Trend - tretie dieta v 40tke

12. aug 2024

Vsimli ste si trend mat tretie dieta v 40tke, alebo teda dieta v 40tke s velkym vekovym odstupom od surodencov? Co si o tom myslite?

kataina
12. aug 2024

že sa asi nudiš? chceš si rýpnuť? to je ich vec, nie tvoja 😉 nemusim nikomu vysvetlovať čo si myslím

ns994
12. aug 2024

Ze im to mozno neslo ? Mozno chceli skor ale nedarilo sa. Inak nevsimla. Neriesim. Kazdeho vec.

autor
12. aug 2024

@kataina Coze? Preco mam rypat? Asi sa ta to dotklo, ale to nebolo cielom.

galganka
12. aug 2024

Nevšimla. Úprimne. Nenapadá mi nikto. 🤷🏼‍♀️

zooeynka
12. aug 2024

Myslim ze cim menej sa clovek vrta v zivotoch inych, tym lepsie vie zit ten svoj....

evcagabi
12. aug 2024

Ja si myslim, ze je kazdeho osobna vec, kedy ma dieta. Ked sa podari, pre mna za mna, nech si maju aj v 50tke

liv1
12. aug 2024

Takto som to volakedy planovala. 2 deti a ked budu trocha vacsie tak tretie. Aaaale uz ani za svet 😁😁. A nie, nepoznam nikoho v mojom okoli co by mali dieta v 40 a uz vobec ze by to bol trend

felycity
12. aug 2024

Zi s nechaj zit, stale je tu dost miesta pre kazdeho, doba sa meni, vseobecne trend mat dieta v neskorsom veku je uz normal, kazdeho sukromna vec, pokial to chcu, tesia sa a zvladaju.

luccija
12. aug 2024

Polovica mojich kamarátok mali dlhé roky jedno a v 40 tke ďalšie, alebo jedna mala v 22, 32, 42 r
Mne sa to páči najprv vypiples jedno dáš mu čas a, keď dorastá ďalšie na pobavenie🤪alebo sa človek rozvedie a s ďalším partnerom má dieťa.Nemyslim si to o nič je to ich túžba, život, ale ak dve deti tak len s veľkým vekovým rozdielom

zuzi0911
12. aug 2024

Mam 34 🙂 a tretie dieťa ..po 13 rokoch od druhej dcery ...🙂...doma nám jednoducho este niekto chybal ❣️

la_dolce_vita
12. aug 2024

Nikoho takeho asi ani nepoznam. Skor je trend tehotenstvo odkladat na neskorsi vek.

kiki68
12. aug 2024

Ved tam mas iba dve moznosti dieta, alebo poriadit psa 😀😀😀 kamoskina mama poriadila psa teda

doriiis
12. aug 2024

Všimla.Nechapem a nezávidím.Do 60 tky minimálne sa naháňať aby dieťa malo všetko,čo potrebuje.Ja si radšej tú druhú polku života budem užívať a míňať peniaze na seba a na zážitky ako na plienky a zrps.Ale tak,každý podľa seba🤷🏻‍♀️

lauriik
12. aug 2024

U nasich znamych to nevidim. Bud mali tri deti za sebou alebo ostali pri dvoch 🤷🏼‍♀️

marsmykkok
12. aug 2024

všimla, v mojom okolí väčšinou majú 2 deti zaradom, potom 15-18 rokov pauza a potom okolo 40tky tretie. Podľa mňa je za tým hlavne u ženy túžba mať ešte bábätko s tým, že si uvedomuje, že ak má 38,39 je to už jej posledná šanca zažiť to ešte a kedže sa vek rodičiek posunul, aj spoločnosť to ich rozhodnutie viac akceptuje a nie sú jediné čo majú dieťa tak neskoro. Zase ak majú energiu, je to ok prvé roky. Len predsa vek nezastavíš, okolo 60tky už človek senilnie, prichádza spomalenie, choroby, je to ťažké aj pre dieťa čo má 35-40 rokov vidieť ako rodič starne a ubúda mu síl, neviem či je to dobré ak čerstvý maturant má doma starnúceho rodiča... A teraz predpokladám že ma za tento názor veľa žien tu zožerie.

