Tyčový vysávač 2v1

conspi
11. nov 2018

Viete mi prosím nejaký odporučiť? Neviem sa rozhodnúť medzi Rowenta clean and stream a Philips AquaPro. Koberce nemám ale mám psa a malé dieťa atopika. A tiež iba necelých 50 kg a slabé ruky 😂 ďakujem za rady 🙂

lenkusik
11. nov 2018

My sme pred týždňom kúpili Elektrolux 2in1 aninal care. Veľká spokojnosť má silnejší ťah a filter na chlpy. Špeciálne 2 kefy veľkú a malú na malý vysávač s rotačnou kefou a nozami na čistenie kefy nezamotavaju sa tam vlasy a chlpy. Máme dáma 2 mačky mainky dlhosrste a keď sa klpcia chlpy sú všade. Je ľahký a má otocnu kefu o 180 stupňov. Vysávače s ním aj 10 ročná dcéra ide veľmi ľahúčko a povysávať všetko. Je iba ako pomocník na sobotné upratovanie nevydrží dlho cca 30 min. Nabíja sa 4 hodiny.

conspi
autor
11. nov 2018

@lenkusik ďakujem za odpoveď. Toto ale nie je to čo hľadám. Potrebujem niečo čo bude hneď aj zmývať nakoľko to robím každý deň a časovo je to dosť náročné keďže môj syn vyžaduje neustále pozornosť. Ale veľmi ďakujem za ochotu 🙂

lejka01
11. nov 2018

Ja mam Phillips Aqua pro a aj psa 😀...chlpy, vlasy a prach to povysava super, ale vacsie omrvinky vypluva co je na h...., stale musim cistit filter...co sa tyka zmyvania 2v1 je to super hlavne ked chcem horne poschodie dat rychlo doporiadku ked mi niekto maleho dole strazi...je lahky, schody s nim vysacam tiez...ale takto by som to zhrnula: ked sa pokazi tak sa urcite vratim spat k Rowente a klasickemu zmyvaniu / spodok aj tak vzdy zmyvam normalne ked maly spi/....Rowentu som mala predtym a vysavala ovela lepsie

lenkusik
11. nov 2018

Videla som v akcii viacero vysavacou čo aj zmyvaju no nebolo to ono. Tiež som nad tým rozmýšľala no nepozmyva to poriadne skôr to rozmaze. Vydrží to malo a kvalitné sú veľmi drahé. Bavila som sa aj s chovatelkami veľkých staníc mačiek a tiež mi to vraveli tak som volila aspoň nech to povysáva a keď to robím každý deň (zakaždým keď vidím chlpy a bordel z podstielky) nie je potrebné to zmyvat. Držím palce nech vyberiete dobrý.

conspi
autor
11. nov 2018

@lejka01 Rowenta má aj ten clean and stream ale vraj je veľmi ťažká :-/ mňa to klasické zmývanie už fakt nebaví... Povysávam a aj tak mi mop nechá všade chlpy

conspi
autor
11. nov 2018

@lenkusik ďakujem. Úprimne rada do toho zainvestujem ak mi to uľahčí každodennú prácu. 🙂

mk17
11. nov 2018

Ahoj,
https://www.alza.sk/philips-powerpro-aqua-duo-r...
https://www.alza.sk/rowenta-cleansteam-recenzia
skus kuknut.
Ja som sa tiez rozhodovala a idem si kupit Philips.
Podla mna klasicke poriadne umytie podlahy to nenahradi ale myslim si ze bude treba umyvat menej casto a do tej nadrzky budem davat napr. trochu sanitolu...

lejka01
12. nov 2018

@conspi rowentu som mala ale len klasiku ale z tej najdrahsej rady a bola sice tazsia ako philips ale vykonnejsia...hmmmm co sa chlpov tyka podla mna rovnako ti necha aj philips...aj ked s tym zmyvam tak aj tak povysavam najprv samostatne radsej 😂...na nervy som z toho nasho psa 😂

conspi
autor
12. nov 2018

@lejka01 to teda aj ja 😂 hlavne kôli tomu, že syn je atopik a zatiaľ neviem čo mu vadí no nechcem sa ho vzdať. Hľadám riešenia. Aj on je pre nás ako naše dieťa...

conspi
autor
12. nov 2018

@mk17 idem to pozrieť 🙂 ďakujem

mechurik
12. nov 2018

Neni nad nornalny klasicky 2000watovy vysavac lebo ak je v rodine alergia a pes ziaden tycovy mixer vam nepomoze...my sme po velmi drahom bosh kupili aj tak normalny vreckovy fakt stale sa musi nabijat a povysava to fakt len reklamne veci🙂

mechurik
12. nov 2018

Teda nie mixer ale vysavac🙂))

lejka01
12. nov 2018

@conspi ano aj nas psik je ako nase dieta...no len toto dieta ma vytaca tymi jeho chlpamy😂.na poschodi najviac ide roboticky a na dolnom teda bud tycovy a aj klasicky...mozno by som na tvojom mieste skusila tu parnu rowentu lebo teda philips je taky o nicom

bagerka
12. nov 2018

Ja som ho kúpila presne preto, lebo nenávidím umývať podlahu. Máme normálny vysávač od bosh-teda ten pre zvieracie chlpi, aj keď zvieratko už nemáme. Ten tyčový používam ako taký doplnkový, najprv povysavam s normálnym a potom keď malý (5mesiacov) sa plazí po zemi a slinky necháva, mám tento po ruke a prebehnem to s ním. Včera som práve testovala, ako to podlah7 necháva custu-a ozaj super, keď som prešla podlahu obrúskom, úplne cistucky obrázok zostal. No k tej vahe-samostatný bez umývanie sa obsluhuje super, no s tou násadkou na umývanie mám čo robit-ja mám 65kg ☺ takže aj tak používam mop, ale menej

conspi
autor
12. nov 2018

No uvidíme k čomu sa dostanem 😂 pôjdem to vyskúšať hlavne chytiť do ruky lebo ja fakt nevládzem 🤣 ale tiež ma to viac ťahá k tej Rowente len tá váha 😂

bozzie
12. nov 2018

Moja svagrina ma ten philips a velmi si tiez pochvaluje. Avsak na velkych plochach pri umyvani trochu ostavaju smuhy ale inak ze fajn 🙂