Som čašníčka, dnes som ale dostala zlú recenziu, tak chcem vedieť váš názor.
Zákazníci platili kartou, nepovedali nič, dala som blok, poďakovala a išla som preč, medzitým sa pán hrabal v peňaženke.
Nakoniec za mnou prišiel, že keď si nevážim, že mi niekto dá tringelt a otočím sa mu chrbtom, že si ho nezaslúžim.
Robím to takto vždy, pokým zákazník niečo nepovie. Lebo to beriem tak, ze keby som tam stála tak to vyznie, že som chamtivá a čakám len na tringelt. Ale zas rozumiem, že to môže vyznieť aj tak ako mi to povedal tento pán. Preto sa chcem opýtať z vášho pohľadu ako zákazníka, aký na to máte názor. Čo by som mala robiť pri takejto situácii. Ďakujem
Neries. Panko bol asi trosku jesitnejsi, ved ked chcem a som spokojna, tak tam ten tringelt polozim a idem svojou cestou - navyse ked vidim, ze vacsinou casnicky lietaju hore dole a nemaju cas pri mne stat a usmievat sa....
Mali mat pripraveny tringelt vopred, dobre si spravila, fakt by to divne vyznelo + smatrat v penazenke, bez slova, mohol aj z ineho dovodu, to by bol este len trapas, keby cakas a cakas a on si zbera peniaze na bus npr 🤣
Neries , bol to nejaký “ego honic”. Keď chcel davat niečo navyše , mal mat nachystané a nie hrabať sa v peňaženke , či a čo tam najde .
Určite mi nevadí keď čašník odíde. Ak platím kartou a chcem dať tringelt, buď sa spýtam či sa dá suma rovno navýšiť o tringelt alebo (väčšinou) nechám na stole. Nepotrebujem aby mi čašník zaň zvlášť ďakoval a podobne, pánovi išlo možno práve o to 😀
pán mal zlý deň. Naopak mne a každému normálnemu sa nepáči, kebyže zaplatím a idem si kartu odkladať do peňaženky a ty tam čakáš, či ti nedám tringelt. Ak chcel dať tringelt, mal ti povedať, že počkajte chvíľku.
To som raz zažila, pán platil v hotovosti. Zaplatil presne vzala som peniaze, poďakovala sa a otočila sa, že idem preč a on, že či neviem čo sa patrí? Ja som sa otočila so slovami prosím? A on, že ked vidim, ze mi dava trinkgeld tak sa nemám otáčať chrbtom (ziaden som nevidela) a tiež par sekúnd hrabal v peňaženke a vytiahol drobné so slovami: trinkgeld sa dáva osobitne.... No trápne to bolo a to som mala vtedy mozno 16 rokov, taky zážitok na celý zivot😂
Ty si sa zachovala úplne normálne..to skôr ten dotyčný bol nejaký dôležitý... Ja si predstavím seba v situácii toho zákazníka a skôr by som sebe vravela, že to som nevymyslela najlepšie s tým tringeltom.. bolo by mi sproste nieto ťa ešte sprdnúť
Pridávam sa ku komentárom vyššie, bolo by úplne trápne, keby si tam ostala stáť a čakala...myslím si, že to je jeden z tých zákazníkov, čo si problém nájde...ak by si čakala, tak by ti povedal, že si drzá že čakáš...
Ten pan si chcel pohonit ego na nejakej casnicke. Mohol predsa povedat, ze pockajte, este vam dam sprepitne.
Však si iné ani nemohla robiť. Ty nevieš predsa čítať myšlienky.