cafelatte
12. aug 2024

Tak ja som si to všimla a nie len 3 dieťa po 40 tke, ale aj pár prípadov po 50tke. Čo si o tom myslím, len to, že pokiaľ má žena menštruáciu a je plodná, môže mať a porodiť dieťa.

zuzanockamt
12. aug 2024

Nevedela som, že je to trend 😂 Ale sama to takto mám a maximálne som spokojná (nie 3.dieťa). Ja zase nerozumiem trendu mať deti zavčasu a jedno po druhom. Každému niečo iné vyhovuje a nie všetkému musíme porozumieť.

snowflakenel
12. aug 2024

Tak ti vysvetlim ten ,,trend.,,po mojom...
S.manzelom sme spolu od 20 rokov. Asi tak,v 27 po vš a po cestovani sme.sa.rozhodli usadit sa a mat.deti. nedarilo,sa. Rozhodli,sme.sa, ze.skusime ivf, po vysetreniach mojicj aj manzelovych nam nic ine neostavalo.( teraz ma tu neukamenujte za.znecistovanie prirody hormommi, lebo aj to mi tu bolo viac krat,vytknute) "-), vyslo to az,na 4x, ked som mala 34. ....
A po rokoch som v 40- ke otehotnela prirodzene, necakane....
Ano, su zeny,,ktore chcu deti aj po 40. No vacsina je podla mna tych, ktore to skor nestihli. Bud nechceli alebo nemohli....

doriiis
12. aug 2024

@marsmykkok ...zožerie alebo nie,máš pravdu.Budeme tu mať generáciu,ktorá nie že nestihne svoje vnúčatá,ale buď uvalí kotvy na nohy svojim deťom,ktoré sa o ne budú musieť starať.A to je teda sen všetkých 20 tnikov a 30 tnikov sa starať o svojho senilneho rodiča,alebo budú pribúdať domovy pre dôchodcov.

zuzanockamt
12. aug 2024

@doriiis A o vás sa budú starať zase vnúčatá, ktoré budú mať na krku aj svojich starnúcich rodičov. Btw. 60-nik je senilný? Veď to je normálne pracujúci človek.

zooeynka
12. aug 2024

@doriiis ale ani v 50tke nie je "med lizat"sa starat o starnuceho rodica....v ziadnom veku. Ani v 60tke(este pracujuci clovek)nema chut, sily a kapacity sa starat o 80tnika....cize v 20 alebo 50tke, furt je to katastrofa

snowflakenel
12. aug 2024

@cafelatte mne doktpr vravel, ze pokym ma.zena ms a otehotnie aj v 40 ke prirozdene a.bez,problemov, tak,je stale mlada. A.to som pobehala,doktorov od SK, cez CZ, AT. Dokonca.USA, ked som tam par rokov zila. Tam,sa.na to pozeraju inak

iwesska
12. aug 2024

Vies co,tiez si to poslednu dobu vsimam.Ze deti uz velke v puberte a k nim si urobia benjaminka. A ze ich nie je malo. Ja osobne to skor obdivujem,ze maju tolko energie si znova prechadzat tymi stresovymi uvrestanymi obdobiami - koliky,zuby, nespavost, prve kroky - urazy,vzdor, nonstop choroby v skolke, potom skolske ulohy,dalsi vzdor,puberta a takto az do dochodku😁 + samozrejme nezabudat na starsich,robit program aj im. Ale tak ked si to niekto uziva,nech🤷‍♀️

marsmykkok
12. aug 2024

@zooeynka
@zuzanockamt len proste je mať rozdiel 45 rokov a 65 rokov, 50 rokov a 70. Je rozdiel ak sa máš postarať o svojho rodiča v 50tke ked už máš odrastené deti a je rozdiel ak čerstvo zmaturuješ alebo chodíš na vysokú, chceš vyštudovať, cestovať, ísť do zahraničia, založiť si rodinu a tvoje plány brzdia rodičia, čo nie sú už na tom zdravotne najlepšie...

