Baby, tak hrozne ma mrzia tie útulky 😭
Bola výzva na fb ze nemajú čo jesť, objednala som za cca 80/90e . A pritom to bolo len kúsok. Možno na par dní. Je ďalších x výziev ako zháňajú jedlo, maju uz len na pár dní... A nemôžem kupovať furt. Aj 5x mesačne po 100e by bolo malo, ved to je ako bezodna studňa.
A tak otázka znie, prečo ponúkajú to z tých drahších granúl. Peniaze co som minula, by im inde vyšlo oveľa viac jedla ako dostali. Ja chápem ze niektorý psík potrebuje niečo špeciálne, ked ma alergie a podobne ale urcite nie vsetci. Ako to je ? Radšej budu mat menej a kvalitné? Ďakujem za info.
Áno radšej budú mat menej ako mat barzake značky. Ono tie lacné granule nie sú skoro vôbec vhodne pre psov keďže obsahuju napríklad veľa obilnín a malo masa/tuku/bielkovín. Zanedbané psy majú často zly zdravotný stav a je pre ne lepšie keď su kŕmené niečím kvalitným. Plus ak by sa im zrazu zmenili granule tak by tie psy pravdepodobne hnackovali alebo zasa chudli.
ja som tiez posielala opakovane,ani mne sa neda stale, vzhladom na vlastny rozpocet, ale beriem to, ze sa potesia a pomoze aj menej, ak to je lepsia strava.
ale poznam ten pocit, ze proste nemozem posielat stale a vela, aj ked by som rada. iba dufam, ze ak sa najde viac takych ludi, nieco to snad pokryje.
@althejka ❤
Tak bežné psi tiez jedia granule z obchodu.
Môjmu tiez nenakupujem najdrahšie . Ale ani najlacnejšie. 7e za 1,3kg.
A čo im dajú jest keď nič nemajú?
Ďakujem za informáciu.
No bohužiaľ lacné granule spôsobujú zvieratám tráviace ťažkosti (od hnačky až po zápal tráviaceho traktu pri dlhodom kŕmení odpadom) a čo ušetria na granulách, to niekoľkonásobne preplatia u veterinára.
Tak ako u ľudí tak aj u zvierat je kvalitná strava základ zdravia.
Ale tvoje psy nemajú stres z toho, že žijú za mrežami. Ak by tie zvieratá v útulkoch nemali problém s lacnými granulami, tak by útulkom bolo jedno, aké granule im ľudia donesú.
Presne ako to tu zaznelo, tie lacne granule nie su vhodne na krmenie proste. A keby kazdy milovnik psov poslal mesacne co i len par eur, naju dost penazi
@melanta môj bol tiež tyrany..😔
Jemu chutia, nema žiadne ťažkosti. Bude mať 5r.
Ešte sme u Dr s nim neboli.
Tak ty kupuješ 1,3 kg za 7€ a zober si ze sú ľudia ktorí sú schopní kŕmiť psy granulami kde 10kg stojí 6€ a vyzivova hodnota 0 🤷♀️
Mam obdobný názor. Na škole ktorú navštevuje môj syn bola zbierka pre útulok. Kúpila sme granule a konzervy. Je to priemerná značka. Žiadny shit ale ani topka.
Syn prišiel totálne nasraty že ich nechcú.
Tak nech nechaju tak.
Beriem že niektoré psi majú tráviace ťažkosti, ale neverim že každý jeden pes ktorého tam majú musí zrat neviem aké super granule
Majú pozbieraných psov z ulice, nejakých psov majú od dôchodcov ktorí kupujú žrádlo v Lidli, …
Už útulky vôbec nepodporujem
@janai1 presne tak to myslím aj ja. Tie psíky jedia hoco. Nepoviem, určite majú aj takých co to potrebujú, niečo kvalitnejšie. No pre ostatných je dôležitejšie aby mali plné bruško.
To ako ze ich neprijali, co vám to vrátili späť?
No 1,3 kila za 7 eur je uz dosz drahe ale😃ked sme este krmili granulami, kupovala som vrece tusim 12 kilove za 50 nieco, bol to tusim Brit care, co uz je premiove krmivo ale nic extra zas. To ake znacky chcel ten utulok?
