Rada by som si vytriedila šatník
Ale zistila som že mi je ľúto vyhodiť alebo dať preč mnoho veci
Uvedomujem si že ich mám veľa a nepotrebujem ich. Ale všetky sa mi páčia a neviem ako postupovať. Viem aj o technike čo som rok dva nenosila dať preč ale aj tak mi je ľúto
Poraďte 🙏
Tak ich odloz a pockaj na lepsiu naladu. Ja triedim satnik v nalade "mam v pazi" a vtedy sa mi lahsie luci s roznymi nevyuzitymi kuskami. Alebo ich zbal do vreca,daj niekde a ak ich neoblecies dalsie mesiace bez vahania ich daruj,vyhod.... Honobenie veci ti neprinesie nic,len ti zbytocne zaberaju miesto. Pretriedis skrinu a uvolnis miesto lepsie vyuzitelnym kuskom.
Napadli ma tieto spôsoby: A) väčší byt. B) odniesť to niekam, odkiaľ si to evtl vieš vziať, keby si "potrebovala" (napríklad rodičom do domu, na povalu, do garáže, atď.). Platená alternatíva - self storage sklad. C) hľadať dôvod toho škrečkovania vecí a snažiť sa ho odstrániť. Určite sa nájde aj viac možností. Jaj ešte ma napadlo D - môjmu ocovi potajomky vyhadzovala a triedila veci mama. Keď potom náhodou niečo hľadal a nevedel nájsť, tak sa mama rozčuľovala, že tak mu treba, toľko má hábov, že ani srnky netušia kde môže byť zahrabané zrovna to konkrétne tričko 😄.
Určite nevyhadzuj. Ja som tak nenávratne prišla o spústu vecí, ktoré by som ešte kľudne bola ponosila a veľmi som to oľutovala. Móda sa totiž pravidelne vracia.
Tak som to poriešila tak, že som si pivnicu zmenila na sklad.
Sú tam skrine a poličky,kde mám uložené sezónne oblečenie a aj také, ktoré momentálne nechceme nosiť.
Zabalím do krabice a dám do pivnice,.....
Ja to riesim tak, ze to za par eur predam tu na bazare...Tiez dost vyradujem. Ak je nieco, co sa predat neda, do kosa. Ale nic co dlhodobo nenosim si nenechavam, viem, ze si to na seba uz nedam ani v buducnosti. Nieco sa mi uz nepaci, ine sa mi zunovalo...
Ja milujem ten pocit ked sa zbavim veci a precistim skrinu.Triedim na 3 kopy: znackove a schopne predam na V... (mam aspon na kavu a zakusok)..Nieco darujem kolegyniam/kamoskam a horsie starsie kusky hodim do kontajnera Katolickej charity.
Ten pocit poznám
Ale ja to robím tak že dávam šancu veciam
Nafotím a predam
Odporúčam knihu Kúzelné upratovanie od Márie Kondo, upraces raz a navždy a už len udržiavas. Je to výborná kniha s postupmi, čím zacat, čím koncit, podľa čoho vyradovat, čo s nepotrebnými vecami...a najmä, upraces si okolo seba, i v sebe. Zbavis sa nepotrebneho a príde ti do života nove 🙂 Niekomu sa upratanim udeju aj životné zmeny. K lepšiemu samozrejme. Držím palce
Nechaj si iba veci, v ktorych sa fakt dobre citis a rada ich nosis. Takto triedim priebezne ja satnik. Ano tiez sa mi kadeco paci, a hovorim si ze este to mozno obleciem, ale ak viem, ze sa v tom dobre necitim a nesedi mi to uplne strihom alebo farbou, ide to bez milosti prec. Toto je moje pravidlo a vyskusaj ho.
Prečo sa nutis do minimalizmu keď sa na to necítiš? Nie každý dokáže fungovať s 30 kusmi oblečenia. Radšej si daj záväzok že si nič nové nekúpiš. Skrinu uprac a veci pokladaj tak aby si mala prehľad čo všetko máš a keď si budeš chcieť niečo kúpiť najprv pozri do skrine či tam už niečo podobné nie je.
Ešte ma napadlo, prečítaj si niečo o strihoch, materiáloch, kvalite šitia aby si mala predstavu ako vyzerá kvalitný materiál a strih ktorý sadne. Potom si v obchode všimneš krivé švy, nazberkane stehy, chýbajúce zasevky, zle umiestnený pás, krátky sed a podobne a chuť kúpiť ďalšiu handru ťa rýchlo prejde.
@zenulkaaa Veru, super pravidlo. Tiez mam par veci, co sa mi pacia, ale necitim sa v nich dobre - tiez prec. Vacsinou ich predam. Dalsia katagoria su veci, co ma uz nebavia pripadne sa mi uz nepacia. Ja to predavam na MK pripadne dam ku kontajneru (zavisi, co to je) a do polhodiny je to prec.
Par veci mam aj takych, ze preboha naco som si toto kupila...to ide prec prve
Mozes inak vyskusat to, ze to, co si rok dva nenosila si pre zmenu das na seba. Uvidis, ako sa v tom budes citit. Ak nie dobre - zbavit sa toho. Ja to tak robim, vacsinou zistim, ze to nechcem
@elizabet173 mám to podobne, nadčasové kúsky, veľmi dobre padnuce a kvalitné nevyhadzujem,pár rokov nenosim a potom vyťahujem"nové" veci
Nechaj si iba nadčasové kúsky, ktoré sa dajú ľahko kombinovať
Ja som tak povyhadzovala iks veci a potom som to olutovala - tie veci mi zacali strasne chybat, tak som si musela ist do obchodu kupit nove..
@lucimax mna to az tak neoslovilo, kniha skoncila v jednej polici v skrini ktora caka na vytriedenie, keby mal niekto zaujem, posuniem 😃
@babulkomale mňa naopak oslovila, dokonca putuje po kamoskach, už dobre 3 roky ju nemám doma, čo je stále pozicana u niekoho, každý pochvalil..niekto urobil veľké upratovanie, niekto si vzal z knihy to co sa mu páčilo...100 ľudí, 100 chuti 🙂 za mňa super
Ja som si vedela vždy dobre vytriediť skrine (priebežne), ale problém mám až teraz, keď sa mi hýbe hmotnosť 🙈🙈🙈 teraz vôbec neviem ako to triediť… lebo uz nestačia 3 kategórie (chcem, nechcem ale posuniem, nechcem a vyhodiť), ale je to strašne lebo najprv triedim na zmestim-nezmestim a až potom ďalej 🙈 a lietam tak nejak medzi (mám veci aj mensie aj vacsie ako som aktuálne), váha toto robí sama, ja sa systematicky neviem udržať obmedziť v zraní a podobne. 🙄🙄
Zabal do krabice a odloz. O par mesiacov si ani nespomenies. No a o rok s kludom anglicana vyhodis. 🙂