Túžba po dieťati bez partnera

19. nov 2019

Ked som si myslela,ze sa mi to nikdy nestane stalo sa. Zacala som citit,ze nastal moj cas. Lenze je v tom velke ALE. V mojej rodine mame problemy a musim sa starat o oboch rodicov. Mam sice skoropriatela ale ten dieta nechce a viem,ze ani nebude chciet. Mam uz 33 rokov a nemam staleho partnera. Pracu mam ako taku,byvat mam kde ale nemam s kym si spravit dieta. Radsej by som to chcela aby som bola len ja a dieta nik iny. Co mam robit.
Rodina mi vravi,ze som egoisticka a sebecka a o dieta by som sa nevedela postarat. Moj priatel o dietati pocut nechce.

lenicka777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veto2
19. nov 2019

Asi by som chvilku este pockala a nasla si priatela ktory deti chce. Myslim si ze byt sama s babatkom je velmi narocne aj ked teba nepoznam mozno by si to lahko zvladla. Pre mna osobne by to bolo narocne.

veronikaszabova
19. nov 2019

@lenicka777 "skoropriatel"... asi preto. Pise, ze nema staleho partnera.

lenicka777
19. nov 2019

Tak potom len nájsť priatela,ktorému bude na tebe záležať a bude chciet mat s tebou deti 🙂 prípadne umelé oplodnenie ?

renatka1985
19. nov 2019

nestracat cas s muzom, ktory nie je plnohodnotnym partnerom a hladat takeho, ktory bude mat rovnake tuzby ako ty - a to sa netyka len dietata.

sissy27
19. nov 2019

ako úplne prvé by som vymenila kamaráta s výhodami za normálny vzťah, v ktorom obaja budete mať obaja ak nie rovnaké, tak aspoň veľmi podobné priority.
A byť cielene osamelou matkou - áno, je to sebecké. Dieťa sa skôr či neskôr bude pýtať, pátrať, porovnávať sa s kamarátmi, ktorí majú mamu aj otca a čo mu povieš? Vieš miláčik, keď chce niekto psíka, tak ide a kúpi si, ja som chcela dieťatko, tak som si zohnala.
Samozrejme veľa vzťahov sa rozpadáva, rodičia stratia záujem o svoje deti, všeličo sa stáva - ale to sú veci, ktoré proste prinesie život. A samozrejme nie je to jednoduché byť single mama ani po finančnej a časovej stránke, naviac sama priznávaš, že máš prácu "ako-takú" - takže nič moc. A aj o ten "aký-taký" príjem na dosť prídeš, pomôcť ti asi veľmi nemá kto... Takže by ste pravdepodobne žili s dieťaťom nie úplne ideálne.

lucinka1988
19. nov 2019

Skoropriatela by som pustila k vode a nasla si partnera, ktorý dieta chce. Nemáš na čo cakat, je to Tvoj život a bola by veľká škoda ho premrhať s niekym, kto ma úplne iné predstavy o živote. Vychovávať dieta sama toez nie je podľa mna dobrý nápad, nejde až tak o to, že by to bolo pre Teba náročné, ale dieta by podľa mna malo mat kompletnú rodinu, aspoň pokial to vies ovplyvniť...

lula313
19. nov 2019

Kolegyňa mala tvoj vek, keď si spravila dieťa s jej ex, lebo inu sancu mat dieta už nevidela.. Par mesiacov po narodenia dňa odisla byvat k mame, on bol fakt len inseminátor. Tá jej však pomaha, ono ani ja si neviem predstavit, byt na všetko sama

terezka1947
19. nov 2019

Pripravujes sa o moznost noveho,potencialne perspektivneho vztahu,ked si s priatelom,kt.nema buducnost. Ukonci to a ver,ze sa vela veci vyriesi

lenicka777
19. nov 2019

@lula313 :D inseminator 😂

acrobaleno
19. nov 2019

Tu ide autorke iba o dieťa alebo o normálny vzťah + dieťa? Lebo ak ide o to prvé, tak to má možností a možností 😂

lula313
19. nov 2019

@lenicka777 no v jej prípade to tak bolo. Podľa mna ho ani moc rada nemala, ale mal dobrú pozíciu/plat, čiže mala istotu, že keď to nevyjde, bude aspoň dobre vyzivne