Panko bol nervozny, nevedel najst co chcel v penazenke, tak si zgustol na tebe, ked si usla :DDD spravala si sa normalne, ja ked platimkartou a davam tringelt, tak bud si to nachystam dopredu alebo normalne otvorim ustocka, nech trosku pockaju a podakujem.. :D
zase keby si tam stala a ruku natahovala kym dohrabe, tak by ta zvozil, ze co od neho cakas :D
Absolútne si nerob starosti s jeho myšlienkovými pochodmi. Nezmeníš ich a on si nezaslúži aby si sa vôbec zamýšľala nad ním. Ukazal svoj typ uvažovania. Ty si dobrá, ešte sa ho snažíš ospravedlniť. A on aj keby si myslel čo povedal, tak by zo slušnosti a úcty nemal ti také veci hovoriť. Ja celkovo nemám ten systém tringeltov rád. Je to ponižujúce. Čašník ma byt dobre zaplatený a tringelt v cene jedla. V Japonsku sa urazia keď im dá niekto tringelt. Vraj to tam zákonom dovolili ale museli zákon stiahnuť späť lebo to Japonci neprijali. V Amerike je to zas až povinnosť. Ale všetkým to vyhovuje lebo je to všade a zákazníkovi je jasne že je to povinnosť a čašník vie, že sa ma milo správať a nebude to zadarmo. Japonský systém sa mi viac páči. Najhoršie je to tak ako u nás. Človek nevie koľko dať kedy dať kedy nie. Ja dávam tri tringelt asi 10 % zo sumy. Ak je účet viac ako 30€ tak 5%. Keby som ja mal reštauráciu, tak zakážeme brat tringelty personálu a pre zákazníkov nechám niekde v menu požiadavku nedávať obsluhe tringelty, obsluha je v cene menu. A žiaľ ceny jedla by boli vyššie. Možno to nie je obchodne správny koncept ak to konkurencia takto robiť nebude. Ale príde mi to serióznejšie.
Podla mna to robis spravne. Panko bol divny
Ja si tiež myslím, že je to ok. Ak nastane u mňa tebou popisovana situácia, tak tringelt nechám ležať na stole.
Mal ťa zastaviť, ty nevieš čítať myšlienky.
mal mať tringelt pripravený a nie mať blbé reči
vždy keď idem platiť kartou mam tringelt pripravený dopredu , to je logické a aj ohladuplné voči personalu kedže nemozu postavať pri mojom stole a čakať kym sa hrabem v peňaženke
ja by som mu povedla svoje , tiež som robila časničku brigadne a niektory si fakt dovolovali a mali blbe reči tu nejde o neuctu k zakaznikovi ale keď si niekto potrebuje svoje ego ,,pohonit,, tak u mňa mal smolu
neznašam takych čo si myslia že su majstri sveta a pritom su uplne prd proste duševný chudaci a že ich je všade plno
Buď sa spýtam, či sa dá nechať na kartu, alebo mám pripravený vopred, či ho nechám na stole.
Nerob si vôbec starosti, on sa zachoval ako blbec, hoď to pokojne za hlavu.🤗
Neries .keby zas čakáš tak by bolo zle že čakáš 🙂
Panko si musí pohonit ego
Určite nestát pri stole a nečakat na tringelt. Pán mal asi pocit, že mu máš za tých zopár drobných naviac, ešte pobozkať nohy 🙈
Vždy platím kartou a potom sa hrabem v peňaženke a hľadám na tringelt, keby tam pri mne zostal stáť čašník čakať, tak zavriem peňaženku a idem preč.
Ale prosím ťa... Vieš koľko ľudí si takto pohonkáva ego na čašníčkach, recepčných atď..? Keby si sa mala nad každým trápiť tak nerobíš nič iné.
trubirohovi by sa nič nebolo stalo keby ti dal ten tringelt vtedy keď prišiel za tebou. tiež to tak niekedy robím, že zaplatím a medzi tým ešte wecko a neviem čo a tringelt dám vyslovene keď idem preč…
@nikolani Ked platis kartou a navysis ju o tringelt, casnik ho neuvidi, Necha si ho majitel. Radsej pohladat par drobnych a nechat na stole.
Podla mna je to ten typ ludi co ti chcel dat desat centov s vyrazom akoby na teba prepisal cely majetok aj s oblickou. Aby si mu dakovala na kolenach.
@rusalkablack nie všade zhrabne tringelt majiteľ, preto sa pýta či dostane z platby kartou tringelt čašník
a niekde sú taký skúpi majitelia, že čašníci odovzdávajú aj hotovostné tringelty
@rusalkablack to nie je všeobecná pravda. U nás tringelty na kartu si berú čašníci z hotovosti po zmene.
No určite by som tam nestála a nečakala kým mi niečo dá, keď chcel dať mal mať pripravené
Je to úplne v poriadku. Práve naopak, ak by si tam ďalej stála a pozerala naňho, bolo by to presne ako píšeš. No skrátka nepochopil, nič si z toho nerob, sto ďalších pochopí správne.