Účet v banke

danielka7
14. máj 2016

Ahojte,s ktorým účtom a v ktorej banke ste najviac spokojní?Dakujem za odpovede 🙂

sissy27
14. máj 2016

@danielka7 využívam unicredit a mbank, spokojnosť s obidvoma... ale využívam len štandardné služby - bežný účet, internetbanking, platobná karta, v minulosti aj spotrebný úver... v oboch mám účet bez poplatku, IB tiež, kartu mám len v unicredite - výbery a akéhokoľvek bankomatu na SK aj v zahraničí bez poplatku neobmedzene, platby online tiež... v mbank mám len účet, bez poplatku, využívam viac-menej ako rezervný, ale viem, že mbank má výbery z bankomatov spoplatnené a podla obratu na účte máš možnosť získať max 4 výbery mesačne bez poplatku, nemajú klasické pobočky, takže sa nedajú vložiť peniaze inak ako cez iný účet

dreamer8
14. máj 2016

FIO - vyhody, bezplatne a bez podmienok ma:

- vedenie uctu
- platobna karta
- 1 vyber z akehokolvek bankomatu mesacne
- vybery nad 50€ na pobockach
- neobmedzene vklady na pobockach
- bezne platby a prevody
- internet banking
- smartbanking (Android, iOS, Windows Phone)

Zalozenie uctu online alebo na pobocke, je nutny vklad 10€, tato suma je min. zostatkom, pri zruseni uctu sa vracia.

Alternativy su bud zuno alebo mbank, no tie maju rozne podmienky, nemaju pobocky pre vybery ani vklady, prakticky vklady su tam uplne nemozne. Dalsie alternativy su mensie kamenne banky, kde je mozne bezplatne vedenie uctu, ale opat iba pri splneni podmienok, ktore sa pomerne tazko splnaju hlavne mamickam s detmi.

@sissy27 - unicredit nema ucet bez poplatku a bez podmienok, myslim ze je tam vekove obmedzenie a nasledne minimalny obrat...

sissy27
14. máj 2016

@dreamer8 a bola tu niekde reč o podmienkach? Otázka znela "s ktorým účtom a v ktorej banke ste spokojné". Napísala som svoju osobnú aktuálnu skúsenosť. Každá banka má podmienky. Unicredit konkrétne 400€ mesačne príjem na účet, nič iné. Je to na 10 rokov, potom buď mi nastavia opäť vyhovujúce podmienky alebo sa rozlúčime.

stella03
14. máj 2016

Jednoznacne Unicredit,najlepsie podmienky ,presne ako pise @sissy27

dreamer8
14. máj 2016

@sissy27 kazda banka nema podmienky, to je klamstvo, fio nema podmienky, ucet za 0€, reiffeisen nema podmienky, no ucet za 4€, ale ked sme pri podmienkach, 400€ prijem pre mamicku nevidim ako vyhovujucu podmienku.

OK, ale skusenosti, tak Tatra banka, platil som mesacne poplatky a vinou banky som sa dostal do minusu, isiel som zrusit ucet a bol som v minuse, lebo si zauctovali za novu kartu o ktoru som nepoziadal, dalej mbank, 3 vybery zdarma, teraz ani karta nie je bez podmienok, pa pa mbank, zuno 0 vyberov bez podmienok, ziadne vklady ani za poplatok, fio ma vyber zdarma bez podmienok, vklady bez podmienok zdarma, velmi profesionalny personal, vedia poradit a hlavne sa na nic nehraju, ako ine banky, "super" akcie, ale iba same podmienky, ako ti mobilni operatori...

Takze "najlepsie podmienky" su ZIADNE PODMIENKY!

sissy27
15. máj 2016

@dreamer8 ako že Fio nemá podmienky? Samozrejme, že má, napríklad len 1 výber z bankomatu zdarma, unicredit neobmedzene a dokonca z hocijakého bankomatu 🙂 alebo nutnosť 10€ vkladu... To zas nemá mbank... Skrátka naozaj KAŽDÁ banka má nejaké podmienky alebo poplatky za vybrané služby, neexistuje jediná banka, kde by bolo všetko zadarmo bez obmedzenia alebo úplne zadarmo.
400€ príjem na účet zvládne tiež takmer ktokoľvek v tomto prípade, keďže nie je podmienkou, aby to bol príjem zo zamestnania, môže to byť z hocijakého iného účtu a tuším to ani nemusí byť jednorazovo celá suma, čiže napr. 200€ rodičák plus 200€ môže poslať manžel, takisto nie je podmienkou, že tam tie peniaze musia zostať čo len dve hodiny... A okrem toho, nie všetky mamičky na Slovensku žijú len z rodičáku, ja sama som matkou a túto podmienku bez problémov zvládam splniť.
A ešte raz - otázka bola o spokojnosti s bankou, nie o poplatkoch alebo podmienkach.

dreamer8
15. máj 2016

@sissy27 to nie su podmienky...