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
clodika22
19. nov 2019

Tak potom nechápem, načo si s takým chlapom, ktorý je tvoj iba "skoropriateľ" a ktorý nechce vôbec deti. Radšej by som ten vzťah ukončila a hľadala si chlapa, ktorý si chce založiť rodinu. To, že všetci na teba hovoria, že sa nebudeš vedieť postarať, tak to nepočúvaj. Každý sa vie, keď to dieťatko je už na svete a keď ho žena vynosí.

h2
19. nov 2019

Ach, no, máš to ťažké, nie len, že si egoistická, ale ešte k tomu si aj sebecká? Ani neviem, čo z toho je horšie. 😁😁😁 (Neuraz sa, to bol len humor.)

lyci
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. nov 2019

Pretoze ja som deti tiez nechcela ale teraz ma chitila tuzba mat vlastne dieta. On mi stale vravi,ze nemame ho ako uzivit pricom obaja pracujeme, mame obaja byty dokonca jeden aj s velkou terasou mam auto. Viem si zarobit aj mimo roboty ked chcem. Moja rodina by mi s vychovou a strazenim poradila lenze moj tatko je strasny nervak a bojim ssa ako by to vplyvalo na dieta. Navyse mi rodina vycita,ze chcem mat dieta zrovna vtedy ked mame choru mamku a treba sa o nu starat tak ja si zrazu zmyslim dieta aby som zas bola stredobodom zaujmu. Ja sa im o to neprosim len nechcem raz v zivote byt sama. Chcem mat niekoho koho mozem vychovavat a starat sa dat mu moznosti ktore som ja nemala. Ale kde by som nasla takeho muza na ktoreho sa mozem spolahnut. Moj priatel je vzdelany inteligentny muz, ktory vie co chce len je hrozne nerozhodny ale co sa tyka deti ma v tom jasno a vycita mi,ze zrazu dieta chcem. Chcela by som mat jeho dieta lebo by som mala kusok z neho ktory by som milovala aj ked by nas ,,mozno" opustil ale viem,ze to nie je spravne takze stojim preslapujem a cakam co dalej.

autor
19. nov 2019

A druha vec ked kazdemu chlapovi poviem,ze chcem dieta vezme nohy na ramena a utecie kadelahsie

0silvia0
19. nov 2019

ty už rodine vykladáš o dieťati, a pritom je to tvoja súkromná záležitosť?
ty už rôznym chlapom hovoríš, že chceš dieťa pritom máš skoropriateľa?
Tá túžba je natoľko silná, že všetkým, koho stretneš (rodina, chlapom atď.) vykladáš o svojich túžbach? Pre mňa dosť zvlášne🙄

autor
19. nov 2019

@0silvia0 nevykladam ale viem aky muzi su. A doma sme sa o dietati bavili pretoze sa ma na to spytala sestra ci neplanujem s priatelom len zas je pravda,ze my sme spolu dost kratko.

miadi
19. nov 2019

Tvoji rodicia su egoisticki a sebecki nechcu prist o opatrovatelku zadara. Frajer ta mà len na sex. Ak snim otehotnies je velka sanca ze sa ti splni zelanie a dieta bude len tvoje. Rodicia su chori takze ti moc nepomozu. Ale zvladla by si to. Ja som rodila prvy x v 33 lebo som nechcela byt single mama chcela som dobreho otca pre moje deti. A mm som stretla v 29. Teraz som teho v 37ke a fyzicky uplne ok citim sa rovnako ako ked som mala 20 iba vyzretejšia obetavejšia kludnejšia. Byt na dieta sama je ovela narocnejšie. A deti potrebuju aj ten vzor otca. Hlavne dievcata potrebuju vidiet vyrastat pri dobrom laskavom chlapovi aby v dospelosti vedeli selektovat takych skoro priatelov ako mas ty. ( tym nehovorim ze tvoj otec ako vzor zlihal) proste otec pomaha budovat sebauctu aby potom dospela zena vedela co chce od vztahu. Aby vedela ze mà na viac ako na kamarata s benefitmi. Aby mala niekoho co snou bude chciet rodinu v dobrom aj zlom.

