Ahojte, mam 30, som slobodna a teda vsetky moje kamosky okrem jednej sa bud prestahovali na druhy koniec republiky alebo maju manzelov, deti, frajerov, a im venuju vsetok volny cas. V mojom okoli je vzdy vela akcii/udalosti co ma zaujimaju - podujatie v kniznici, swap rastlin, jazykovy kurz v parku, kurz kreslenia, jarmok vo vedlajsom meste, koncert, atd. Velakrat sa stane, ze prave kamosky nemozu, tak idem sama. Ked som sa o tom zmienila znamym alebo rodine, a na otazku s kym som bola som odpovedala ze SAMA, prisli nechapave pohlady. Preco chodim sama, je to divne, mam si niekoho najst nech nechodim sama, same sucitne pohlady. No prekvapilo ma to. Samozrejme je fajn ist do kina s kamoskou, ale ked maju kamosky mnohokrat iny program, pride mi lepsie ist niekam aj sama ako ostat sediet doma, pozerať telku a nezazit nic. Nemam problem ist sama napr na kavu, na zmrzlinu. Samozrejme rada idem aj s kamaratkou. Aky mate vy k tomu postoj? Pride vam zvlastne ak vidite niekoho na nejakej udalosti sameho a pride vam ten clovek ako chudak, co prisiel sam? Zamyslam sa nad tym od vikendu.
absolútne to nie je divné, naopak. mala som v živote obdobie, kedy som chodila sama úplne všade - len tak na kávu, na jedlo, do kina, galérie, na výlet do cudzieho mesta, do prírody, na kurzy, do sauny, na jogu.. a vtedy si často tie aktivity aj najviac užijem, nemusím s nikým robiť kompromisy, mám priestor byť vo svojich myšlienkach a reálne si odpočinúť 🙂 so súcitnými pohľadmi sa stretávaš preto, že iní nemajú toľko sebavedomia a necítia sa tak dobre vo vlastnej spoločnosti, je to mimo ich komfortnú zónu a nechápu to. nevedia, o čo prichádzajú podľa mňa.
Nie je to divne, aj ja chodím občas sama a to mam aj dieťa aj chlapa aj kamošky a teda divne si nepripadam
Nemyslím, že je to divné. Aj na niekoľkodňové poznávacie zájazdy chodia iba jednotlivci. Je to každého vec.
aaale prosim ta. Divni tu ti, co to tvrdia, ze ist niekam sam je nieco nenormalne. To mas akoze cely cas sediet doma a cakat, kym nejaka kamoska bude moct ist s tebou? Kludne v tom pokracuj a uzivaj si pestrost podujati 🙂
Vobec sa tym nedaj odradit, nie je to nic divne. Ja som castokrat chodievala sama ked som este nemala partnera a kamosky nechceli, nemala som absolutne problem ist do kina, na vylet a jednoducho kam som chcela. Aj dnes, ked sa napriklad niekomu nechce ist do divadla na predstavenie co chcem vidiet, jednoducho chodim sama (milujem divadlo a chodievam casto). Ti, co ma poznaju, sa vobec necuduju a ostatni su mi ukradnuti…Skor ja lutujem ludi, co sa vzdaju navstevy nejakeho miesta/akcie len kvoli druhym.
Odkial si ak to nie je tajomstvo? Mame velmi podobne zaujmy, mozno by som sa pridala, teda ak ti pritomnost niekoho ineho vyslovene neprekaza 😁
@hankab Som z Košíc a ty?
Juuuj skoda, to je daleko 😬 ja som zo zapadu (TN). A prave taku kamosku je tazke najst, co ma podobne zaujmy.
Nie si divna. Len niektori to nechapu. Ja zase milujem prechadzky ked som sama. Chodila som aj do prace za tmy, po cyklaku uplne sama. Bol to boží čas 🤗
Vobec nie......ja idem teraz napr sam na koncert pretoze kamosovi nedali dovolenku. Nie vzdy je dovod preco clovek ide sam to, ze by nemal s kym ist.
Ja si skor myslim, ze niekedy to moze skor vyjst v tvoj prospech, ze budes nejakej partii sympaticka a pridas sa k nim.
Castokrat sa stava, ze ludia idu na disco s kamosmi a zamiesaju sa s uplne inymi ludmi nez s tymi s ktorymi prisli.
Si v pohode, nemaj obavy. Si obklopena ludmi a venujes sa svojim hobby. Vsetko ok 🙂
Úplne v pohode...ja tiež chodím sama hocikde, tiež to veľa ľudí nechápe a ja nechápem ich,že to nevedia pochopiť 😀 rada chodím aj preto sama,že sa nemusím s nikým rozprávať, prispôsobvat,kedy chcem ísť/odísť a podobne. Bola som viac krát aj pracovat v zahraničí sama a úplná pohoda,stretla som tak veľa dievčat/žien čo chodia samé...keby mám len čakať,kde má kto zavolá nejdem nikde. Aj na túry chodím sama,teda odvážim sa len na miesta,kde je viac ľudí,zas až taká odvážna nie som 😀 (zelené,strbske pleso...a pod) a tiež sa mi pár ľudí prihovorilo,ako to že idem sama ...čo má prekvapilo,keďže tam bolo fakt xy turistov.
