Tykanie - vykanie

narciska3
1. jún 2023

Ahojte, precitala som si zasady navrhovania tykania. Ale ako je to v pripade, ze je muz na vyssej pozicii (pracujuci v inej firme ako ja, je na pozicii riaditela). Ja zena, pracujuca v inej firme ako on, na referentskej pozicii. Pozname sa, lebo chodi na jednania za sefom. Rozumieme si uz roky rokuce a vykame si. Aj v tomto pripade by mala navrhnut tykanie zena? Dakujem.

tosomja
1. jún 2023

@narciska3 pokiaľ nie je tvoj nadriadený, tak môžeš. Veď ani kolegovia nie ste.

gansi
1. jún 2023

@narciska3 tykanie navrhujes ty

dkethe
1. jún 2023

Zena 🙂

zuzubb007
1. jún 2023

Jasne musis navrhnut ty

zic
2. jún 2023

No, nevidim to tak jednoznacne... Ak by sa to malo odohrat na pode vasej firmy, teda je to biznis... a tam je on ako keby rovnocenny partner tvojho sefa, tym padom by som skor tipoval, ze on navrhuje... Ak by ste boli na dovolenke alebo v bare, tak jasne, ze ty...
Zoberte si priklad, ze pride "delegacia" na jednanie do firmy, hlavouni a sekretarka by navrhovala tykanie tymto ludom... Podla mna je to stale podla business protokolu...

katrinka8
2. jún 2023

Podľa toho, pri akej príležitosti, ako píše @zic

narciska3
autor
2. jún 2023

@zic suhlasim, tiez to nevidim jednoznacne. Vnimam, ze je na vyssej pozicii, aj ked v inej firme, preto si myslim, ze by mal tykanie navrhnut on. Obcas ma oslovi menom, medzi 4 ocami, ale vzdy spolu so slovom 'pani'. Vekovy rozdiel mame asi 5 rokov, je starsi.

sheila121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sheila121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
abdn16
2. jún 2023

Tykanie navrhuje zena muzovi. Na pracovisku nadriadeny podriadenej... Takze smelo do toho.

vroni
2. jún 2023

Pokiaľ nie je tvoj nadriadený a ani obchodný partner tvojho nadriadeného, navrhuje tykanie žena. Aj 20 ročná zabicka starcovi nad hrobom. Vždy žena. Ze je o päť rokov starší a riaditeľom vo firme, s ktorou nič nemáš je úplne irelevantné. Navrhuješ ty.