Traumy z detstva v dospelosti

olivka84
13. apr 2018

Ahojte každý máme nejaké tie rany ktoré sme prežili v detstve ale chcela by som vedieť aké následky si nesiete v dospelosti ako vás ovplyvnili

lulica
13. apr 2018

Mám hrozne slabý spánok, dokáže ma zobudiť aj vlas padajúci na zem 😅 čo už..

pininka
13. apr 2018

V skolke usudili ze je velmi horuco a polievali nas s krhlou,s ladovou vodou,stali sme v zeleznych vanickach. Dodnes neznasam umyvanie vlasov, ten pocit ked mi steka voda na hlavu. Sestra ma ako malu zo srandy zatvarala do skrine a nechcela ma pustit a mam z toho celkom skusnu klaustrofobiu.

lulica
13. apr 2018

Fuj ked sme pri tych skolkach tak uvediem aj konkretnu situaciu z ktorej traumu mam- spoluziak si kychol a vyletel mu tak dlhy sopel...az po zem...ja nemozem vidiet sople..na vsetko mam zaludok kadeake nechutnosti mozem vidiet a som ok ale ked.vidim sopel alebo ako malemu dietatu vyleti sopel...neviem ako budem ja svojim detom utierat sople ja to nemozem ani vidiet ani pocut 😰

wanesaz
13. apr 2018

Strach, ze je niekto pod postelou, v skriny, ze mi niekto zozerie co i len prst ak mi bude trcat z paplona, strach z tmy a uzavretych priestorov, strach z buroch, strach z hlbokej vody, a kopu dalsich, ale musim pivedat, ze som kopu veci vyriesila teda okrem tej vody, ale tomu davam nasledok z minuleho zivota a tie burky netuším 🙂

0silvia0
13. apr 2018

@pininka my sme sa so sestrou zatvárali do perináka vo váľande a stopovali, ktorá dlhšie vydrží. Neviem či z toho, ale mám dnes slušnú fóbiu z podzemných garáží. Nemôžem tam parkovať, lebo ma začne ťažiť na hrudi.

zemislava
13. apr 2018

Ja som ako dieťa mávala časté zápaly a bolesti uší a chodila som lekarovi a mi to čistili a šparáli sa tam a odvtedy sa mi nikto nesmie dotknuť uší, ani kadernička, ani manžel, len ja...

lienqa
13. apr 2018

Keď sme boli na letnom tábore, veľká sranda bazén a tak, a mňa nečakane sotili do bazénu, tak, že som sa začala topiť, odvtedy vkročím do vody, iba pokiaľ cítim zem 😔 vôbec ani neplávam odvtedy. Brr

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andy03
13. apr 2018

ja mam 33 rokov a dodnes sa mi sniva o mojej matikarke ktora bola na mne zasadnuta a davala mi spatne znamky..normalne mam o tom nocne mory...

alobalka
13. apr 2018

Nemam rada panelakove pivničné priestory a byť vo výťahu s cudzími ľuďmi. ..

nicoll30
13. apr 2018

od mala nevysvetliteľný strach z búrok, že ma trafí blesk... aj keby bola šanca jedna k miliarde, ja mám pocit že ja som tá jedna...:(
Keď búrka prichádza, zatváram všetky okná ( čo keď náhodou gulový blesk), zaťahujem žalúzie, odpájam všetko zo zástrčok, zapalujem sviečky ( aby ma nekleplo keď náhodou vypadne prúd)
celkom psycho :D

kubkovamama
13. apr 2018

Hlboká voda..resp.aj obyčajný bazén ma desí.Na plaveckom v 3.triede nas lektor tyčou pridržal pod vodou koľko vydržíme.K ed vidím svoje deti vo vode až je mi zle.Syna som dala naschvál na plavecký aby bol s vodou v pohode.Ked je na tréningu behá mi v hlave všetko mozne.

blairgossip
13. apr 2018

Raz po mna mama prisla neskoro do skolky tesne pred zatvorenim, bola som tam ako posledna a potom som mala este strSne dlho aj pocas zakladky traumu ze po mna rodicia nepridu, ze sa na mna vykaslu.. A mavam to aj teraz koli tomu jednemu dnu, ze proste budem zabudnuta ze sa mama nevrati z obchodu domov atd ..
dalej - rozbili nam raz okna v noci, odvtedy
sa bojim ze nam njekto roznije okna.
Raz nas vytopilo - odvtedy vsetko kontrolujrm a sa bojim.
V skolke som raz zjedla spenat s bajickom a cele som to vyzvracala, odvtedy som nikdy nezjedla spenat ani vajicko.

jana_eyre
13. apr 2018

ano mam.. mam obsedantno kompulzivnu poruchu, ktoru som mala uz ako mala (vtedy som o tom samozrejme nevedela) mam ju celkom obsirnu, tak sa mi to nechce vypisovat...ale z takych beznych veci, nenavidim smrad sava, lebo sa mi spaja so smradom pokadeneho otca, nenavidim ked niekto sucha nohami, lebo mi to pripomina otcovu chodzu.. je toho celkom dost ale nejako som dnes nepisatelna, je krasny den.. 😊

ebi88
13. apr 2018

@andy03 toto aj ja o slovencinarke. Trojky stvorky, no katastrofa a ja som pritom sedela v knihach, citala... potom vymenili slovinarku a same jednotky, na mature pochvala... dodnes mam na nu zlost a keby som ju stretla veruze jej asi aj vynadam.