doriiis
12. aug 2024

@zuzanockamt ....žiadne z vnúčat mojich rodičov sa o nich nemusí starať.Pretoze moji rodičia majú už dospelé zarábajúce deti,ktoré im v prípade potreby pomôžu a ktoré sú teraz pri sile.
A áno pracujúci človek je 60 tnik.Ale je rozdiel či musíš pracovať,lebo máš doma čerstvého maturanta a budúceho vysokoškoláka o ktorého sa starať musíš.Alebo či zarábas iba na seba a možno sem tam na nejakú pozornosť pre vnucata a môžeš uvažovať o spomalení tempa.
Moji rodičia mali tento rok 62 rokov obaja a už sú vyše roka ( mama pomaly 2 roky) v predčasnom dôchodku.
Keď budeš mať na krku vysokoškoláka tak o dôchodku asi uvažovať ani nebudeš môcť.Vsakze.

doriiis
12. aug 2024

@zooeynka ...áno,viem.Mam starnúcich rodičov a svokru.A preto viem,že je to enormne náročné a vyčerpávajúce niekedy.A neviem si predstaviť,ako má toto zvládnuť jeden mladý človek,ktorý 💩zažil,videl a nemá takú trpezlivosť,zázemie,finančnú stabilitu a stabilný život.
Lebo v 20 tke sa máš učiť,ako žiť a nie ako sa starať o senila.Moj nazor

ivik4
12. aug 2024

Nemyslim si o tom nic lebo po prve chapem ked sa niekomu nedari otehotniet ako napr. Moja mamina ( mala ma v 37ke co na tu dobu bolo neskoro) a po druhe, nech si deti robia aj v 45ke, hlavne ze ja ich nemam na krku a zodpovednosti. 😃
Hej moja mama ma sice mala neskor ale stale stale mi hovorila ze ak budem moct, nech mam deti cim skor a tak sa aj stalo, aj ja sama som chcela dieta v mladom veku ked na to budu podmienky. Chvalabohu mne sa sen splnil. Vlastne dieta som si krvopotne vynosila a chora som na celi zivot.
A dalsia vec, kedze rodicia su starsi, chcela som aby si uzili vnuca ked tam prideme a raz ked sa o nich budem starat, nech mam na starosti len ich a nie este dieta v plienke alebo usoplaneho skolkara, maleho skolaka s ucenim.
Ja ked budem babka ano ked bude velmi treba, vnuca postrazim,pomojkam, vezmem ho cez prazdniny , ale taka este nehrala aby som ho/ ich mala na krku par x do tyzdna a chovala ich jak vlastne ako to v x rodinach byva . Ze babka nema pokoja ani na dochodku

zuzanockamt
12. aug 2024

@doriiis Moji rodičia majú podstatne viac a v 60-ke normálne pracovali, boli veľmi životaschopní. Každý to asi inak zvláda. To, že tvoji sú v 60-ke starnúci, senilní a nevládni mi je ozaj ľúto.

doriiis
12. aug 2024

@zuzanockamt ...aj moji rodičia sú života schopní.Chodia na welnesy,dovolenky,výlety.Maju 4 vnúčatá a dokážu s nimi tráviť celé dni.Ale proste si povedali,že stačí.Naco sa budú naháňať? Deti dávno dospelé,samostatne.Mozu žiť tak,ako len chcú,kým im to zdravie a život dovolia.A nikto a žiadne okolností im neprekážajú.
Ale už ako to býva zvykom nevylezu na rebrík,nezohnu sa tak k celkom k zemi a neodtiahnu si sami auto do servisu napr..A nato majú mňa.Napr.Moja sestra má 40 doma 3 ročné dieťa a nevládze ani sama zo sebou.Ja mám 34 a dve veľké deti.Cas si spravím úplne na všetko,lebo vladzem a nemusím behať okolo malých deciek.
A to,že naši rodičia vládzu v 60 tke neznamená,že budeme aj my.🤷🏻‍♀️

zuzanockamt
12. aug 2024

@doriiis Smutné, že v 40-ke je nevládna. Toto nepoznám.