je super, že vieš žiť sama so sebou a si spokojná. Ak by si mala čakať kým sa rozhýbu kamarátky, trčíš doma so smutnou tvárou a na dôchodku môžeš akurát tak plakať do vankúša nad tým, koľko času, príležitostí a krásnych zážitkov si premeškala. Ľudia, ktorí nad tebou kývu nechápavo hlavičkou sú zaviazaní stigmami a predsudkami. To ako tráviš svoj voľný čas je len a len tvoja osobná vec. Za mňa 👍, užívaj života, cestuj, poteš svoju dušu, bytie, zmysly najviac ako sa len dá 😉
PS: Ja som typ, ktorý schvaľuje aj dovolenku single... okolie sa pohoršuje. No a? Osobne nerozumiem manželstvám, párom, nažívaniu, = kde sa jeden bez druhého nepohnú a väčšinou (poznám z okolia) ten akčný skvasí v odpore a hneve vedľa partnera na gauči 😏 My máme doma spoločné aktivity, ale aj rozdielne, napriek tomu nás spájajú.
Mne prave naopak, pridu divní takí, čo sa nenajedia ani sami v restike alebo si nedaju kavu osamote. Mala som kedysi taku kamošku. Ked sme sa mali niekde stretnut, radsej stepovala pred kaviarnou a cakala, akoby si mala sama sadnúť, kludne objednat a nedajboze aj tú kávu osamote ochutnať. Nie zo sudrznosti, ze ved pojdeme spolu, ale preto ze sa hanbila. Sama sa ani vo foodcourte nenajedla, proste nie. Bud s niekym, alebo bola radsej hladna a najedla sa az doma.. toto mme do hlavy neleze 🤷
A kde si pozeráš tie akcie,.keď si z KE ?
Snažím sa mať kus prehľad a ak ma niečo zaujme a mám čas, tak ísť, ale často sa o akciách dozviem po 🥲
Ja uz som bola sama aj na dovolenke a bolo to super. Všetky kamošky bud vtedy robili a nemohli si zobrať voľno alebo mali malé deti a mne sa nechcelo drepiet doma. Stretla som tam fajn ľudí, nemusela sa nikomu prispôsobiť a bolo mi dobre😁
Single ludia maju zasadne sediet doma zo zmrzlinou,obklopeni mackami a vinom,pozerajuc Brigite Johnesova 😂 podla mna super ze chodis sama na akcie ked mas taku potrebu,ved aj tam sa mozes s niekym zoznamit,alebo aj nie. Neviem co je na tom divne venovat sa sebe samemu,ja najradsej chodim nakupovat sama,aj ked mam s kym chodit,ale tak mi to dava najvacsi zmysel.
ja ti fandim. vela ludi nikam nechce ist, lebo ich odradi, ze tam maju ist sami. a preco by nemohli ist sami? nemusis sa nikomu prisposobovat, nikym sa riadit, robis si, co chces. ked ti to tak vyhovuje, preco nie... tiez som mala obdobie, ze som takto sama cestovala po slovensku. akurat mi bolo luto, ze v tej chvili nemam s kym zdielat tie krasne pocity z daneho miesta 🙂
Tiez som rada aj sama, nie je to divne🙂 a tiez som z Kosic 🙂
Ja som typ, ze sama zbytocne ist, ale nevnimam to ako nieco divne, ze ide clovek sam. Ved moze ist aj sam, co je na tom divne? 🤷♀️
Podla mna je to super ist sam. Lepšie ako čučať doma. Clovek sa moze lepsie sustredit
@phelipe ty mas teda riadnu fantaziu,heh ze pust,pistol atd 😂😂😂 preboha,ved kazdy z nas je z casu na cas sam a co ked akurat vtedy dostanes infarkt? Jasne do lesa je lepsie ist s niekym ale do galerie,na koncert...neviem preco by sa mala prisposobivat. A nie,nie je VŽDY vacsia zabava s niekym. Zazila som rozne akcie,ktore som doslova pretrpela s inymi ludmi a na druhej strane vela vecerou kedy som sa venovala sama sebe a bol to fakt kvalitny cas.
Wau, konečne človek, ktorý je ako ja🙂…Milujem, keď som sama so sebou…Chodím na dovolenky úplne sama, teraz som sa vrátila z jazykového kurzu z Ríma a niektorí sa čudovali a nechápali, čo som tam robila sama…Vôbec nie si divná, si úžasná a sebavedomá☺️…
Podla mna je to super, pre mna je to signal vnutornej vyrovnanosti.
Podľa mna je to úplne super, že vieš tráviť čas sama so sebou, si v spoločnosti, ale zároveň s nikým konkrétnym. Otvorená spoznávať, podľa mňa si bohyňa.
Uz cca 10 rokov travim 90% volneho casu sam. Sport, kultura, tury, vylety, dovolenky. Cista esencialna sloboda. Lutujem, ze som to neobjavil v mladosti, zbytocne som travil cas v prostredi ktore mi nic nedavalo.
Aj mne sa uz stalo viac krat, ze som isla sama a poznam takych aj inych ludi, ze isli sami. Urcite by mi bolo lepsie s niekym, ale ze by mi bolo zle to tiez nemozem povedat, uzila som si to aj sama, aj ked viac by som si to s niekym.