Tvorba melódie

8. dec 2022

Zdravím, chcela by som vytvoriť svoju vlastnú pesničku. Text už mám, ale bohužiaľ sa mi nedarí vytvoriť žiadnu melódiu, ktorá by sa k tomu textu hodila. Je tu prosím vás niekto, kto sa do toho vyzná a pomohol mi s tým trochu?

moonlight1210
8. dec 2022

Existuju programy na tvorbu hudby (cenu zial neviem), kde mas plno vzoriek zvukov od nastrojov po hlasy.

A mozes sa s nimi hrat. Zacnes beatmi, urcis tempo a rytmus a zacnes na to nadstavovat melodiu, ktora bude taka zakladna, podmaz. To potom doplnis melodiou, ktora uz bude vlastne nosna, doprevadza text. Mozes to este vysperkovat roznymi zvukmi, efektami, ktore tiez tie programy ponukaju.

Spociatku sa s tym budes len tak hrat, skusat. Podari sa ti vytvorit kratke lubive skladbicky v trvani 10-20-30 sekund. Postupne zistis, ako vytvorit kompaktnejsi celok, ktory nie je prilis jednoduchy a repetitivny.

Tieto programy umoznuju ludom, co maju predstavu o melodii/piesni, maju hudobny sluch, ale nedokazu hrat na ziaden nastroj (a nemaju priestor a cas sa na nejaky teraz zacat ucit), vytvorit cele skladby. A kolke su velmi dobre.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
8. dec 2022

@moonlight1210 Lenže ja už jednu takú aplikáciu mám a akosi sa mi to zatiaľ nedarí... Existuje možnosť si niekoho zaplatiť, aby mi to spravil? Ako pozerám nejaké pesničky, tak väčšinou tie melódie robí niekto iný a nie ten, čo spieva...

beatrixx1525
8. dec 2022

A čo konkrétne s tou pesničkou chceš ďalej robiť? Chceš v nej na niečo hrať, niečo zaspievať? Lebo ak len napíšeš text a o všetko ostatné sa postará niekto iný tak to nie je tvoja pesnička. Napíš mi, možno sa na to s chlapcami pozrieme

moonlight1210
8. dec 2022

To je tiez mozne, ze skladatel si da melodiu otextovat a textar zas text zhudobnit. Take spoluprace su.

Neviem, aku mas predstavu, co by to mala byt za melodia.
Nieco na styl Cirova, Smatanova, ci Kristina Pelakova? Alebo nieco rychlejsie, melodickejsie? Viac house, alebo pop? Viac snove, meditativne, alebo nieco hard?

Podla toho vyhladaj na youtube, spotify, atd. autora, ktory sa ti paci a oslov ho so ziadostou o spolupracu.
Kazdy tam ma mail pre taketo pracovne zalezitosti.

autor
8. dec 2022

@moonlight1210 Ten text je taký trochu smutnejší, tak asi niečo na ten štýl... Predstavujem si tam napríklad klavír, ale nevieš ešte naisto. Skúsim asi niekoho nájsť teda