Túžba po dieťatku. Už zasa?

kafedame
12. jún 2014

Ahojte,som mamina 2 detí,ktoré sme s manželom aj plánovali.Ked sa nám narodila dcérka,boli sme rozhodnutí,že ked trošku podrastie,tak sa budeme snažiť,aby mala súrodenca.Tak sa aj stalo,ked mala 3.5 roka,narodil sa nám synček 🙂 .Bola som šťastná,spokojná,že máme zdravé deti,mám chlapca aj dievča,a myslela som si,že tá etapa plánovania rodiny sa u mňa skončí.Ale...môj problém je v tom,že ked vidím ženy s bruškom,alebo malinké novorodeniatka,bábatká-zase cítim tú túžbu,mať dalšie dieťatko,chýba mi to bruško,tehulkovanie... 😅 Môj manžel o 3.dieťatku už nechce ani počuť,hovorí,že 2 stačia a aj ja som si toho vedomá.Ale neviem,kedy ma to už prejde,tá túžba.Máte niektorá tiež takéto pocity? Alebo si myslíte,že raz budeme mať ešte jedno bábo,a preto to takto cítim? 😕 Dakujem za každú odpoved 🙂 .

janickacrazy
12. jún 2014

@kafedame Myslim, ze je to normalne, aspon u mna je to tak vzdy, ked jedno dietatko je uz vacsie a samostatnejsie tak ma prepadne tuzba po takom malom peknom uzlicku, po prvom synovi som velmi chcela druhe, ale moj ex nechcel, tak som nastupila do prace, tam ma to nejako preslo, prisli povinnosti, nova praca, novi ludia...nakoniec sa nas vztah rozpadol a preto mam aj medzi detmi taky velky vekovy rozdiel. Teraz ma druhy syn 3 roky a tiez je tu na jednej strane tuzba po dalsom a na druhej rozum, ci si to mozeme dovolit financne, ze mame len jednu detsku izbu, hypoteku platit, atd. Asi som ti moc neporadila, co? Mozno ak by si sla do prace tak ta ta tuzba trocha aspon na cas prejde a mozno neskor aj manzel bude chciet, uvidis. 🙂

kafedame
autor
12. jún 2014

No práve o to ide aj v mojom prípade,že srdce by chcelo ale rozum už nie! Ale aspoň viem,že nie som sama,ktorá má tieto pocity 😅

anika
12. jún 2014

Ani nevies ,ako ti rozumiem, tiez sa s tymto pocitom pasujem a doma to nema odozvu 😢

klincek
12. jún 2014

@kafedame podla mna to prejde najneskor ked nastupis do prace. budes mat tolko povinnosti, ze si uz ani nespomenies. jasne, mozem sa mylit 😉..znama ma 5 deti a len tie posledne 3 su planovane (ano, naozaj! 😀). a vyzera to tak, ze sa vo velkej rodine nasla. kazdy sme iny a nieco ine nas naplna.
ja to mam tak, ze som chcela dve, tie aj mam a "projekt deti" uzatvaram. ale tiez si rada popestujem babatko, je to taky hrejivy pocit🙂

lulu369
12. jún 2014

@kafedame Ahoj, aj my sme s manželom plánovali 2 detičky (máme 5. ročnú dcérku a 2 ročného synčeka). 3 bábo sme neplánovali ani náhodou. No počas tehotenstva so synčekom som ani neviem prečo až priveľmi túžila po druhej dcérke, že keď som sa dozvedela, že budeme mať chlapčeka bola som sklamaná (no dnes keď si na to spomeniem mám výčitky svedomia, lebo synčeka milujem nadovšeko aj s dcérkou). No túžba po druhej dcérke ostala a stále je 🙂 Ani neviem ako sa to všetko zomlelo, no v januári som prestala dojčiť synčeka a čakala kedy príde mrcha, že si pôjdem k doktorovi predpísať HAK. Menzes prišiel, no v čase keď som už bola tehotná...S manželom sme uvažovali o potrate, no nakoniec prišiel za mnou manžel a povedal, že si drobčeka necháme a dokonca na cca 60 - 70% to bude dievčatko 🙂

