci otvorit oci
Je tam to iste, co na vytlacenom a len na nahliadnutie. Ja chodim s papierom, mobily sa mi dost vybijaju a som pendler, tak ho musim mat vzdy so sebou...
@matqa411211 Ak si to aj zaklikneš tak na oskenovaný QR kód to nemá žiaden dopad 😉 najprv si to zisti a potom sa vysmievaj 😉
@matqa411211 je tam funkcia skryt, ktora sluzi, ked niekto iba kontroluje “okom” mobil... ked mas zaklinuzte skryt osobne udaje, aj tak uch citacka nacita😔skusala som to...
hlavne, ze vam niektorym neprekaza poskytovat vsetky tieto udaje + adresu a telefonne cislo vsetkym e-shopom, v ktorych nakupujete. a tie si to na rozdiel od pracovnikov pri dverach ukladaju. ako niekto hore napisal, idealne nikam nechodit a ani na nete nenakupovat 🙂
@deedol toto je nieco uplne ine. Robim to vedome so svojim suhlasom poskytujem osobne udaje pri eshopoch. Datum narodenia nie.
@nikpa na zaklade papieroveho preukazu ma nepustili do mobelixu. Vyzadovala QR kod lebo mala citacku.
Covid certifikat alebo potvrdenie o vykonani testu si mozes aj vytlacit a ukazat im ho v papierovej podobe. Mna skor irituje ako to kontroluju. Ledva sa na to pozru a ak aj ano ako vedia, ci je to ozaj ten clovek komu ten dokument patri? To by uz potom mali pozriet aj OP, okontrolovat meno, pozriet podla fotky, ze ano je to tento clovek...
Ved na papierovom mas tiez qr kod...
To by som sa pozrela keby ma nepustili, zavolala by som si vedúcu alebo aj policajtov keby bolo treba. Ani jeden dôchodca, dokonca po 3.davke sa nepreukazuje mobilnom ale tým papierom, nikde v žiadnej vyhláške nie je uvedené, že sa musis preukazovať QR kódom z mobilu. Predavačky z Mobelix treba preškoliť alebo kopnúť do prdele. A nenechať sa!
autorka: tak seď doma na riti a nakupuj cez e-shop
U nas v AT kontroluju okrem toho aj doklad s fotkou 🙄
Ale to, ze ste zavesene 24/7 na nete na katasterportali s menom, adresou, datumom narodenia aj menom za slobodna ak vlastnite nehnutelnost, to nikomu nevadi. Ale ked citacka precita QR kod s menom a datumom je fakt problem 😀
@makova333 logické myslenie niektorých ľudí je na zaplakanie.... alebo to, že sa cez mobil preklikávajú kde kade a sú týmto doslova sledované počas celého dňa, to im tiež nevadí 😀
@panelacikova ale ze s tym ludia vobec suhlasia😅ved ked sa nad tym ktokolvek zamysli tak si povie ze je to cisto o buzeracii. Tak do potravin netreba OP🤣 kde je milion kaufland tesco ludia stoja v radoch😅 a v takom obchode s oblecenim alebo obuvou ale tam uz treba OP😅cele na hlavu. Ludia zmagoreli😅
@dzepeta ok, z logického hľadiska to je naozaj idiotina. to je fakt. ale autorka sa sťažuje na niečo úplne iné a v tomto prípade si myslím, že svoje osobné údaje už odovzdala dobrovoľne miliónkrát predtým 🙂
@panelacikova nie. Mne proste vadi, ze zamestnancovi prevadzky musim poskytnut osobne udaje AK CHCEM VSTUPIT dnu a vyuzit sluzby (jest, nakup topanok, papiernictvo, elektronika)
Porovnavat to s katasterportalom je irelevantne (viem, ze to si nepisala Ty)
Takto pred rokom sa nam ani nesnivalo akej buzeracie a segregacie sa dozijeme. Jednoducho asi som slabsia povaha a vadi mi to. Aj ked mam 2 davky, platne do aprila. Na c. 3 iba z donutenia ak to inak nepojde. Tie zavraty uz nechcem zazit hodinu po vakcine.
dobre
Bydlisko sa nezobrazuje. A dáta sa len zobrazia, neulozia sa, takže sa na to žiadna ochrana nevzťahuje.