Baby používam ju denne 2 krát moje dieťa 3 m nevie sa bez nej vykakať. Ja som zúfalá . Skúšala som vsetko - cvičiť, pupik,probiotiká,baby calm, gastrotuss, sab simplex, čaje. Nič len rurka. Naskytla sa mi otázka či nemôžeme stratiť vyprazdnovaci reflex , kvôli rurke !?
Nešťastná som z toho mali sme koliky silné až mi pruh dostal pupucny z tolkeho plakania. On sa snaží tlačí a keď dám rúrku neskutočne množstvo plynov a tlakov vyjde z neho až to vážne vystrelí . Neviem co robiť s ním . Dnes sme cvičili 10 minút nôžky krcili . Len tlačil a nic. Keď som dala rúrku tak zase tlakova vlna a potom mu to ide samo.mne je až do plaču. Je na UM.
@masenkamedvedova, maly sme tento problem nepamatam presne ci od 6=7 tyzdnov a riesila som to s dr., lebo pokial sa maly nevykakal 3x denne tak strasne grcal, mal reflux a este to bolo horsie a musel mat rurku. Dr. povedala ze kludne 3x denne mozem. Ked mal asi 7 mesiacov, tak uz si zvykol aj na tuhu stravu a dosiel do stadia ze sa vykakal uz bez rurky. Ja som to nemohla nechat tak, lebo jemu potom creva tlacili na zaludok a ten reflux bol priserny. Takze som pouzivala rurku dokedy bolo treba a ziadny problem nebol. Maly bol cisto kojeny, od 5 mes. sme zacali prikrmy.
@masenkamedvedova, moj ani krce nemal ani vzduch z neho nesiel, ale keby mu nepomozem, tak sa nevyaka a grca. Mnohhi rurku odsudzuju, nam pomohla a dr. nebola proti.
@masenkamedvedova my sme s najstarsim synom (teraz ma 9r.) mali podobny problem. silne koliky. Ziadne probiotika, sab simpex, kontrolovanie sa co com zjedla (bol kojeny), nic nepomahalo. na gastre mu nic nezistili. Len rektalna rurka mu vzdy pomohla. a ja som nemala to srdce nechat ho trapit sa ked som vedela, ze mu to pomoze. Aj 2x denne. Tiez ma strasili, ci si nezvykne. nezvykol..postupne koliky ustupovali a rurku netrebalo pouzivat az tak casto. obcas sa vykakal sam, obcas rurka. Ked som cakala dvojicky, dostala som sa ku knihe Jak naucit dvojcata spat a je tam jedem velmi zaujimavy poznatok ohladne melantoninu-teda hormonu ktory nam navodzuje spanok. Ten totiz neobplyvnuje len spanok ale i cinnost criev. Vo vacsom mnozstve sa zacina u babatka tvorit az okolo 3 -4 mesiaca. a vtedy ustupuju i koliky. Mne padol kamen zo srdca, ze ja som nic nerobila pri prvom zle, ale ze jednoducho tym crievkam chybalo nieco, co ja som vlastbńe ovplyvnit nemohla. Ked mi plakavali dvojicky, rurku som mala poruke, masirovala som, nosila na tigrika na ruke (to je dobra poloha, ked babo boli brusko) ale uz som sa nestresovala, ze niekde ja robim chybu.. a nezvykli si na rurku ani dvojicky.