ttctwins
12. jún 2014

@kafedame - srdcu nerozkazes 😉 Ale na dietatko treba vzdy dvoch... preberte to este par krat s manzelom... vacsina predstava snazilkovania dost nadchne 😀

k_a_j_k_a
12. jún 2014

@kafedame ahoj, ja mam ten isty problem a nejako to nechce odist. ale zatial sa mi dari "bojovat" s tym, lebo chodim do prace, chcem mat motorku, deti su uz samostanejsie a velke, uz mam svoj vek, mame len jednu detsku, 4miestne auto, hypo a pod 🙂 tych rozumovych dovodov sa najde dost. ale srdce zatial pisti po dalsom babatku a nie len moje ale aj MM 🙂

@klincek tomu, ze to prejde, ked nastupi do prace, by som moc neverila. mna to intenzivne chytilo az potom 😀

klincek
12. jún 2014

@k_a_j_k_a ved vravim, mozem sa mylit 😅.
@kafedame
dievcata, a keby ste si predstavili, ze to budu dvojicky..ani tak to neprejde? 😀

siska53
12. jún 2014

@kafedame ja som v tej istej situacii,tiez mame parik,len 2r.rozdiel a opacne poradie ako vy. Tiez som to brala tak,ze 2 stacia, tretie som az tak v plane nemala,len,ze keby nahodou,tak neva.. No po sestonedeli sa ozvala tuzba a ta nezmizla doteraz,myslela som,ze to kvoli hormonom-dojciacim,tak som,si to nazvala,no nie,stale ma,to mata..
bud to vsak ostane len,ako moja tuzba,alebo sa stane zazrak a stastna nahoda..inak neviem. Ja ani cakat nemozem,pomaly mi 40tka klope na,dvere..
uz to musim brat tak,ze co bude,bude..

siska53
12. jún 2014

@k_a_j_k_a nuz,tvoj aspon chce,moj nie. Aj mne rozum vravi,ze staci,mas dve deti,co je super,ini ani jedno...vravim si,ze je na rade sestra,ktora by chcela,len sa im,nedarilo,teraz ma,novy vztah a uz tiez svoj vek..

havedka
12. jún 2014

@kafedame no poznam to ,aj ja som to zazila po druhom a cakala som dvojicky a bohuzial nedopadlo to dobre,a to som chcela do tretice este dievcatko,teraz mat tento rozum uz nie ,dokonca si myslim ze staci jedno pre radost a dost

kafedame
autor
13. jún 2014

@klincek No,stať sa môže aj to 🙂 .Však o to ide,že ked vidím tehulku a bábenko,vtedy cítim tú tužbu,ale ked sa viacej zamyslím,že môžu byť aj dvojičky,može byť nedajbože aj choré,človek nikdy nevie,čo ho čaká,alebo ,či by som zvládla dalšie tehu už s dvoma deťmi(behať každé ráno do školky,školy,uff),tak vtedy ma to nejak prejde,že takto je to už dobré,3.netreba.To by ma zaujímalo,že keby sme mali aj 3.,tak by som túžila zasa po 4.,5. ? 😅 Alebo prejde ma to niekedy? Stále si dávame pozor,ale keby som raz náhodou ostala tehotná neplánovane,tak by som sa tešila napriek všetkým mojím obavám 😵 .

martija
13. jún 2014

@kafedame my sme planovali dve deticky, ale ja som mala stale este vzadu v hlave,ze niekedy by som to tretie este chcela, prislo,ale necakane, a poviem ti, tri deti a tuzba po dalsom vo mne uplne zabita... viem,ze pokial by som to tretie nemala asi by ma to stale drzalo,ale tym ze prislo a dost necakane, uz po dalsom absolutne netuzim. A to mam troch chlapcov, kazdy sa "posmieva" ze vsak este dievcatko - ale ja uz ani pocut, ani keby mala byt zlatovlaska.......a ti poviem,ak zvladnes dve- zvladnes aj tri, aj financne, oblecko dedia, akurat jogurty nestihame kupovat....😀.. Potom jedine treba zvazit faktor - praca. Ja som doma uz dlho-predlho a som mimo pracovneho trhu tak dlho,ze sa budem bat zaradit a druha vec je prijem, pokial manzel staci s prijmom ja problem nevidim,ak nestihate s jednym platom, tam je to tazsie uz.... ale hold tuzba po dietati je silnejsia ako cokolvek ine....

