Tréning doma s dlhou činkou

laurikasarinkaq
5. jan 2024

Ahojte baby . Keďže musím schudnúť a spevniť telo , rozhodla som sa že začnem s tým niečo robiť tak som začala dlhými prechádzkami a rotopedom ale keďže obe patria pod kardio tak viem že tým palim len kalórie ale telo netvarujem nespevnujem ..
Začínam pomaly postupne . Kúpila som si najskôr ochranné podložky na podlahu a veľkú 20 kg činku (10 kg tyč a 2x2,5kg kotúč a 2x5kg kotúč) mne to zatiaľ stačí keď som bola vo fitku tak 5 kg na 10kg tyči mi dalo riadne zabrať)
No a ide o to či by ste mi vedeli pomôcť zostaviť nejaký asi teda fullbody tréning čo a koľko opakovaní mám cvičiť ..
rada by som sa zamerala hlavne na tvarovanie zadku pretože je veľký ale želatinovy .... chcem vytvarovať veľký zadok a spevnit stehná,chrbát,ruky ...áno viem že mám len jednu činku ale viem že sú vraj nejaké základne cviky ktoré by mi vraj mali stačiť aby som snimi videla progress .. samozrejme idem dokúpiť aj jednoručky ale tie mi prídu asi až v stredu (a možno budú už dnes lebo vraj v tescu by mali mať do 5kg) ..
viem o mŕtvych ťahoch a hiptrustoch a drepoch s veľkou činkou . Viete mi poradiť ešte nejaké cviky a počet opakovaní ?
Mám 89kg (nadváhu cca 20kg) takže chcem hlavne chudnúť , nie naberať . A áno kalorický deficit už mám ,začala som si zapisovať všetko do tabuliek ,v tomto prehľad celkom mám takže žiadam rady hlavne ohľadne cvičenia 🙂 a ak sa pýtate prečo nejdem do fitka že tam mám viacej možností tak bohužiaľ bývam na dedine a najbližšie fitko je pól hodinu autom odomna a ja bohužiaľ nemám auto takže by som previezla strašné peniaze chodiť 4xtyzdenne tak a naspäť do fitka ,plus permanentka ..
tak isto mi môžete poradiť koľko krát do týždňa mám cvičiť a kedy si dávať kardio ? Pred/po tréningu alebo vyhradiť samostatný deň na napr hodinu rotopedu alebo ako ?🙂 všetkým krásne ďakujem za akúkoľvek radu ❤️

ibrunova
5. jan 2024

@laurikasarinkaq ja by som cvičila hlavne s vlastnou váhou, max 1kg činky. Tabata, metafit, kruhový, trx- niečo z toho.

yoxinka
5. jan 2024

Kamoš fyzioterapeut má denne v robote ľudí taký ako ty s dochrámanými chrbtami, odpálenými kĺbmi a s problémami, ktoré musia riešiť mesiace. 20kg činku odlož, zožeň niekoho, kto ťa naučí TECHNIKU, lebo to je pri cvičení najdôležitejšie. Začni zľahka s ľahkými činkami, prípadne s vlastnou váhou. A pridávaj postupne, keď si budeš istá, že to robíš správne.

zmrzlinka2021
5. jan 2024

@ibrunova prosím ťa, v čom je specifický ten metafit?

ibrunova
5. jan 2024

@zmrzlinka2021 je to HIIT zameraný na veľké svaly- nohy, brucho, chrbát.

dadis
5. jan 2024

@ibrunova to su prekonane nazory
@yoxinka suhlasim, ze spravne prevedenie cviku je zaklad
@autorka ja som mala trenera, ktory bol povodne vzpierac a isli sme niekolko tyzdnov, ze dme vshu zvysovali, najprv sme len s tycou cvicili techniku - uz to je davno, nazadok urcite mrtvy tah, tam je technika dolezita, rovnako ako pri drepoch a vypadoch.. neskusis oslovit nejajeho trenera online? Ze ti zostavi plan a pri videocalle ti da par treningov so zapnutou kamerou a opravi ta..

ankare
5. jan 2024

@laurikasarinkaq je tu aj skupina pre baby, ktoré cvičia. Určite si najprv nacvič techniku, tá je veľmi dôležitá, čiže necvic sama doma bez dohľadu. A hlavne ries stravu, lebo Ty potrebuješ hlavne schudnúť teraz. Držím palce!

yoxinka
5. jan 2024

@dadis
Ľudia nevedia spraviť drep, výpad, nevedia spraviť hip hinge … “nasucho” bez záťaže … ale naložia si 20kg a idú cvičiť 🤦‍♀️.

