Uchovanie fotografií

6. jan 2022

Ahojte, kedže mám doma malé dieťa a každý deň pribúda kopec nových fotiek, ktoré si chceme uchovať,pamať v nb, mobile je príliš malá, chcela by som Váš názor ako na to. Pár fotiek si pre istotu pravidelne davam vyvolať, ale tak chcela by som ich mať zvyšek bezpečne uložené. ako ich uchovvavate vy? ďakujem

barbora0308
6. jan 2022

My fotky uchovavame na prenosnych HDD

autor
6. jan 2022

Ja som rozmyšľala nad cloudovým úložiskom. Ale či je to bezpečné?
@barbora0308 to to bude asi lepšia voľba

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula313
6. jan 2022

My mame externý hardisk, ale už sa mi pri jedných významných fotografiách stalo, že sa mi znicili(neviem, čo sa stalo, ale spravili sa cez ne nejaké čiary a biele plochy). Takze teraz každé Vianoce robím fotoknihu z fotiek zhotovenych počas roka. jednu dávam mužovi, jednu starym rodičom pod stromcek a keby sa aj udial požiar, externý hardisk pokazil, tak to mame poistené, že u starých rodicov, alebo u nás niečo zostane

aalt
6. jan 2022

@barbora0308 prenosny hdd ako jedina zaloha (cohokolvek), je podla mna najhorsia moznost zalohovania. Cloud je dobry napad. Idealne je zalohovat na dvoch roznych miestach, ak by jedna zaloha "zlyhala". Ak to mas v pocitaci a navyse na tom externom hdd, tak sa to da.

betulinka1
6. jan 2022

Ja si platim google plus na fotky 100GB. Raz rocne platim nejakych 12€. Je to super, lebo viem fotky ukazat z akéhokoľvek zariadenia.

dada0902
6. jan 2022

Ja si robím fotoknihy aby som o žiadnu fotku neprišla fotky z telefónu každý mesiac presúva do notebooku a plus na prenosný disk potom po nejakom čase si spravím vždy knižku 💓

marca12
6. jan 2022

Mam na prenosnom disku,ale tiez rozmyslam,kam s nimi,lebo prenosny disk nie je zrovna vhodna volba. Rozmyslam nad cloudom alebo rozsirit pamat pc. A zvyknem davat tlacit fotky. Raz za pol roka spravim vyber a dam vytlacit.

zdravy_zivot
6. jan 2022

ja som mala ulozene na HDD a disk sa nejako poskodil, nastastie som mala zalohu na serveri doma. Ale kazdy rok pretriedim fotky a dam vyvolat do albumov. Mame tri albumy, synovi, dcere a spolocny co ostane mne a muzovi.

mauduska
6. jan 2022

ženy, ak chce investovať do externých diskov, tak kupujte SSD, nie HDD. rozdiel je v mechanike - HDD je oveľa viac kazový vzhľadom na spôsob, akým funguje (môžete si predstaviť ako platňu alebo CD, pričom SSD je ako USB kľuč). Stačí že padne na zem alebo ho párkrát zoberiete autom, v ruksaku a môžu vám niektoré súbory odísť.

Je lacný, ale neopla sa to. Fakt radšej SSD.

cosmic_origin
6. jan 2022

Radšej HDD alebo USB. Cloud, keďže je to úložisko na serveri, ktorý je stále pripojený k internetu môže byť jednoduchšie hacknutý.