Caute,mam roky seboreu v uchu.Castokrat to svrrbi,po skusenostiach uz to nejak neskrabem,len tak jemne a dotknem ucha z vomku.ak uz je to neunosne.Teraz mam uz viac ako tyzden taky vytok z ucha,lebo som nevydrzala a poriadne to "pocistila"vatovou tycinkou.Je to u mna castejsie,vacsinou to odozneje,no teraz to pretrvava dookola,svrbi,zo spanku si to skrabem...Ide o to,ze koznym uz nejak velmi nedoverujem,tento problem somm ete ani so ziadnou nekonzultovala.Totiz kortikoidy neuznavam,patlala som to v minulosti na dlane a uznechcem.mate to niekto tiez?
@ivangeline Dakujem.Zacala som pit v poslednom case kravske mlieko aj,co predtym len do kavy.Myslite,ze aj to by mohlo zhorsit?Mlieko tiez mozno nevbol dobry napad.
Mohlo, káva celkovo mi to zhoršuje, už som bola na 2 silných kavach a začala som obmedzovať. Radšej čierny alebo zelený čaj. 😧 Alebo spánok počas dňa, ak sa dá..
@ivangeline Dik moc.
dobrý deň, pozrite si moju skupinu https://www.modrykonik.sk/group/11789/ . sú tam uvedené aj produkty na seboreu. vam by som odporúčala radu so slimačím mucínom, ktorý podporuje obnovu buniek epidermy.
@martina8888 Dakujem,kuknem na to,dik aj za tip.
Môj syn má od malička mala seboreu , najprv to mal vo vlasovej časti a veľmi silne, rám sa nám to podarilo zlikvidovať šaponom Reg har,okolo 18 rokov mu to udrelo do uši , chodí na krčné , ušné...,jemu sa to upchá zboptna , prestane počuť a často ak zapálil. Čistí si to tými sprejmi, to je jedine čo mu pomáha.
@ivangeline pre mňa je tea tree víťaz,roky som sa trápila,tieklo mi z ucha , praskliny, sústavné nutkanie škrabať a ejha svätý pokoj 🙂
@maminuska ved to,v tom uchu nemozes uplne hocico davat,teda aspon ja nechcem.
@maminuska Tie spreje ked tak,inak tiez neviem...Este to tea tree skusim.🙂
Canaderm capilus šampón na seboreu nechať pôsobit, on supinky zmakci a vylieci sa to.
@lenqua_12325 Dakujem,to aj do ucha?
Dcéra to ma aj v ušiach a po umytí to ide pekne dole.
@lenqua_12325 Vdaka.
Tea tree olej, orenago oil, coconut oil... Používam ja. Stres a malo spánku a veľa sladkostí, sacharidov a kysnuteho-kvasinky, to zhoršuje.
Treba zasadite potraviny papať,pohyb,no stres, proste zdravý životný štýl a bude lepšie.