Tringelt v reštaurácii pri platení kartou

30. jún 2024

Ahojte, ako sa dava tringelt v restauracii, ked platite kartou? Poviete, aby pridali tringelt v sume napr. 5 eur k uctu a zaplatite to cele kartou alebo zaplatite kartou pri bare/stole a tringelt tam nechate v hotovosti? Fakt neviem, ako sa to robi.

petamich
30. jún 2024

spytam sa, ci je mozne zaokruhlit sumu a ak povedia ano, pridam k uctu a zaplatim kartou, ak povedia, ze sa neda snazime sa najst hotovost, co zial nie vzdy uspejeme

lucyluska
30. jún 2024

Ahoj, treba sa opýtať že keď platíš kartou, či triangelt môžeš dať, či ho čašník dostane. Sú také podniky že tringelt ide rovno vedeniu.
Potom odporúčam dať drobné, keď si bola so službami spokojná.

maca1984
30. jún 2024

Naše posledné skúsenosti hovoria" zaplatťe kartou účet a keď chcete nechať tringelt, dajte hotovosť".

martinmmartin
30. jún 2024

priklanam saza hotovost. Si predstav ako si ten casnik po dvoch mesiacoch ( tolko noze trvat kym restika fakt dostane prachy z mastercardu) bude pytat od sefa ten tvoj trinkgeld prevodom na ucet.

petamich
30. jún 2024

@martinmmartin od Mastercard? prosim ta a preco pre boha by Mastercard niekomu posielal peniaze, co ten s tym ma spolocne?

POS terminal mas predsa od nejakej spolocnosti, prenajimajucej POS terminaly najcastejsie banka alebo ina spolocnost napr. global payments, papaya etc., POS terminal je naviazany na nejake cislo uctu a prostriedky z platby kartou su nasledne zuctovavane voci prislusnemu bankovemu uctu (spravidla nasledujuci den, ak obchodnik robi uzavierku denne)

vacsina serioznych restauracii vyplaca casnikom tringelt denje, kedze vedia deltu medzi kolko bola platba kartou za sluzby a kolko bol add on v podobe tringeltov (alebo uz ako su dohodnuti)

surama
30. jún 2024

Zaplatim kartou a casnikovi dam hotovost do ruky, tak mam istotu, ze je to pre neho.

karolinakr
30. jún 2024

mne to 1 čašnik hovoril tak, že tringelt sa zdaňuje, ked ho kartou zaplatiš hm..

lucinka12356
30. jún 2024

Ja som robila v restike kde sme si ani tie tringelt v hotovosti nemohli nechať. Tým pádom som každému kto ten tringelt chcel dať rovno povedala, že nech si ho nechá, že my to nedostaneme. lebo u nás musí ísť do kasy všetko a večer si pán majiteľ robí uzávierky a beire €..

sajmi
30. jún 2024

Ako kde, musíte sa opýtať čašníka/čašníčky, či sa im dá dať tringelt na kartu. U nás sa to dá, ten tringelt dostaneme my a nič sa nezdaňuje. Niekde to možno majú inak - musíte sa proste len opytat.

tomasisa
1. júl 2024

...istota a okamzity ucinok prejavu spokojnosti je dat hotovost, ale o nedlho to bude problem...kedze je uz odklepnuta digitalna mena ☹

tomasisa
1. júl 2024

...takmer vzdy sa stava ze ak zaplatia akciu kartou, tak pridu za mnou a do kuchyne a daju hotovost, a mozno tazko uveritelne aj ma eurace potesia,ale uzasny prejav spokojnosti je pre mna, ze pri odchode sa cudzi ludia so mnou rozlucia silnym objatim...a potom sa vidame znova znova....je to uzasny pocit potom dobre vykonanej pracea este par dni som nabita pozitivnou energiou...🙂 hoc nevladzem chodit...robim to len ako bokovku,reset mozgu, pomoc priatelom...

autor
1. júl 2024

Takze radsej hotovost...dakujem za radu🙂

karolinakr
1. júl 2024

@lucinka12356 tak vas okradal, tringelt ide čašnikom, sa čudujem, že ste s tym suhlasili

kikappp
1. júl 2024

Davame hotovost ,muž zaplati kartou blok davaju do tej "knižočk"neviem ako sa to vola a tam dáme hotovosť

lucinka12356
4. júl 2024

@karolinakr nesúhlasili, ale nikto sa ta nepýtal. Ak sa ti nepáči, dovidenia

karolinakr
4. júl 2024

@lucinka12356
šéf bol taký skrblík trochu, že?