Učenie psa hygienickým návykom

27. dec 2021

Ahojte ako dlho vam trvalo naucit psika vykonávať potrebu vonku?Mam 10tyzdnove steniatko. Vie sa pekne trafiť na podlozku a ked sa napapa a zobudí hneď ho beriem vonku. Niekedy sa mu to podari a pekne sa vypiska vonku, inokedy vonku nic a radšej cura na podlozku doma😀 Popripade mi prosim dajte rady ako ho naucit vykonavat potrebu vonku. 🙂Dakujeeem pekne 🐶🐶🐶

lenuska9999
27. dec 2021

My sme podložku nepoužívali vôbec. Aby si nebol istý, že tam bude čurat a vonku nemusí. Proste doma sa necura. Ak sa vycural, namocila som do toho noviny a dostal po cumaku. Nie žeby som ho nejak trieskala, len takú aby vedel, že sa to nemá. A vonku sme stále nosili pamlski. Chodili sme na prechádzky aj na 4 hodiny, Proste dokým sa nevycural a keď vykonal potrebu dostal pamlsku ako pochvalu. Rýchlo pochopil, že vonku sa chodí curat a tesil sa na pamlski. Inak s takým malým šteniatkom treba chodiť častejšie vonku, ešte nemá taký vytrenovany močový mechúr.

jankaovecka
27. dec 2021

Na podlozku stena neuc, rovno ho ber von. S podlozkou su len problemy. A uz vobec nenamacaj noviny a nedavaj mu s nimi po cumaku🤦‍♀️
Celkovo nepouzivaj noviny vobec. Ja sa stale nestacim cudovat, preco maju ludia tendenciu pouzivat noviny ako vychovny prostriedok. Je to nefunkcna metoda este z dob dinosaurov...
A tiez nerozumiem potrebe pouzivat podlozku a ospravedlnovat tak svoju lenivost...

michaela789
28. dec 2021

Tieto podložky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ veď sa to úplne míňa s úmyslom... Chcem naučiť psa chodiť VON, tak mu dám k dispozícii podložku na curanie VNÚTRI??? neuč ho na to...
Každé dve hodiny zobrať von, či jedol alebo nie.... Vonku sa ti automaticky inštinktívne vycika, pochváľ ho a takto stále dokola. Rýchlo pochopí, že vonku = dobre.... Nášmu trvalo cca 2 týždne a bol úplne spoľahlivý, doma nespinil nikdy pokiaľ, samozrejme, bol doma niekto kto ho mohol vziať von. Stalo sa asi 2x že bol taky malý sám doma a stala sa nehoda. A to už aj na takom malom psovi bolo vidno tú hanbu, že vedel, že urobil čo nemal.

autor
28. dec 2021

Steniatko bolo tak učené doma, tak som to zatial nemenila. Určite nepoužívam noviny ani ziadne tresty, vonku ho odmením a chodíme s nim dost casto kazde dve tri hodiny. skúsim teda pomaly podložky zrušiť. Ja som mala steniatko pred 15 rokmi, takže som ani nevedela, ze ho ucit na podlozku nie je ok. Ďakujem 😊

jankaovecka
28. dec 2021

Autorka, hned teraz sa zdvihni a podlozku odloz niekam so skrine😀 nemusis pomaly zacat! Vzdy ked sa maly pohra, pospi a naje a vlastne uplne stale ako s malym deckon ho brat von. On sa rychlo nauci, aj sa nauci prespat celu noc. Drzim palce🙂

alanko20
28. dec 2021

Cez víkendy som chodila často von, keď si vonku urobí potrebu, dajte odmenu, pamlsok, zakaždým. Keď sa vyciká doma, utrieť aj dezinfekčným prostriedkom, aby psík necítil svoje pachy. Trvalo to cca mesiac

alazala
28. dec 2021

Nepoužívaj podložku. Chod so psíkom von vzdy hneď keď sa zobudí, po jedle a po hre. Čím menšie šteniatko tým častejšie, orientačne toľko hodín by mali vydržať koľko má mesiacov. Teda v 10tich týždňoch musíš s nim ísť von aj každú hodinu. Najdôležitejšie je, že nielen vypustís von ale musíš ho pozorovať a keď urobí čo má veľa chváliť a odmeniť pamlskom. Jasné, že "nehoda" sa stane aj doma, ale vtedy absolútne nekomentuj! Musí vnímať ten rozdiel, že von ho chváliš a dnu nič. A hlavne predchádzať tomu aby to urobil dnu, teda venčiť čím častejšie. Na noc odporúčam klietku, ale to má tiež pravidlá - tam nesmie byť nehoda, čiže keď sa zobudí, hneď musí ísť von. Bude to trvať tak 4 mesiace, držím palce!

autor
28. dec 2021

@jankaovecka anooo, uz je vyhodena😀 robim to stale,ked sa napapa a zobudi, dnes zatial bez nehody 👍

autor
28. dec 2021

@alazala chodim aj v noci, citim sa uz ako na materskej,ked vstavam aj 4x 😀

alazala
28. dec 2021

Jj presne tak 😊 ale bude to trvať kratšie ako na materskej, neboj 😄

autor
29. dec 2021

@alazala 🤣🤣🤣 snad