Trump verzus Kamala. Komu fandíte?

thunderdome
5. nov 2024

Dnes v noci sa rozhodne, ráno to bude známe. Aj niekolko slovenských TV bude vysielať volebné štúdio. Idete niekto prežívať tie volby? Komu fandíte? Trump by spravil poriadok. Kamala je rovnaká bábka ako Biden.

klarissa25
5. nov 2024

Myslím ze vyhra Kamala...ale nepreživam to nijako špeciálne

karolina2121
5. nov 2024

@klarissa25 kamala

thunderdome
autor
5. nov 2024

Aj ja typujem Kamalu. Je sympoška ako žena.

viestta
5. nov 2024

Trump a poriadok? Pokial sa pamatam, tak bol presetrovany za utok na Kapitol, bastu demokracie a poriadku v USA

princkrason
5. nov 2024

a co je lepsie pre EU a Slovensko? vyhra Trump tak sa nas vykasle ak vyhra Kamala tak bude status quo
mna zaujima co je lepsie pre akciovy a financny trh 🙂

katka700
5. nov 2024

@thunderdome Ani jednému. Kamala je stupidna nastrcena figúrka a Trump namyslený narcisticky idiot. Škoda že ich politický systém je tak skorumpovaný a prehnity že normálnejsi politik nemá šancu.

bloger
5. nov 2024

Trump

princkrason
5. nov 2024

@katka700 ale vsetci tam utekaju

drakvak
5. nov 2024

Nefandím nikomu, ale myslím si, že vyhrá Trump… veď aj u nás vyhral Fico, aj keď sme všetci (takmer) túžili po zmene 🤷🏻‍♀️

la_dolce_vita
5. nov 2024

Radsej Kamala, ale netrapi ma to az tak, ako situacia tu na SK.

missviolet
5. nov 2024

Trump uz prezidentom bol s nejako sa mi nezdalo, ze by USA pozdvihol... pre mna je nepripustne, aby akýkoľvek politik mal reci ako grab them by the pussy... ale to nie je sam s takýmto vystupovanim, vsakze. A teda nevie vypotit zmysluplnu vetu uz, som pocuvala jeho rec z jednej rally, stratil nit, 45 minut nejako tancoval/kyval sa, proste divne to bolo... ale naco to budem dlhsie rozoberat, je vela dôvodov, preco by som ho ja nevolila. Ak vyhra, mam realne obavy z toho, ze vystupi USA z NATO a to uz bude nedobre aj pre nas... takze ja fandim Kamale

petronelag
5. nov 2024

@katka700 A v USA nevolajú Kamalu, že je Bidenova podržtaška, na Slovensku by to mohla očakávať.
Ale ja si myslím, že bude mať o niečo menej hlasov ako Trump.

thirstymonk
5. nov 2024

@petronelag Americky volebny system tak celkom nezavisi od počtu hlasov, ale od voliteľov. Čiže obyvatelia menej ľudnatých krajín, akoby mali silnejšie slovo.

ivka225
5. nov 2024

Držím palce Harrisovej. Hlavný dôvod - nie je to Trump.

7miriam77
5. nov 2024

Kamala

thunderdome
autor
5. nov 2024

Čo sa týka toho že na slovensku “ajtak vyhral Fico” tak v USA je to aspon vyrovnané že Trump má protiváhu. Na slovensku nemá Fico žiadnu protiváhu, tak ako Orbán v maďarsku (mimochodom Trumpov spojenec) takže Fico bude dlho lebo nemá žiadnu konkurenciu. Na slovensku žial nieje druhá volba ako v USA Kamala. Lebo úprimne kto sa Ficovi v popularite vyrovná?

drakvak
5. nov 2024

@thunderdome Tak hádam postupne vďaka slovenskému zdravotníctvu (ak sa nebudú všetci liečiť v Banskej Bystrici) vymrie Ficov fanklub a bude lepšie…

fajnova
5. nov 2024

@drakvak toto si prehnala

januska12323
5. nov 2024

Nechcem nikoho urážať ale naozaj nepoznám nikoho so zdravým rozumom čo by chcel voliť trumpa.