dadis
5. jan 2024

@yoxinka Inak myslim si, ze ti ten fyzio nehovori pravdu. Nebezpecnejsie nez civicit zle je necvicit vobec. Ludia maju doslova a znicene chrbtice z nespravneho drzania tela, nefunkcneho jadra. A klby? Kolena - ktore maju sportovci najviac postihnute - tak na prvych miestach nebezpecnych sportov urcite nie je posilnovanie, beh ci bicyklovanie - je to futbal, tenis, lyzovanie, squash, basketbal, volejbal, bedminton - tam, kde sa prudko meni smer pohybu. Ano, su to neprijemne zranenia, ale neviem si predstavit, ze by teraz ludia nerobili sporty, ktore miluju a prinasaju im x zdravotnych benefitov, aby si neznicili kolena

dadis
5. jan 2024

@yoxinka Ved pisem, ze zacat s tycou bez zataze a s konzultaciou techniky 🤷‍♀️

yoxinka
5. jan 2024

@dadis
Prečo by mi nehovoril pravdu??? Ja nehovorím, že ľudia nemajú cvičiť. Ale že ľudia cvičia totálne neprimerane svojmu stavu. Si myslíš, že keď týpek sedí celý deň za compom a potom príde do fitka a naloží si 20kg, je to pre jeho telo OK?
A vieš koľko je takých expertov? A tí potom riešia kamoša. Lebo technika a podobné veci im nehovorí absolútne nič.

dadis
5. jan 2024

@yoxinka Tak sa ho skus spytat konkretnu otazku - kolko k nemu chodi ludi, co necvicia vobec a ake maju problemy oni. A fyzio nie je lacna zalezitost, vscsinou na fyzio chodia ludia, co im na svojom tele zalezi. Ten co ma v pazi si zapije ataralgin pivom a borivickou a je po bolesti chrbta. A potom su invalidi v 50tke.

yoxinka
5. jan 2024

@dadis
Vieš čo, toto nie je predmetom tejto diskusie, nebudem sa tu s tebou doťahovať. Obe sa zhodujeme na tom, že sa treba naučiť techniku, potom cvičiť, to je pre autorku podstatné, ostatné už je mimo.

vanilkovazmrzka
5. jan 2024

Ked zacinas, staci ti vlastna vaha. Pogugli si, na youtube mrte treningov, na instagrame detto.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kiki68
5. jan 2024

@laurikasarinkaq s tymto spravis komplet trening, pekne na tyc na zaciatku nedavaj vela, mozes drepy ( rozdrepovat iba s tycou nenalozenou prvy set), potom mozes sumo drepy ( tyc vpredu) , rumunske deadlifts, klasicke deadlifts, bulharske drepy( tyc nenalozis), vypady s tycou ( tiez nenalozis nic ), military press, potom kotuce do ruky a pekne upazovanie, predpazovanie, dvihanie 5kg pred seba. Tiez hip thrusters, mozes tiez nejaku lavicku improvizovat a pekne povzpierat na prsach smerom hore. Postupne prikladat vahy. Do toho nejake cviky bez tyce a mas trening ako lusk. Nemusis ziadne somariny skusat. Pojdes tieto klasicke veci a uvidis vysledky

mamamasama
5. jan 2024

@yoxinka 20 kíl je minimum!

ruzovakrava
5. jan 2024

@laurikasarinkaq nečítala som komentáre vyššie ale určite by si mala aspoň pár tréningov odcvičiť s trénerom alebo niekým kto je skúsený, aspoň kamarátka, niekto z rodiny. Nesprávnou technikou si len uškodíš. Celkovo začiatky veľmi nepreháňaj, ak si doteraz necvičila tak ti úplne stačia cviky s vlastnou váhou, sústreď sa na správne dýchanie. Základ je posilniť stred tela - pozri si cviky na core. Ďalej veľmi dôležitý je kvalitný strečing, ako pred cvičením tak aj po ňom. A na každú svalovú partiu napríklad ja nikdy necvičím viac ako 4-5 druhov cvikov, neviem ako ostatní. Napríklad zadok cvičím už dlhé mesiace nasledovné a stále mi vyhovujú, mám nárast svalovej hmoty aj silu a len navyšujem váhy: bulharské drepy, hipthrust, rdl na 1 nohe s jr, kickbacky. Cvičím vždy do svalového zlyhania po 3-4 série (každú tak po 8 opakovaní). To že by si si mala navýšiť váhu zistíš podľa toho že príklad pri 3.sérii vládzeš ešte urobiť napr 12 opakovaní. To je veľa, už ideš do únavy. Na chrbát idem radšej do fitka ako doma, precvičím ho oveľa lepšie, na ten dávam napríklad zdvihy + pull down (s neutrálnym úchopom) + barbel rows+ rear delt fly+ nejaké bicepsové zdvihy ešte doklepem ak vládzem😃. Ak máš IG tak nájdeš veľa profilov ale podľa mňa je super napr yarinafit.

yoxinka
6. jan 2024

@mamamasama
Ale nie pre človeka, krorý pred tým necvičil!

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@kiki68 konečne odpoveď k téme na ktorú som sa pýtala,ďakujem krásne 🙏❤️

laurikasarinkaq
autor
6. jan 2024

@ruzovakrava ďakujem ❤️