- fio 1 vyber zdarma je sluzba, dostupna je bez podmienok
- unicredit neobmedzene vybery je sluzba, dostupna s podmienkami (vek, obrat)

Bez obmedzenia a bez podmienok je rozdiel. Fio ma bez podmienok zakladne bezne sluzby k osobnemu uctu.

bosoriak
15. máj 2016

@danielka7
Mali sme Tatra banku, SLSP, Fio a mBank. Z tychto nam ostal mBank, kedze je pre nas najvyhodnejsi a tiez preto, lebo tam mame hypoteku 😀 Tatrabanka a SLSP nikdy viac. Fio sme zrusili, lebo nam nevedeli dat hypoteku.
V pripade bezneho uctu si tiez myslim, ze najlepsie podmienky su ziadne podmienky a to nasa banka splna. Kartu uz nevyuzivame, kedze nebyvame na SK, tak je mi jedno kolko vyberov a ake podmienky su ku kartam.
Vela zalezi na tom, aky si klient a co presne s uctom potrebuejs robit (vyplata, vybery, vklady, ci riesis veci cez internet alebo na pobocke, ci chces aj ine produkty alebo len ucet...). Podla toho si pozri stranky bank a vyber si podla svojich potrieb.

sissy27
15. máj 2016

@dreamer8 niekomu možno ten 1 výber z bankomatu mesačne nestačí.
.ak chcem mať v unicredite výbery zdarma, musí mi tam prísť 400€, ak chcem výbery z bankomatu zdarma vo Fio, tak mám len jeden alebo poplatok. Ale už konečne pochop, že toto nie je diskusia o banke bez poplatkov, ale o spokojnosti s bankou!! Aj keby niekto platil 20€ mesačne a mal spoplatnený každý jeden úkon, podstatná je spokojnosť. Pochopil či stále nie?

dreamer8
15. máj 2016

@sissy27 Ja som predsa napisal s ktorym som spokojny a preco, ak by sme to chceli brat doslova, tak otazka nebola "preco", navyse ty si tiez spominala ze mas ucty "bez poplatkov", no neuviedla si ze s podmienkami (teda obrat 400€, ja som zalohu 10€ napisal).

Okrem toho, preco si myslis ze sa niekto pyta na spokojnost, zrejme si chce zalozit ucet, takze ak tu kazdy napise s akou bankou je spokojny a nenapise preco, tak to ma nulovu hodnotu.

Ja som napisal z akych dovodov som spokojny s fio, nemozem za to ze ma vsetky tie sluzby s ktorymi som spokojny BEZ poplatku a BEZ podmienok.

K tomu ze vo Fio je len jeden vyber zdarma a dalsie len za poplatok, nie je to celkom pravda, moznosti ako ziskat peniaze z uctu bez poplatku je viacero:

- 1 vyber z akehokolvek bankomatu mesacne
- vybery nad 50€ na pobocke
- cashback umožňuje bezplatne požiadať o hotovosť pri nákupe u obchodníka nad 5 eur na rovnakej pokladni, kde platíte. Maximálna výška výberu je 50 eur

sissy27
15. máj 2016

@dreamer8 ja som napisala s ktorou bankou som spokojná ja, a vážne, o podmienkach reč NEBOLA! pochop to, aspoň skús 😅 vlastne, ty asi len potrebuješ mať posledné slovo 😀 tak ti ho teda prenechávam, snáď ti to spríjemní nedeľný podvečer 😉

sissy27
15. máj 2016

@dreamer8 alebo máme tú česť s obchodným zástupcom / zamestnancom Fio banky? 😀

dreamer8
15. máj 2016

@sissy27 neuhadla si, inak stale sa hras na slovicka, nebola rec o podmienkach, ale ani o poplatkoch a predsa si ich spomenula, takze ak uz spomenies, ze mas urcitu sluzbu bez poplatku, tak je dobre spomenut aj prip. podmienky. - To ako si to napisala je nieco podobne, ako by som ja napisal, ze som v obchode dostal vino bez poplatku ci zadarmo a som spokojny, ale nenapisal by som ze som musel spravit nakup za 100€. - K poslednemu slovu, ja len reagujem na to co napises, odpovedam.