Probiotiká 2x denne 5 kvapiek mi sme používali probio fix baby. Z biogaya ju zapekalo a rúrku úplne vynechať. Mali sme ten istý problém ale s teplomerom. Toto mi odporučila lekárka na detskom internom a naozaj zabralo. Probiotiká som jej dávala minimalne mesiac potom znížila dávku na raz denne a potom úplne vynechala 🙂
A inak povedala mi že pokial by toto nezabralo poslala by nás na to sono čriev či čo to či tam neni nejaká vrodená chyba či čo to 🤷🏼♀️ A prvé dni áno ťažko kakala ale postupne to bolo čoraz lepšie a lepšie od vtedy sme teplomer nepotrebovali 🤷🏼♀️ Poprípade ak je na um a kaka tvrdé tak zmeniť aj um niektoré zapekaju. Treba prísť na to ktoré sedí Vám 🤷🏼♀️ Nám sadlo Hipp mliecko. Ale aj to kým sme prišli na to ktoré nám sedí sme zmenili 3 za mesiac Babylove tvrdé kako, Nutrilon bolelo bruško až ten Hipp mala pekne kako ako pri materskom.🤷🏼♀️
@masenkamedvedova ak je na um moze ho zapekat a s toho sa nevie vykakat
@masenkamedvedova ono nie je ani tak dôležité nôžky krčiť ako vystierať 🙂 my sme mali napríklad stuhnuté svaly a tým sa nevedela dobre vykakať.. tiež som rurkovala, potom som začala správne cvičiť s nohami a hneď po prvom cvičení sa sama vykakala a odvtedy už je úplne Ok, ma 4 mesiace
Nám doporučila pediatrička používať rektalnu rúrku aj pár krát za deň kým sa dieťatko samo nenaučí ovládať rektalny zvierač a teda tým pádom ho uvoľniť a samo sa vykákat. Použiť rúrku je tá najjednoduchšia pomoc akú môžeš využiť u dieťatka keď má kolíku, zápchy, nafúknuté bruško. Nijako mu tým neublížiš, aby lepšie išla do zadocka je vhodne ju natrieť lekárskou vazelinou, kt kúpiš v lekárni. Používala som ju u dvoch detičiek v čase kolík teda niekoľko mesiacov a ani jedno si na ňu nezvyklo. Postupne sme ju používali menej často, kedže sa vykákali samé a potom to obdobie nafúknutého brušká aj z čistej vody úplne preslo
@masenkamedvedova a neskusali ste vymenit znacku UM? Niekoho z UM prehana, niekoho zapeka. Zistis, lem stylom pokus omyl. Vsetky veci co skusas su fajn, ale ak konzumuje cely den len UM, z ktoreho ho zapecie, tak mu nic z toho nepomoze.my sme mali prave opacny problem. Bolest bruska a hnacky. Pri vymene UM sa to behom jedneho dna upravilo
Ahoj, ked bol syn babatko tak maval tiez problem s kolikami a zapekanim a bol na UM, mal Sunar a niekto mi poradil zalievat ho vodou z ovsenych vlociek, na 1 liter vody dat lyzicu vlociek a nechat minutku prevriet a zaliat prasok, po vychladnuti som skladovala vodu v chladnicke a potom len ohriala a zaliala, UM moze zapekat
Ahoj neboj sa, moj maly mal do pol roka problemy s kakanim a tiez sme poziovali rurku asi 3mesiace aj 3x denne a vobec mu to nenarusilo vyprazdnovaci reflex. V tomto obdobi im este dozrieva traviaci trakt- creva, skus este infacol - ten u nas asi najviac pomohol, ale rurka ficala vo velkom. Maly ma uz skoro dva roky a kaka 5 krat denne niekedy. Neboj sa, ono sa to spravi ked sa zacne viac hybat, aj metabolizmus si zrychli a tieto problemy pominu. Treba to vydrzat. Hlavne nestresovat, a ked si nevie prdnut tak pomoct rurkou. Drzim palce.
Plus som zabudla dodat, ze moj maly bol 4mesiace mojom a potom zacal umele, ma rastep takze som nevladala dalej odsavat, a kojit sa nevedel, pil nutrilon comfort, ten ma nejaku lahsie stravitelni bielkovinu. A teda este ten Infacol urcite skus !!!!
@masenkamedvedova nic sa neboj my sme mali presne to iste silne koliky a co ako tak pomahalo bola rurka a presne po case bez nej maly nedal ani tuka....ale upravilo sa to samo ked zacal papat prikrmy a tiez poznam viacero mamiciek teda z teminovkx vo mali ten isty problem....takze kludne ju pouzivaj dalej ulav mu...vyrastie z toho 🙂
Ahoj ano mozr sa stat ze si zvykne a nebude vediet bez nej kakat, babo je kojene alebo na umelom mlieku? Lebo niektori novorodenci dokceni nemusia kakat aj 10 dni