kikuta
13. apr 2018

Vysmievali sa mi v škole a teraz keď mi povie niekto že dobre vyzerám tak mu proste neverím a odvrknem, taktiež mám obavy čo sa týka školy aby sa moje deti dobre adaptovali na kolektív v škole (keď mala nastúpiť dcéra do skolky stále som mala v hlave ako sedí mimo vyčlenenia a nikto sa snou nehrá uplna panika z mojej strany) ... čo tam po znamkach😅tiež to prameni z vysmievaním sa počas môjho detstva a moje deti musia vedieť pomaly do nástupu prvej triedy všetky možné športy, asi preto že mne pri každom jednom bolo povedané od mamy že sa zabijem na korčuliach lyziach a podobne..., ale je toho podstatne viac no nejdem sa už rozpisovať

amyqce
13. apr 2018

nedokazem v pohode chodit v lese, na turistiku kde su medvede a plavat daleko v mori, kde moze byt zralok. vobec netusim z coho, ak sa toho da zbavit, rada by som 😀 ja si totiz myslim, ze prave na mna tam cakaju 😃

deti95060810
13. apr 2018

neznášam hady... keď sme boli v ZOO nešla som ani pozrieť na hady - išiel len mm s deťmi a ja som čakala v parku...
neznášam opitých ľudí....sú ako neriadená strela. v mojej blízkosti bývalo zopár ožranov, ktorí vykrikovali na ulici, boli zádrapčiví, neraz sa aj pobili .... sused behal po ulici so sekerou a pritom ručal že ide niekoho zabiť, a podobní primitívy...

pininka
13. apr 2018

@0silvia0 no presne,to bude ono. Este ma napadlo aj ze neznasam balony,mam z nich doslova panicky strach a to tiez preto ze v detstve mi za chrbtom praskol balon a ja som sa strasne zlakla.

saska112
13. apr 2018

@ebi88 skoda ze takyto ludia sa daju na pedagogiku :-/

babulkomale
13. apr 2018

Nijake. Som stastna zena 😀

skumavka
13. apr 2018

@nicoll30 presne toto mám aj ja

ebi88
13. apr 2018

@saska112 tak ucitel zly, resp. Nespravodlivy, dokaze v zivote napachat vela skody

madamcoco
13. apr 2018

Bojim sa psov.
Ako na decko sa na mna vrhli dvaja psi a odvtedy mam strach zo psov.
Dost blbe ked u nas na sidlisku ma psa kazdy treti..
A ked vidim velke plemeno bez voditka...taku paniku chytim, srdce mi ide z hrude vyskocit.
😕

pietrins
13. apr 2018

hodili ma do vody, keď som bola malé dieťa a nevedela som sa vynoriť nad hladinu- dlho som mala problém plávať v hlbokej vode a to bolo všade tam kde som nedosiahla na dno. Našťastie, už teraz dokážem plávať v bazéne viac menej bez problémov, ale v jazerách a mori to problém stále je. A ešte: sestra ma zvykla v noci strašiť, takže vždy keď sa zotmie, začínam mať utkvelý pocit že niekto je v mojej blízkosti a striehne na mňa....viem že tam nikto nieje :D ale ten pocit v hlave sa nedá vymazať

mikaelita
13. apr 2018

@0silvia0 pisete mi z duse!! Fuj az ma striaslo. Mna sestra s bratrancami zatvarali tak do perinaca, ze ma este zakrutili do koberca a nechali ma tam.... Dodnes mam problem dychat ak som akokolvek zbavena pohybu, co i len kryta dekou a ze si muz lahne na mna... konecna 😫

0silvia0
13. apr 2018

@mikaelita no ja neviem prečo sme to mali kedysi takéto primitívne hranie sa, asi sa deti kedysi viac nudili ako teraz a preto vymýšľali takéto somariny... my sme sa aj s perinami dusili a skúšali kto dlhšie vydrží nedýchať...

andy03
13. apr 2018

@ebi8 mňa nechala prepadnúť v 4 ročníku na polroku.. Bola to stará dievka potrebovala byť dôležitá.. Najskôr som takým veciam neverila ale to americké - traumy sú z detstva... Tomu už verím

eko22
13. apr 2018

Keď som bola malá tak som videla ako mi po perine v noci prebehol obrovský pavúk, fakt taká tarantula. Doteraz každý večer behám po izbe s ručným vysávačom a vysávam každú kút, posteľ musí byť na nožičkách aby som pod ňu videla, či tam nie sú pavúky

olivka84
autor
13. apr 2018

@kikuta toto som aj ja zažila a tiež sa toho pri malom bojim . Aj to že nebude sebavedomí že sa bude všetkého báť .a asi to na neho podvedome prenášam