Este k tomu ci nie som obchodny zastupca, tak aby to bolo k teme, som spokojny s FIO aj kvoli tomu, ze sa na nic nehra a nepotrebuje si robit reklamu ako ine banky, lacnymi akciami, trikmi, teda 20€ za zalozenie uctu, 20€ za privedenie klienta a ked si nazbieraju dostatocny pocet, zmenia podmienky, navyse napr. mbank meni podmienky tak casto, ze je v tom az chaos.

Doplnim k tym odmenam, ak chce niekto ucet vo FIO uplne zadarmo, tak si moze otvorit ucet v mbank ci zuno ked je akcia a nasledne ucet tam zrusit, bude dost na zalohu do FIO aj sa nieco zvysi.

matka86
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamer8
16. máj 2016

@matka86 len pozor na tu akciu mbank, daju 20€, ale ak nebudete plnit podmienky, kazdy mesiac je poplatok 1€, takze ak na to zabudnete a nebudete sledovat emaily, tak sa vam mozno pripomenie az upomienka, ked sa dostanete do minusu. Ak chcete tu akciu vyuzit, tak bud je nutne aktivne vyuzivat ucet, alebo kartu zablokovat v IB, prip. zrusit ucet.

matka86
16. máj 2016
Používateľ matka86 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matka86.

Dobry postreh 😉 ja som to nejako extra neštudovala... Ale neviem, či tie podmienky platia aj keď ide človek cez tie kupony... treba si to zistiť, ak niekto bude mať záujem.

dreamer8
16. máj 2016

@matka86 Su to podmienky k osobnemu uctu, takze ano, podmienky su viazane na kartu, takze po zablokovani karty zostava ucet bezplatny, tak to spravili aby mohli nadalej v reklamach uvadzat, ze vedenie uctu je a zostane zadarmo, ale vedenie platobnej karty nie je, co si mnohi nevsimnu (podla mna je to taky odrb, minimalne vsak zavadzanie v reklame, kedze ucet bez karty je prakticky nepouzitelny).

Aj preto som vyssie spominal podmienky, clovek ma nieco zadarmo, po case na podmienky zabudne, pride bud dieta, alebo strati pracu, dovrsi urcity vek a zrazu si zacnu uctovat mesacne poplatky, v horsom pripade si to clovek nevsimne a dostane sa do minusu, co moze neskor znamenat problemy napr. pri vybaveni hypoteky ci pozicky - a nie len v danej banke, kedze tie si informacie predavaju, takze ziadne podmienky = ziadne starosti.

Tiez si dajte pozor na sutaze, napr. Raiffeisen ma vela sutazi, zdanlivo o peniaze, ale vyzaduje sa zalozenie uctu pri prevzati vyhry, takze si musite aktivovat ucet za 4€ mesacne aby vam vyplatili vyhru.

janci27
16. aug 2016

@matka86 my sme z CSOB odisli a uz by som si tam nezalozila ucet nikdy a v mBank som nedavno zrusila ucet tiez kvoli zmenam v podmienkach, ktore boli dost nevyhodne. Mam teraz novo zalozeny ucet vo Fio banke, ktory je teraz pre mna momentalne najvyhodnejsi ako vedlajsi ucet.

ypsilonko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dreamer8
3. nov 2016

@ypsilonko kolko ti zaplatili za tento zavadzajuci, reklamny clanok? Paradoxne viac uskodi mBank ako pomoze, ked je vsade "zadarmo a navzdy", to sme tu uz mali, no tie podmienky su dobre skryte a ti ktori si to nevsimnu a neoveria sa budu hnevat na mBank a nie na ypsilonka. Ak to ma byt porovnanie, ocakaval by som nejake tabulky, vyhody a nevyhody roznych bank, no tam sa pise len o mBank, o Fio je tam 1 veta a dalsie banky tam nie su spomenute vobec, aj ked minimalne jedna dalsia ma podobne sluzby ako mBank, teda ucet zdarma pri splneni istych podmienok.

janci27
3. nov 2016

Presne tak, clanok od @ypsilonko nie je velmi objektivny. Tiez mi zavana reklamou. Ja som z mBank odisla prave kvoli ich zmenam v podmienkach. Navonok sa tvaria, ze su zdarma, ale ked si precitate lepsie podmienky, tak rozhodne nie su. Zmenila som na Fio a najlepsie co som mohla urobit!!!

anka32
Odpoveď bola odstránená
Zobraz