Účinky při nasazení antidepresiv

veronikao87
31. máj 2019

Ahoj,mohu Vas poprosit o zkušenosti při nasazení AD? Dá se s tím nějak fungovat v začátku,chodit do prace atd?
Moc Vám dekuji😊

sintra
31. máj 2019

@veronikao87 je to velmi rozne. Zalezi od konkretneho lieku aj od cloveka. Niekomu sa prejavia take ucinky, inemu ine. Niekomu ziadne, niekomu vsetky. Neda sa to s urcitostou vopred odhadnut. Su lekari, ktori na zaciatok uzivania AD doporucuju ostat nejaky cas doma, v uvode liecby sa niekomu moze kratkodobo aj zhorsit stav. Ale mnohi ludia v pohode zvladnu chodit do prace. Musis to len zazit sama na sebe.

pokojvdusi9
31. máj 2019

Zostat doma cca mesiac.Kazdy liek posobi fakt na kazdeho inac.Ja viem ze sa mi to pise ale vsetko chce trpezlivost a cas

veronikao87
autor
31. máj 2019

@pokojvdusi9 noo chodím do prace,myslím,ze zůstat mesic doma,hrabne mi i z toho...prace mi hodně pomáhá zaměstnat mozek,tak sem si říkala,zda se to dá zvladnout prave...úplně mě i teda děsí to,ze je člověku až tak,ze nezvládá bezne činnosti v zivote.

whatever1
31. máj 2019

@veronikao87 Ucinok antidepresiv sa prejavi vraj az po niekolkych mesiacoch.

veronikao87
autor
31. máj 2019

@sintra jojo to mate úplnou pravdu,spis sem hledala trochu podpory a zkušenosti někoho,kdo to zvládl na těch začátcích. Svou praci mám rada a hodně mi pomáhá,mám chlapecka o kterého se musím starat,vim,ze manzel mi na 100% pomuze,ale i tak sem si říkala,zda se tu najde někdo a napíše,ze se to dá zvladnout s těmi leky na začátku tak nějak.

sintra
31. máj 2019

@veronikao87 da sa to zvladnut. Nikde nie je napisane, ze prave vy s liekmi ktore zacnete brat budete mat take ucinky, ze nebudete zvladat zamestnanie. A ak by na to doslo, vzdy sa to da riesit dodatocne. Takze urcite by som to neriesila "preventivne"-

veronikao87
autor
31. máj 2019

@whatever1 jojo je mi jasne,ze člověk nemůže cekat,ze vezme prasek a bude dobre,jen mi spis slo o to,aby nebylo naopak ještě hur no...ze si neumím predstavit třeba 14dnu ještě horsi stavy nonstop.

pokojvdusi9
31. máj 2019

Neboj pokial je podpora v rodine a trufas si v praci ze si nie mimo a dodava ti to chut tak dobtoho chod.Zvladnes to.😉

eliska13
31. máj 2019

@veronikao87 každý inakšie.Cim horšia úzkosť, depresia, tým horší začiatok nástupu liekov.Vacsinou sa dávajú k tomu aj ukludnovaky, takže utisis nepríjemné pocity
Nemyslím, že ľudia nezvládajú bežné činnosti.mozes mať zlý pocit v žalúdku, zavrate, zvýšenú úzkosť, ranné prehananie
Ak chodíš rada do práce a teraz všetko zvládaš pôjde to😁čo Ti diagnostikovali?

eliska13
31. máj 2019

@veronikao87 ale odporúča sa kľud môžeš byť viac unavená, taká "prázdna"nálada bez emócií, skoré ranné budenie
Ja som bola doma 2 t a oddýchla som si

eva8
6. jún 2019

Antidepresiva vraj zacinaju ucinkovat az po 2 tyzdboch. Zalezi asi na druhu. Treba ich uzivat dlhodobo. Na pribalovom letaku su urcite napisane vedlajsie ucinky. Ja som si ich sla dat predpisat, ked som sa chystala podat ziadost o rozvod. Stale som plakala, lebo mi bolo luto rozpadu manzelstva. No asi po 2 tyzdnoch uzivania som zistila, ze som tehotna, tak som ich vysadila. Neviem teda objektivne posudit, ako na mna vplyvali. Drzim palce