potrebovala by som poradit po svadbe vo svajciarsku som si vybavovala novy obciansky a na obecnom urade v dedine som sa pytala ci si mozem ponechat pre mna a dcerku trvaly pobyt u nas v dedine...starostka odpovedala ze ano,ze to nieje problem,tak mam v obcianskom ako trvaly pobyt nasu dedinu na sk,ale dcerka dostala svajciarsky obcianky a ja povolenie,kde sa uvadza ako trvaly pobyt svajciarsko 😨 😕 tak teraz neviem ci mam jedno prehlasit na prechodny,alebo to mam nechat tak?
trvaly pobyt mozes mat len jeden pokil viem.. ako na cierno to iektori maju. zavisi od teba a ako to mas poriesene so zdravotnym poistenim.. a pod.. ale nemozes mat dva trvale pobyty...
lienocka 235zdravotne si platime vo svajciarsku...
a dostavas nejake davky z SVK..? ci je iny dovod preco tam potrebujes trvaly pobyt.. ak nie tak si ho na SVK zemn na prechodny a hotovo..
Ahoj. Trvaly pobyt mozes mat len jeden. Kedze sa zdrziavas vo Svajciarsku, tak by mal byt tam. Na Slovensku si mozes nechat prechodny pobyt. Prechodnych pobytov mozes mat dokonca 5 a vzdy najviac na 5 rokov, potom sa treba prihlasit znova.
dakujem,o mesiac letim na Sk dam si to doporiadku.zaujimave,ze starostka obce tvrdila,ze si ho tam mozem nechat,ze to nevadi 😠 ...
No obec dostava prispevky podla poctu obyvatelov... Cim viac obyvatelov, tym viac peniazkov...
poradi mi niekto,prosim?