Trápi vás tiež seborea v uchu?

9. apr 2020

Caute,mam roky seboreu v uchu.Castokrat to svrrbi,po skusenostiach uz to nejak neskrabem,len tak jemne a dotknem ucha z vomku.ak uz je to neunosne.Teraz mam uz viac ako tyzden taky vytok z ucha,lebo som nevydrzala a poriadne to "pocistila"vatovou tycinkou.Je to u mna castejsie,vacsinou to odozneje,no teraz to pretrvava dookola,svrbi,zo spanku si to skrabem...Ide o to,ze koznym uz nejak velmi nedoverujem,tento problem somm ete ani so ziadnou nekonzultovala.Totiz kortikoidy neuznavam,patlala som to v minulosti na dlane a uznechcem.mate to niekto tiez?

ivangeline
9. apr 2020

Tea tree olej, orenago oil, coconut oil... Používam ja. Stres a malo spánku a veľa sladkostí, sacharidov a kysnuteho-kvasinky, to zhoršuje.
Treba zasadite potraviny papať,pohyb,no stres, proste zdravý životný štýl a bude lepšie.

autor
9. apr 2020

@ivangeline Dakujem.Zacala som pit v poslednom case kravske mlieko aj,co predtym len do kavy.Myslite,ze aj to by mohlo zhorsit?Mlieko tiez mozno nevbol dobry napad.

ivangeline
9. apr 2020

Mohlo, káva celkovo mi to zhoršuje, už som bola na 2 silných kavach a začala som obmedzovať. Radšej čierny alebo zelený čaj. 😧 Alebo spánok počas dňa, ak sa dá..

autor
9. apr 2020

@ivangeline Dik moc.

martina8888
9. apr 2020

dobrý deň, pozrite si moju skupinu https://www.modrykonik.sk/group/11789/ . sú tam uvedené aj produkty na seboreu. vam by som odporúčala radu so slimačím mucínom, ktorý podporuje obnovu buniek epidermy.

autor
9. apr 2020

@martina8888 Dakujem,kuknem na to,dik aj za tip.

maminuska
9. apr 2020

Môj syn má od malička mala seboreu , najprv to mal vo vlasovej časti a veľmi silne, rám sa nám to podarilo zlikvidovať šaponom Reg har,okolo 18 rokov mu to udrelo do uši , chodí na krčné , ušné...,jemu sa to upchá zboptna , prestane počuť a často ak zapálil. Čistí si to tými sprejmi, to je jedine čo mu pomáha.

megika1
9. apr 2020

@ivangeline pre mňa je tea tree víťaz,roky som sa trápila,tieklo mi z ucha , praskliny, sústavné nutkanie škrabať a ejha svätý pokoj 🙂

autor
9. apr 2020

@maminuska ved to,v tom uchu nemozes uplne hocico davat,teda aspon ja nechcem.

autor
9. apr 2020

@maminuska Tie spreje ked tak,inak tiez neviem...Este to tea tree skusim.🙂

lenqua_12325
9. apr 2020

Canaderm capilus šampón na seboreu nechať pôsobit, on supinky zmakci a vylieci sa to.

autor
9. apr 2020

@lenqua_12325 Dakujem,to aj do ucha?

lenqua_12325
9. apr 2020

Dcéra to ma aj v ušiach a po umytí to ide pekne dole.

autor
10. apr 2020

@lenqua_12325 Vdaka.