Tak uz len granule sami o sebe nie su bohvieco a utulky, ktore by chceli “hocjake”, by som isto nepodporila. Bohuzial neda sa pomoct vsetkym, v tomto ti rozumiem, tiez tie vyzvy nezvladam citat. Ja osobne radsej mam nastavene trvale prikazy na zopar konkretnych utulkov.
Krista pana, to aj tie britky zdrazeli🤯 presne tieto som zvykla kupovat v 12kilovych vreciach, akurat senior large, ale tolko teda nestali ani nahodou. Proste prispej len tolko, kolko sa ti da a hotovo 🙂 ja mam nastaveny trvaly prikaz pre CS kastracny program a jeden utulok momentalne na par euro mesacne a neriesim nic viac teraz popri rodicaku
Ono treba si uvedomiť, že väčšina tých psov ide z hrozných podmienok - to nie je iba o tráviacich problémoch, majú rôzne parazity, oslabenú imunitu a množstvo ďalších zdravotných problémov. V útulkoch žijú desiatky psov a ľudí, ktorí sa o nich starajú je málo. Nečudujem sa, že chcú kvalitnejšie krmivo. Ja to riešim trvalým príkazom konkrétnemu útulku. Oni vedia najlepšie, na čo to použijú, ale tiež mi je ľúto, keď vidím tie výzvy na FB. Nedá sa pomôcť všetkým. :(
Nie, ja nekupujem krmiva do utulkov, mám len nastavený TP a mesačne prispievam €
.
Ja tiež aj popri RD posielam 25e mesacne trvalý príkaz a keď nastúpim do práce budem ešte viac. Popri tom aj priateľ a keď vidíme nejakú urgent výzvu tiež navyše pošleme. Ved na FB majú tie útulky a OZ tisíce sledovatelov a neverím ze zarobkovocinnemu ublíži posielať 5e mesacne a mali by krmiv dosť a aj na veterinárne náklady, je mi ľúto tých zvierat. Ale aj ľudí, ktorí tam pracujú a musia neustále prosiť o peniaze. Nechapem ľudí. 😔
za tu cenu si mohla mat 17kg kvalitnej acany🙈
Kvalitne krmivo staci napriklad 2dc (berem z pohľadu nasho psa,) lebo tato davka ma vsetky živiny a potrebne prvky. Krmivo z obchodu (ze 10 kil za 6 eur, ) mohol aj pol litra. Prdel z toho strasne, sral ako no strasne a srst by ako
Vyplznuty kabat.
Ako, ze ste neboli? Vobec ci s problémami
@karhu no lenže kúpiť môžeš iba to co útulok vyuzije.
😃
*vyžaduje
@erickatt s problémami samozrejme 😄
acany su jedny z najkvalitnejsich granul na trhu, urcite by neodmietli..na buduce daj max 50eur a nech si nakupia
No ja som utulky vzdy podporovala, mala psa z utulku, plus dva zachránené, macky tiez, vsetko poctivo kastrujem a tak. Pred mesiacom nam zomrel vlciak z utulku, mali sme ho 10 rokov, tak reku, idem na to. Tri dni aktívneho pátrania aj som nasla pekne kúsky velkych psov ale poznámka, pes s prístupom dnu. Reku vsak nahoda. No ale nebola. Bežne pes nad 25kg, podmienka pristup dnu, bezne macka z ulice pristup dnu. Sorry ale ja chcem psa na dvor a nedam mu pristup dnu. Bezne utulok minie 600-700€ na operaciu 10 a viac rocneho psa 🙈🙈🙈🙈. Akoze sorry naco zachraňujú a davaju operovat starych psov. Podla mna v niektorych útulkoch to nie je uz o láske ale fanatizmus. Takze som si zohnala psa tam, kde mi nedavali podmienku pristup dnu. Potom placu, ze maju vela psov. Okrem citov treba aj racionalne mysliet.
@betulinka1 10rocny pes je stary? Vsak male plemeno sa dozije pokojne 15+rokov, preco by ho nemali zachranovat, ak ma sancu.
Keby si pracovala v utulku a denne mala v kotercoch cistit hnacky po tych lacnych "kvalitkach", tak by si to mozno pochopila.