Učí sa niekto hrať doma sám na nejakom hudobnom nástroji?

1. máj 2022

Ide vám to? Dá sa podľa vás naučiť sa sám bez pomoci učiteľa dobre hrať na nejakom hudobnom nástroji?

guiseppinka
1. máj 2022

Ked som bola mala, tak som sa sama naucila na zobcovej flaute. Ukazali mi stupnicu a hrala som. Neskor som presla altovku. Viem trochu zahrat aj na klaviri, ale nemam trpezlivost cvicit

evica17
1. máj 2022

Gitara je celkom fajn nastroj, nepotrebujes noty. Flauta, klavir, heligonka...toto sa realne da podla netu, knih....ja sa ucim gitaru, flautu, heligonku, mamima heligonku
Aj ustnu harmoniku mam ze skusim ale memam cas

evica17
1. máj 2022

A hra na hudobom nastroji je velmi dobra na precvicovanie mozgu,

oslo1
1. máj 2022

Ja na klaviri

autor
1. máj 2022

@evica17 Ako to, že na gitaru netreba noty? To je blbosť 😃 Gitara je zatiaľ jediný nástroj, ktorý vôbec nerozumiem 😅

deti95060810
1. máj 2022

@oslo1 ahoj, podľa čoho cvičíš? ja som niekoľko rokov hrala na klavíri, len teraz už roky nehrám ....

deti95060810
1. máj 2022

môj švagor si kúpil heligónku a učí sa... má 35 r. a nikdy nechodil na hud. nástroj.

terry2003
1. máj 2022

Na klavír. A keď som bola malá tak na píštalu.

oslo1
1. máj 2022

@deti95060810

Musim sa ale priznat, ze som mala asi 3 hodiny na klaviri, vtedy mi ucitelka odporucila tuto zostavu knih. Mozem odporucit. Sama sa ucim, a idem svojim tempom, podla nalady a tak. Teraz som dost zacala hrat. No ale v skratke.

Top 1: https://www.amazon.co.uk/Faber-Piano-Adventures...

Su k nej aj dalsie tri knihy - pupular, classics and christmas - mam vsetky, ale teda najlepsia je ta classics.

Potom je tam aj uz toto: https://www.amazon.co.uk/Adult-Piano-Adventures...
To je uz pre pokrocilych.

Ptom tu mam este kopec knih pre deti - s tymi som zacinala, ked som este nevedela.
Ale hentie Faber su najlepsie. V pohode sa k nim da vyhladat na Youtube video, tak ked nieco neviem, tak si najdem, tam mi to zahraju a ja to potom v pohode zahram sama.

grace55
1. máj 2022

Mne pri klavíri pomáha takže aplikácia Simply Piano, sú aj iné podobné. Je super, lebo ma opravuje, ak niečo zahrám zle. Určite sú hodiny s ucitelom iné, asi efektívnejšie, ale mne pre radosť to stačí.

autor
1. máj 2022

@grace55 Ale tam sa žiaľ potom platí...

kacena4
1. máj 2022

dobre hrat sa nenaucis doma sa, ale na bezne hranie pre radost ti staci aj domace hranie, ja som samouk klavir, gitara, fllauta

evica17
1. máj 2022

Tak aj na gitare sa da hrat podla.not. Ale pre beznych laikov co nechodili na hudobnu, su tu akordy. Pozri po nete, tam.mas postavenie prstov na strunach,prazcoch a aky akord ztoho je

kornelies
3. máj 2022

Neda sa naucit, 8 rokov som hrala na husle. Stacilo dat prst nie kolmo na strunu a uz bol ton falosny. Plus ladenie strunovych nastrojov je umenie, ucitel pouzival ton a1na klaviri na naladenie stuny a. Atd

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. máj 2022

@kornelies Presne, je to ťažké aj s učiteľov a nie to ešte len tak doma...😃 Preto mi strunové nástroje nejdú, pretože aj keď mi ich niekto naladí, tak sa mi to rozladí a sama si to neviem naspäť naladiť a skúšať... Preto skôr iné nástroje mi idú lepšie - napríklad klavír, harmonika atď