thunderdome
autor
5. nov 2024

@drakvak prečo práve v Banskej Bystrici? Čo tam je nejaká špeci nemocnica? Mme ako poistencovi dôvery, prišiel list že môžem ísť do nemocnice Bory 🙂 tam sa neštrajkuje…

thunderdome
autor
5. nov 2024

A mimochodom, hento čo Trumpov dav napadol biely dom, bola reakcia na to ako Biden vyhral zmanipulované voľby. Lebo je obecne známe že tie volby boli zmanipulované. Majú zložitý volebný systém kde sa dá manipulovať. Keby vyhral Trump, tak by sa to nestalo.

tilly
5. nov 2024

Nie je mi sympatický ani jeden z nich, ale podľa ľudí, s ktorými som sa bavila na jar v USA, ak vyhrá Trump, pôjde nato pomaly do 🍑. A tým pádom sme tu, ako susedia atakovanej krajiny dosť v 🍑 tiež. Neviem k tomu zaujať postoj, nemám viac informácií, ale mám z toho pocit, že Trump a putin si budú zas chcieť rozdeliť Európu, ako to bolo pred 1989. Ale zdôrazňujem, že je to len môj pocit vytvorený len z rečí bežných ľudí, nič založené na faktoch.

tiezjedna
5. nov 2024

@thunderdome osobne si tiež myslím, že Trump vyhrá, ale neidealizovala by som si ho....
@tilly Trump podľa mňa veľmi rýchlo ukončí spor s Ukrajinou, ale to bude tak všetko. Európa ho nezaujíma, nepotrebuje ju deliť.

kiwi3
5. nov 2024

@thunderdome píšeš somariny a prvú hneď v úvodnom príspevku. Výsledky môžu byť kľudne aj v decembri. Ak bude veľký rozdiel, co sa neočakáva, tak v najbližších dňoch.

annm81
5. nov 2024

My to prežívame vzhľadom k tomu, že muž je americký občan (rovnako ako deti a ja som si vedomá, že aj na mňa, ako Európana, môžu mať tieto voľby dosah- a to veľmi dramatický). Osobne preferuje Harris, aj keď by prijal v niečom umiernenejšieho kandidáta, stále si ale uvedomuje dve veci - 1. Trump je ešte ďaleko extrémnejší a reálne nebezpečný. 2. jeho možnosti výberu boli teraz omnoho lepšie než sa zdalo ešte nedávno, že budú.

lindahhh
5. nov 2024

Trump

thunderdome
autor
5. nov 2024

Už tu pár razy padlo to NATO. Keby aj USA odošli z Nata, tak si spomente na to že, čo sa stalo keď UK odišlo z EU? Absolútne nič. Zvyšok EU ťahá ďalej. Nato má 30 členov a stále pribúdajú noví. Tak zvyšok ťahá ďalej. Všetky armády Európy dokopy sú ďaleko silnejšie ako Ruská. Už len Turecko a Poľsko majú jednu z najsilnejších Európskycb armád.

stanulienkat
5. nov 2024

@thunderdome vidim, ze mas zarucene info, ze us volby boli zmanipulovane. 😂Trump je taky isty krivak ako Fico. Ten by tiez kvikal, ze su zmanipulovane volby, keby prehral. Bohuzial, vyhra asi Trump, je taky isty populista, klamar a zlodej ako nas Fico a Orban. Ludia su sprosti a chcu byt klamani. Trump urcite nijaky poriadok nespravi. A s cim ako? Uz prezidentom bol a vysledky okrem nepokojov nijake. Nijaky pricetny clovek ho nemoze volit. Pamatame si us dezolatov pri utoku na Biely dom. Vzorka asi ako nasi tupovolici. Ak vyhra, nezabudaj, ze Europa to velmi pociti. A nie pozitivne.

thunderdome
autor
5. nov 2024

Ale pozor Orban čo spravil zle? Zastavil migráciu, podporuje mladé rodiny, on pre krajinu spraví viac ako inde všetky vlády dokopy. Darmo sa Fico tvári že chce byť ako Orbán. Na neho nemá a nikdy mať nebude.

kiwi3
5. nov 2024

@thunderdome chlapče, vidím v profile, že si autista, tak nebudem zla... vieš vôbec, aký je rozdiel medzi nato a EÚ? Zrejme si nevieš predstaviť dôsledky. Niekomu by som ich fakt priala zažiť, lebo inak bez šance pochopiť.