Tvoja radosť ich bolesť a strach
Som veľmi rada že naše mesto už 2 rok namiesto ohňostroja daruje peniaze na útulok pre zvieratka. Niektorý si neuvedomujú že je to pre zvieratá smrteľne nebezpečne. Budú to robiť. Aj ak to nedáva žiaden zmysel.
@alickapusinka keby to tak bolo vsade. mali sme kedysi psikov, a teda niekto sa na silvwstra zabava, ale zvierat a aj ich majitelia s nimi trpia.
pre psa sme vzdy kupovali tie sedativa, no az take zazraky to neurobilo, vzdy trpela aj tak, chvos t medzi nohami, prikrcena, roztrasena, nenormalny stres.
Nas pes a macky su pocas ohnostrojov v pohode, pes chce dokonca ten ohnostroj nahanat, ale tych volne zijucich zvierat je mi ozaj luto. Aj tych vystrasenych domacich zvierat samozrejme.
U nas robia laserovu.šou miesto rodinneho ohnostroja a je to super
radšej doma povedzte vaším pubertálnym spratkom nech neráchajú pirátov či jak sa to volá, žiadny vizuálny zážitok ale buchne to ako delo 👎
Radšej laserova show ako hlupy ohnostroj .. je to krasne, ale co z toho ? Smrad, znecistené ovzdusie a strach .. a kolko laikov prislo o zdravie ak nie o zivot ..
@zuzanka.zuzu pokial sa nezakaze predaj, tak to tie dute gebule budu kupovat a trieskat nadalej, gule im odrezat
Nová legislatíva hovorí o zákaze petárd, ktorých hlavným efektom je hluk. Zároveň spresňuje čas používania ostatnej zábavnej pyrotechniky, a to 31. decembra od 18:00 do 24:00 a 1. januára od polnoci do 2:00.
Používať sa bude môcť na miestach minimálne 250 metrov od nemocníc, liečební, hospicov, domovov ošetrovateľskej starostlivosti, zariadení sociálnych služieb, karanténnych staníc, útulkov a záchranných centier pre zvieratá, veterinárnych kliník s časťou na hospitalizáciu zvierat či zoologických záhrad alebo zariadení na záchranu chránených živočíchov.
Poslanci tiež k zákonu schválili pozmeňujúce návrhy. Predávať pyrotechniku v samoobslužných predajniach, ktoré nie sú na to určené, sa zakáže. Výnimku tvorí predaj výrobkov kategórie F1. Zákon tiež upravuje, aby si spotrebitelia mohli kúpiť pyrotechniku, ktorým ju obec umožnila použiť, aj mimo vyhradeného obdobia.
Upravuje sa i proces povoľovania vykonania ohňostroja, aby nebol administratívne a časovo náročný. Používať sa má aj v prípade ohňostrojných prác s pyrotechnickými výrobkami kategórie F4 a T2.
problem su tu aj ludia moji rodicia trpia, moje deti trpia moji stari rodicia trpia, manzel dostal vonku skoro infarkt lebo mu to hodili pri hlavu....
Súhlasím s tebou a mnohé mestá už prešli na iné spôsoby. A zmenil sa v tomto smere aj zákon.
hm tuna v piestanoch stale buchaju...
Pokutovať tých, čo po sebe neupracú je náročné. Tiež to platí pre tých, čo nedodržiavajú časové obmedzenie. A keď bude chcieť zdravotka uhradiť platby za ošetrenie zranení, zas sa budú ľudia sťažovať, ako sa o nich štát nestará. Mne príde najefektívnejšie úplne zakázať súkromné používanie pytotechniky - je z toho beztak len hluk, bordel a zranenia. Keď už nech sa spraví jeden ohňostroj v rámci mesta... ale aj tam je budúcnosť asi v iných formách svetelných show.
@fauko áno vážne mali sme hlasovanie anketu a viac ako 80% chcela aby dal peniaze na útulok pre zvieratka ako zbytočne ohnostroj.
Bohuzial proti dementom sa neda nic robit, mame domace zvierat, ovecky, kozicky.. a to si neviete predstavit. Byvame v chatovej oblasti.. tu zacnu rachat turisti ohnostroje ci je silvester, ci je leto, zima.. vsetko jednao.. zakazane nezakazane.. nikto im nic.. zvery vyplasene. Na silvestra moj pes sa ide zblaznit, ale aspon ho zavriem doma. ale osttne zvierata chudence maju stres (a to je tu hned les, kopa divej zveri...). Takto nam prve leto co sme doniesli stena jeden chatar pustil ohnostroj rovno do dvora a psa som nevedela najst do druheho dna.. ja by som im tie rachetle do zadku napchala a zapalila...
Nic na to nie je ani uzasne ani krasne.. smrad, bordel a hurhaj. Vo vacsine pripadov v roznych lokalitach ani vyhlad na to riadny nie je... vypustia raketu a kvoli stromom/domom a pod. uz nevidia z toho nic...
Pravda. Mohli by zrusit predaj pyrotechniky. Ešte strašnejšie to je v Tatrách a v podobných prírodných oblastiach.