autor
19. nov 2019

@miadi ale ja ho nemam na sex. My sme boli velmi dlho kamarati a neskor sme sa tak nejak prepracovali k vztahu. Moji rodicia su velmi dobry a priatela maju velmi radi len sestra si mysli,ze je nacase si zalozit rodinu ale moj otec to nevie pochopit,ze potdebujem vlastny zivot ja hned z prace utekam k nim pomozem jednemu druhemu navarim ozehlim upracem priatel po praci pride k nam a pomoze mi a spolocne ideme domov a doma tiez upratujem atd. a pomaha mi ale ked sme sa bavili na temu deti povedal mi rovno,ze deti nechce. Ja som si tiez na zaciatky myslela,ze nechcem alebo lepsie povedane,ze nie som pripravena a teraz zrazu bum. Povedal mi,ze opustit ma neopusti sle dieta mi neurobi. Navyse uz viac krat sme mali sex aj pocas plodnych dni neberiem ani ziadny ochranu a nic sa nestalo. Viem,ze niektory sa snazia dlhe roky a nic ale sestra otehotnela na prvy sup a moja mamka tiez.

ave17
19. nov 2019

Teraz nechápem, dieťa ti neurobí, ale spáva s tebou počas plodných dní bez ochrany,??? Tak to aby chlapec nebol prekvapený 🙂

ciernysokol
19. nov 2019

No super,ten tvoj priatel.opustit ta neopusti,ale dieta nechce.ale ochranu nema.sa na co spolieha?.fakt nerozumiem,ale nic dobre mi z toho nejde.ak otehotnies,on ti povie,ze dieta nechcel.ak neotehotnies,budes nespokojna ty.som si ista,ze ak sa budes snazit odist,bude sa ta snazit drzat,lebo mu presne takto vyhovuje.si mlada,zakladat rodinu je dobre s niekym,kto si to praje a podpori ta,nie aby ti potom vykrikoval,ze on nechcel a staraj sa,ako vies.a taky egoista,ze ani ten kondom si neda.a potom bude alibisticky tvrdit,ja som ti vravel,ze som dieta nechcel.nehnevaj sa,ja sa len rozculim pri takych chlapoch,tiez som zazila.

vejuska23
19. nov 2019

Ja som 5 rokoch vzťahu s byvalym nakoniec nasla muza, ktory chce dieta 🙂 a to sme spolu 3/4 roka len 🙂 všetko je to o priorotach a ako dokážu zmeniz svoj komfort

veronikaszabova
19. nov 2019

@esterba tiez ma po precitani napadla prave ona

miadi
19. nov 2019

No neviem. Nam sa podarilo na prvy šup prve teho potom druhe na druhy šup Ale bolo to biochemicke potom sa podarilo za 8m ale nedopadlo to dobre a potom za 4-5m a v January bude baby boy . Vobec nerozmyslaj ci to pojde. Pojde. Je to zvlastne ze deti nechce a aj tak sa akoby snaži on vie ze neberies hak? Mozno len tak vravi ze nechce deti a v skutocnosti aj chce. Mas aj sestru moze rodicom pomahat aj ona. Vsetko je to len na tebe ako sa rozhodnes a zariadis.

autor
19. nov 2019

On je ako partner ozaj skvely ale ja si myslim,ze sa toho boji a verim,ze by bol skvely otec ale nechce. Sestra nam da postrazit deti a tie ho zboznuju lebo ma blaznivu povahu vysanti sa s nimi a ozaj ich ma rad ale som premyslala ci to je tym ze sa boji a potrebuje cas a sme este kratko spolu.

terezka1947
19. nov 2019

Vies....len aby si nebola sklamana. Ste dospeli,uz by aj on mal vediet ci deti chce,ci nie.....
Ak nie,ok. Ale ak ty po nich tuzis,potom tento vztah nema perspektivu.
Davas si otazku,co ak zmeni nazor,co ked sa prestane bat.
Moze sa,to stat.
Ale rovnako sa moze stat,ze nazor nezmeni a ty budes nestastna.
Skuste sa v klude otvorene porozpravat. Nic nie je horsie ako ostavat v klamstve.