piacere
13. jún 2014

@kafedame my sme s mužom dlho chceli jedináčika.... no mňa stále nahlodávala myšlienka, že chcem pre malého súrodenca, že ešte niekde "poletuje" dušička, ktorá sa pýta k nám do rodiny 😅 Proste vždy som mala pocit, že nie sme kompletní, že tu niekto chýba, pre koho je pripravené miesto (aj keď sme to rozumom odmietali)....
Druhý malinký bol vymodlený, vyprosený, odležaný (keďže mi od 20tt hrozil potrat a teda nechýbalo veľa, aby mi v tom 20tt tehotenstvo ukončili.... No bobáčik sa držal zubami nechtami).
Teraz sa cítim "kompletne" 😅 Proste moje srdce je spokojné, tretie neplánujeme, nechceme, netúžim, mám taký vnútorný pocit, že už na nás nikto nečaká, že už sa v našej rodine nechce nikto narodiť.... viem, možno to znie ako sci-fi 😀 ale proste po prvom synovi napriek rozumovému odmietaniu som si nevedela rady so srdcom.... Teraz je to už ok 🙂
Čo som tým chcela povedať? 😀 Že ak ťa srdce zvádza na tretie, asi to tak má byť a ak sú ti súdené tri detičky, tak po treťom sa tá túžba uspokojí a nebudeš túžiť po štvrtom, piatom.... Ale každopádne treba zapojiť aj rozum (máme "na to"? uživíme tri deti? sme schopní ponúknuť všetkým trom štandard, ktorý ponúkame teraz dvom? Aspoň u mňa bola aj toto priorita.... a samozrejme partner to musí cítiť tak isto...)
Držím palce 🙂

mejjus
13. jún 2014

@kafedame tiež mám ten pocit....pred rokom by som na to ani len nepomyslela ....u nás to nepripadá ani do úvahy...žial....ale veľmi by som chcela dievčatko 🙂

lujza123
13. jún 2014

@kafedame vies ze ti aj celkom zavidim tu tuzbu po dietatku. Ja som otehotnela neplanovane, mam dievcatko ktore nadovsetko lubim a je mi dost luto ze je jedinacik ale mna pri pomysleni na dalsie dieta chyta panika. Ked vidim tehotne jedine co ma napadne je ze chudatka s tym bruskom v takom teple, ked vidim nejake babo v kocari tak si len predstavujem ako place, ake je to hrozne stale okolo neho behat a zaplavi ma vlna spokojnosti ze ja uz mam doma takeho samostatneho cloviecika....proste ziadne rozplyvanie, tuzba, nadchnutie....len zdesenie....a jednoducho sa neviem prinutit na dalsie dieta

A celkom sa mi paci nazor piacere, myslim ze ked mas tu tuzbu naozaj silnu tak ta niekde to tretie dietatko caka, treba pocuvat svoje srdce

kafedame
autor
13. jún 2014

@martija A vidíš,aj ja sa práve toho obávam,že preto ešte túžim,lebo možno volakde cítim,že to 3.ešte príde.Nieže by som sa netešila,ale práve sú to tie financie,kvôli ktorím už nemôžeme.No presne ako si písala....Minule som sa rozprávala o tom so sestrou,aj ona má 2 deti,že ona ten pocit už nemá,že ona by si si už kúpila radšej nejaké zvieratko. 😅

