Ahojte každý máme nejaké tie rany ktoré sme prežili v detstve ale chcela by som vedieť aké následky si nesiete v dospelosti ako vás ovplyvnili
V skolke usudili ze je velmi horuco a polievali nas s krhlou,s ladovou vodou,stali sme v zeleznych vanickach. Dodnes neznasam umyvanie vlasov, ten pocit ked mi steka voda na hlavu. Sestra ma ako malu zo srandy zatvarala do skrine a nechcela ma pustit a mam z toho celkom skusnu klaustrofobiu.
Fuj ked sme pri tych skolkach tak uvediem aj konkretnu situaciu z ktorej traumu mam- spoluziak si kychol a vyletel mu tak dlhy sopel...az po zem...ja nemozem vidiet sople..na vsetko mam zaludok kadeake nechutnosti mozem vidiet a som ok ale ked.vidim sopel alebo ako malemu dietatu vyleti sopel...neviem ako budem ja svojim detom utierat sople ja to nemozem ani vidiet ani pocut 😰
Strach, ze je niekto pod postelou, v skriny, ze mi niekto zozerie co i len prst ak mi bude trcat z paplona, strach z tmy a uzavretych priestorov, strach z buroch, strach z hlbokej vody, a kopu dalsich, ale musim pivedat, ze som kopu veci vyriesila teda okrem tej vody, ale tomu davam nasledok z minuleho zivota a tie burky netuším 🙂
Ja som ako dieťa mávala časté zápaly a bolesti uší a chodila som lekarovi a mi to čistili a šparáli sa tam a odvtedy sa mi nikto nesmie dotknuť uší, ani kadernička, ani manžel, len ja...
Keď sme boli na letnom tábore, veľká sranda bazén a tak, a mňa nečakane sotili do bazénu, tak, že som sa začala topiť, odvtedy vkročím do vody, iba pokiaľ cítim zem 😔 vôbec ani neplávam odvtedy. Brr
ja mam 33 rokov a dodnes sa mi sniva o mojej matikarke ktora bola na mne zasadnuta a davala mi spatne znamky..normalne mam o tom nocne mory...
Nemam rada panelakove pivničné priestory a byť vo výťahu s cudzími ľuďmi. ..
od mala nevysvetliteľný strach z búrok, že ma trafí blesk... aj keby bola šanca jedna k miliarde, ja mám pocit že ja som tá jedna...:(
Keď búrka prichádza, zatváram všetky okná ( čo keď náhodou gulový blesk), zaťahujem žalúzie, odpájam všetko zo zástrčok, zapalujem sviečky ( aby ma nekleplo keď náhodou vypadne prúd)
celkom psycho :D
Hlboká voda..resp.aj obyčajný bazén ma desí.Na plaveckom v 3.triede nas lektor tyčou pridržal pod vodou koľko vydržíme.K ed vidím svoje deti vo vode až je mi zle.Syna som dala naschvál na plavecký aby bol s vodou v pohode.Ked je na tréningu behá mi v hlave všetko mozne.
Raz po mna mama prisla neskoro do skolky tesne pred zatvorenim, bola som tam ako posledna a potom som mala este strSne dlho aj pocas zakladky traumu ze po mna rodicia nepridu, ze sa na mna vykaslu.. A mavam to aj teraz koli tomu jednemu dnu, ze proste budem zabudnuta ze sa mama nevrati z obchodu domov atd ..
dalej - rozbili nam raz okna v noci, odvtedy
sa bojim ze nam njekto roznije okna.
Raz nas vytopilo - odvtedy vsetko kontrolujrm a sa bojim.
V skolke som raz zjedla spenat s bajickom a cele som to vyzvracala, odvtedy som nikdy nezjedla spenat ani vajicko.
ano mam.. mam obsedantno kompulzivnu poruchu, ktoru som mala uz ako mala (vtedy som o tom samozrejme nevedela) mam ju celkom obsirnu, tak sa mi to nechce vypisovat...ale z takych beznych veci, nenavidim smrad sava, lebo sa mi spaja so smradom pokadeneho otca, nenavidim ked niekto sucha nohami, lebo mi to pripomina otcovu chodzu.. je toho celkom dost ale nejako som dnes nepisatelna, je krasny den.. 😊
Vysmievali sa mi v škole a teraz keď mi povie niekto že dobre vyzerám tak mu proste neverím a odvrknem, taktiež mám obavy čo sa týka školy aby sa moje deti dobre adaptovali na kolektív v škole (keď mala nastúpiť dcéra do skolky stále som mala v hlave ako sedí mimo vyčlenenia a nikto sa snou nehrá uplna panika z mojej strany) ... čo tam po znamkach😅tiež to prameni z vysmievaním sa počas môjho detstva a moje deti musia vedieť pomaly do nástupu prvej triedy všetky možné športy, asi preto že mne pri každom jednom bolo povedané od mamy že sa zabijem na korčuliach lyziach a podobne..., ale je toho podstatne viac no nejdem sa už rozpisovať
nedokazem v pohode chodit v lese, na turistiku kde su medvede a plavat daleko v mori, kde moze byt zralok. vobec netusim z coho, ak sa toho da zbavit, rada by som 😀 ja si totiz myslim, ze prave na mna tam cakaju 😃
neznášam hady... keď sme boli v ZOO nešla som ani pozrieť na hady - išiel len mm s deťmi a ja som čakala v parku...
neznášam opitých ľudí....sú ako neriadená strela. v mojej blízkosti bývalo zopár ožranov, ktorí vykrikovali na ulici, boli zádrapčiví, neraz sa aj pobili .... sused behal po ulici so sekerou a pritom ručal že ide niekoho zabiť, a podobní primitívy...
Nijake. Som stastna zena 😀
Bojim sa psov.
Ako na decko sa na mna vrhli dvaja psi a odvtedy mam strach zo psov.
Dost blbe ked u nas na sidlisku ma psa kazdy treti..
A ked vidim velke plemeno bez voditka...taku paniku chytim, srdce mi ide z hrude vyskocit.
😕
hodili ma do vody, keď som bola malé dieťa a nevedela som sa vynoriť nad hladinu- dlho som mala problém plávať v hlbokej vode a to bolo všade tam kde som nedosiahla na dno. Našťastie, už teraz dokážem plávať v bazéne viac menej bez problémov, ale v jazerách a mori to problém stále je. A ešte: sestra ma zvykla v noci strašiť, takže vždy keď sa zotmie, začínam mať utkvelý pocit že niekto je v mojej blízkosti a striehne na mňa....viem že tam nikto nieje :D ale ten pocit v hlave sa nedá vymazať
Keď som bola malá tak som videla ako mi po perine v noci prebehol obrovský pavúk, fakt taká tarantula. Doteraz každý večer behám po izbe s ručným vysávačom a vysávam každú kút, posteľ musí byť na nožičkách aby som pod ňu videla, či tam nie sú pavúky
Mám hrozne slabý spánok, dokáže ma zobudiť aj vlas padajúci na zem 😅 čo už..