Ahoj,mohu Vas poprosit o zkušenosti při nasazení AD? Dá se s tím nějak fungovat v začátku,chodit do prace atd?
Moc Vám dekuji😊
Zostat doma cca mesiac.Kazdy liek posobi fakt na kazdeho inac.Ja viem ze sa mi to pise ale vsetko chce trpezlivost a cas
@pokojvdusi9 noo chodím do prace,myslím,ze zůstat mesic doma,hrabne mi i z toho...prace mi hodně pomáhá zaměstnat mozek,tak sem si říkala,zda se to dá zvladnout prave...úplně mě i teda děsí to,ze je člověku až tak,ze nezvládá bezne činnosti v zivote.
@veronikao87 Ucinok antidepresiv sa prejavi vraj az po niekolkych mesiacoch.
@sintra jojo to mate úplnou pravdu,spis sem hledala trochu podpory a zkušenosti někoho,kdo to zvládl na těch začátcích. Svou praci mám rada a hodně mi pomáhá,mám chlapecka o kterého se musím starat,vim,ze manzel mi na 100% pomuze,ale i tak sem si říkala,zda se tu najde někdo a napíše,ze se to dá zvladnout s těmi leky na začátku tak nějak.
@veronikao87 da sa to zvladnut. Nikde nie je napisane, ze prave vy s liekmi ktore zacnete brat budete mat take ucinky, ze nebudete zvladat zamestnanie. A ak by na to doslo, vzdy sa to da riesit dodatocne. Takze urcite by som to neriesila "preventivne"-
@whatever1 jojo je mi jasne,ze člověk nemůže cekat,ze vezme prasek a bude dobre,jen mi spis slo o to,aby nebylo naopak ještě hur no...ze si neumím predstavit třeba 14dnu ještě horsi stavy nonstop.
Neboj pokial je podpora v rodine a trufas si v praci ze si nie mimo a dodava ti to chut tak dobtoho chod.Zvladnes to.😉
@veronikao87 každý inakšie.Cim horšia úzkosť, depresia, tým horší začiatok nástupu liekov.Vacsinou sa dávajú k tomu aj ukludnovaky, takže utisis nepríjemné pocity
Nemyslím, že ľudia nezvládajú bežné činnosti.mozes mať zlý pocit v žalúdku, zavrate, zvýšenú úzkosť, ranné prehananie
Ak chodíš rada do práce a teraz všetko zvládaš pôjde to😁čo Ti diagnostikovali?
@veronikao87 ale odporúča sa kľud môžeš byť viac unavená, taká "prázdna"nálada bez emócií, skoré ranné budenie
Ja som bola doma 2 t a oddýchla som si
Antidepresiva vraj zacinaju ucinkovat az po 2 tyzdboch. Zalezi asi na druhu. Treba ich uzivat dlhodobo. Na pribalovom letaku su urcite napisane vedlajsie ucinky. Ja som si ich sla dat predpisat, ked som sa chystala podat ziadost o rozvod. Stale som plakala, lebo mi bolo luto rozpadu manzelstva. No asi po 2 tyzdnoch uzivania som zistila, ze som tehotna, tak som ich vysadila. Neviem teda objektivne posudit, ako na mna vplyvali. Drzim palce
@veronikao87 je to velmi rozne. Zalezi od konkretneho lieku aj od cloveka. Niekomu sa prejavia take ucinky, inemu ine. Niekomu ziadne, niekomu vsetky. Neda sa to s urcitostou vopred odhadnut. Su lekari, ktori na zaciatok uzivania AD doporucuju ostat nejaky cas doma, v uvode liecby sa niekomu moze kratkodobo aj zhorsit stav. Ale mnohi ludia v pohode zvladnu chodit do prace. Musis to len zazit sama na sebe.