kafedame
autor
13. jún 2014

@piacere Velmi pekne si to napísala,vôbec to neznie ako sci-fi 🙂 .Toto isté cítim.Ked sa ma niekto opýta,že či 3.nebude?Odpoviem, nie už nebude,tak mám pocit,ako by som klamala samú seba.A ked na to myslím,ako by som niekde v dialke videla ešte nejaké bábatko,ktoré ešte na mňa čaká.Ako si to písala o tej poletujúcej dušičke 😅 A ja som si myslela,že som nejaká čudná,ked mám takéto pocity.Hovorila som o tom aj s manželom.On mi nato povedal,že to može byť aj z toho,že som pred 2 rokmi potratila 8tt ☹ No neviem..Ale čo sa týka toho rozumu,tak jednoznačne nie,sme jednoduchá rodinka,svojím 2 deťom sa snažíme dať ako taký štandard(čo sa dá z jednej výplaty a z materskej,však to každá poznáme ☹ ) Ale nesťažujeme sa,nám stačí aj to málinko,nie sme nároční,hlavné je že sme zvšetci zdraví a ľúbime sa 😵 Clovek nikdy nevie čo ho čaká,tak uvídím,či nám je to daľšie diťatko dopriate alebo nie... 🙂

sashabb
13. jún 2014

@k_a_j_k_a mňa zaujala tvoja veta "uz mam svoj vek" ... to si ako myslela? veď máš IBA 29rokov 😝

k_a_j_k_a
19. jún 2014

@sashabb ja viem 🙂 ale aj to mi pride uz dost 😀

siska53
19. jún 2014

@k_a_j_k_a to nie je vela,ja som,prve porodila v 35 a druhe v 37 🙂)

vejula
19. jún 2014

@kafedame myslím, že je to celkom prirodzené pre mnoho žien 🙂 Asi také nastavenie od prírody.... Niektoré ženy maju silnejšie to racio a tu tužbu po sebarealizacii, že to jednoducho prevýši nad tou tužbou po deťoch a iné maju zas omnoho silnejšie to materinské volanie a tužba po dalších deťoch prevládne nad tužbou po vlastnej realizácii či kariere. Preblém je ked sa partneri nezhodnu a maju odlišné predstavy o živote, asi ako u vas... Sama neviem ako by som zvládala, keby mi manžel po druhom dieťaťa povedal že dosť.

babula
15. júl 2014

Ahojte.som rada ze je tu tato tema.lebo ja mam dvoch chlapcov 4,5 a 3 roky a hoci som druhykrat otehotnela ked mal prvy syn len 11 mes ale planovane tak ma to zas chyta.u nas su tiez tie rozumno financne dovody nemat uz dieta.potebovali by sme vacsie byvanie ale ja mam zo seba pocit ze bez toho tretieho ako keby som nemala naplnit svoj zivot.velmi by som tuzila mat este jedno aj keby bol znovu chlapcek ale viem ze sa musim zaradit do prace lebo potom to uz bude velmi tazke...

kafedame
autor
15. júl 2014

@babula Ahoj,a čo na to hovorí tvoj manžel? On by prijal ešte jedno bábo?

babula
15. júl 2014

@kafedame povedal ze ano ale len do vacsieho byvania..a to nebide asi take lahke...

kafedame
autor
15. júl 2014

@babula No,však to,že darmo srdce chce ale rozum nedovolí ☹ U nás je to tak,že manžel už nechce vôbec,ja by som chcela,ale viem,že finančne by sme to už nezvládli.Niekto poviem,však vychovala si 2,vychováš aj 3.,hej ale,to malé raz pôjde aj do škôlky,školy,to je už finančne náročnejšie,školiť,obliekať 3 deti.A zase nechcem,aby žili moje deti v biede. 😒

dannizeta
15. júl 2014

My máme 3r. syna a 1 r. dcérku a ešte jedno by sme chceli,dve deti sa nám zdá málo a tri je akurát. 😀 Ale nie teraz hneď. Už mi to doma lezie na mozog..ale nechávam to na Pána Boha, antikoncepciu totiž neuznávam- ZATIAĽ! 😀 😀

drimonna
7. dec 2018

@kafedame Ja mám 14 onedlho 15 a už rozmýšľam o deťoch 😂😂😂 O ich menách, čo ich naučím,atď :D A to ešte mám čas...