Trpím akné

verca_a22
14. júl 2017

Ide o akné. Trpím s ním od mojich 12tich rokov. Keď mi začalo moje sebavedomie bolo tak na dne, že som si ho zakrývala mejkapom. Len čo bolo najhoršie moc som sa neodličovala a na tej tvári sa to zanechá, takže sa mi zhoršilo. Neskôr som si do toho stále rýpala, takže bolo opäť zhoršené len mojou vinou. Od 14tich rokov som mala konečne pokoj. Začalo som vtedy používať krém belakne a duac a nerýpala som si do toho. Pleť som mala krásnu až do mojich 16 do konca decembra. Vždy sa mi spravili vyrážky kvôli stresu, ktorým keď bola škola som ja trpela dosť a pri menzese. Pri menzese mám vždy podkožné vyrážky na brade. Viem, že s akné má dosť aj stravovanie. Ja už 6 rokov nepijem sladké vody a každý deň vypijem 3 litre čistej vody niekedy aj 4. Vtedy sa mi tiež pleť o dosť zlepšila, ale aj keď moje stravovanie nebolo najlepšie a patrilo doň viac sladkého ako zdravého to akné sa mi stále nevracalo. Na začiatku júla som začala brať antikoncepciu. Prosím nevyjadrujte sa, že mladé dievča 17ročné sa takto ničí tabletkami už som toho počula dosť a nikto s tým nič nespraví. Neviem či to je kvôli nej ale odvtedy sa mi začalo robiť viac vyrážok. Ale aj keď som ju ešte nebrala mi to už začalo a k tomu som mala vždy mastnú pleť a teraz ju mám neskutočne suchú. Kúpila som si mixa krém na suchú pleť, bambucké maslo, konopný olej a nič mi nepomáha. Pred 3 dňami som sa teda rozhodla, že začnem jesť veľa zeleniny, ovocia, kvasnice, quinou, ovsené vločky, tekvicové a ľanové semienka. Uvidím ako to zaberie + občas si dám tabletku zinku. Chcela by som vás poprosiť o nejaké prírodné rady na akné. Napríklad mi veľmi pomáha keď si vysypem zelený čaj do pohára, zalejem vodou a priložím bylinky na tvár. Vyrážka sa vysuší do 20 minút. Ale je pravda, že ten duac a belakne používam skoro 4 roky a myslím, že neni dobré mastiť si toľko rokov s tým tvár. Preto chcem aj začať liečiť vyrážky takto prírodné a ak poznáte niekto nejaké rady tak mi prosím sem dole napíšte. Ak aj poznáte nejaké potraviny, ktoré si prikladáte na tvár alebo jete a pomohlo vám to. ďakujem pekne

novana
14. júl 2017

JAkné musíš liečiť "z vnútra", pomôže jedine Rouaccutane, ten je určite účinný, ale poraď sa s lekárkou.

lubicamala
5. okt 2017
Používateľ lubicamala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lubicamala.

Ak mozem poradit, ja osobne som mala skoro presne ten isty problem, nic nezaberalo a nakoniec mi kozna poradila pouzit dermaroller, pouziva sa to tak, ze si po naneseni pilingu, kremu proste nejakeho pripravku na plet masirujes 2-3 min postihnute miesto dermarollerom. Mne osobne to naozaj pomohlo, sestra to pouziva proti celulitide, ja na akne aj jazvy po akne..

novana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubicamala
6. okt 2017
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lubicamala.

@novana akou nepovolenou reklamou prosim ta?? ak vidim kolko ludi ma problem s akne, tak je normalne, ze im chcem pomoct, tak to napisem viac krat!! Ujasni si pojem reklama prosim ta! A neviem co mas ty za akne ked ti nic nepomohlo, ale dermaroller pomohol mne, mojej sestre a dokonca asi dalsim 4 ludom co poznam, tak vaz slova a laskavo kym niekoho zacnes obvinovat zamysli sa!! V pravidlach neni napisane ze sa nemozem vyjadrit k hoc aj 10 diskusiam na tuto temu a poslat tam link, ked inde ten roller stoji aj 20€ a tu ho maju za 6€, tak nevidim dovod, preco by som nemohla eshop odporucit, muderkina!

novana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubicamala
6. okt 2017

ano, som doktorka, predstav si! Takze ten tvoj dedinsky nazor je sice ok, ale vidim ze o rolleroch nevies nic. Po 1. - je velmi dolezite aky dermaroller pouzijem, TAKZE NAPRIKLAD NIE CINSKY ROLLER Z EBAY!!! Pani inteligentna, to by si uz mohla vediet aky je rozdiel v takychto veciach cinskej a nemeckej vyroby, ale to je tak, ked sa niekto chce hrat ze sa vyzna a pritom o tom nevie nic. 🙂 A este, aby si vedel ako to funguje, kedze ti to asi nema lto vysvetlit, dermaroller je urceny predovsetkym na mezoterapiu- vpravovanie kyseliny hyaluronovej do pleti, do ktorej ked sa dostanu molekuly tejto kyseliny, reaguju ako beduín! JEDNODUCHO POVEDANE pokozka zacne nasavat viac vody cim je hydratovana. Ďalej pani inteligentna, dermaroller nesposobuje to, ze sa akne rozsiri, ale to ze sa na otacavom koliesku kopiruje draha ihly- polobluk- dermapen ktory zabezpecuje kolmy prienik ihiel do koze. Tym sa znizuje traumatizacia+URYCHLUJE HOJENIE!!!! Toto su vyjadrenia mnohych lekarov, centier ktore pracuju bezne s ludmi ktory maju akne, jazvy, pigmentove skvrny atd, takze laskavo sa prestan hrat na odbornicku lebo o tom nevies absolutne nic, a ja osobne by som nebola nadsena keby mi tu niekto pisal o niecom v com sa ocividne vobec nevyzna!! Keby roller skodil, nepouzival by sa v najnovsich formach mediciny!!! Tak si radsej dalej pozeraj obey ale ostan iba tam, lebo tu pises o niecom, o com nemas ani paru!

dskjhfdlkdjhl
6. okt 2017

@lubicamala Z Tvojho prispevku priam srsi, ze si doktorka😝

novana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubicamala
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubicamala
6. okt 2017

@novana no ano, je mi jasne, ze osoba ako ty, ine skoly ani poznat NEMÔŽE 🙂 nevadi, aj taki ludia musia byt ☹(

mojalyrra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz